Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Modern zabos almás lepény recept

Modern zabos almás lepény recept

Elkészítési idő 70 perc

A Modern zabos almás lepény hozzávalói:
3-4 evőkanál szójagranulátum,
1,5 kg alma,
10 dkg margarin,
25-25 dkg zabkorpa és zabpehely,
2 citrom reszelt héja,
1 cs.van.cukor,
1-1 mokkáskanál ő.szegfűszeg és gyömbér,
20-30 dkg diétás sárgabarackdzsem,
4-5 evőkanál mazsola és dió.


A Modern zabos almás lepény elkészítési módja:
A szójagranulátumot 15-20 percre kb. 2 deci meleg vízbe áztatjuk.Ezalatt az almát megmossuk,kétharmadát lereszeljük,a többit kockákra vágjuk.A margarint a zabkorpával és a zabpehellyel összekeverjük.A megpuhult,levétől kinyomkodott szójagranulátumot meg a reszelt almát hozzáadjuk,és az egyik citrom reszelt héjával meg a van.cukorral ízesítjük.Egyenletesen,enyhén kikent tepsibe nyomkodjuk.A kockákra vágott almát a másik citrom reszelt héjával,a szegfűszeggel és a gyömbérrel ízesítjük.A zabos tészára szórjuk,egy kicsit bele is nyomkodjuk,majd előmelegített sütőbe toljuk.Közepes lánggal (180 fokon)kb.30 percig sütjük.Ezután megkenjük a dzsemmel,a mazsolával meg a durvára vágott dióval meghintjük,és a sütőbe visszatolva további 5-8 percig sütjük.6x4 centis szeletekre vágjuk.
Öt napig is eláll.


Ha nincs zabkorpa,a lepényt készíthetjük csak zabpehelyből is.(50 dkg)


Kategória: Reform ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. nov. 18. 19:05
A modern zabos almás lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook