Jugó szelet recept

A Jugó szelet hozzávalói:
egy kész piskóta tekercs, vagy 6 tojásból egyet sütünk.
Kakaós laphoz:
6 tjás
25 dk. porcukor
másfél dl. étolaj
másfél dl. víz
1 kanál szódapor
2ek, kakaó
32dk. liszt
1 baracklekvár
Krémhez:
6 dl. tej
25 dk. porcukor
1 vaníliáscukor,
1 ráma
2 vaníliáspudingpor
tortabevonó


A Jugó szelet elkészítési módja:
6 tojásos piskóta tekercset sütünk a szokásos módon. ha kihűlt megkenjük berecklekvárral és vékonyan felszeleteljük. Barna lap elkészítése. 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, beleöntjük az étolajat és a vízet, belekeverjük a lisztet melyben elkevertük a szódaport, 2 ek. kakaót, és beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. nagy gáztepsiben sütjük. a krémhez felfőzzük a pudingot a tejben egy vaníliáscukorral, ha kihűlt belekeverjük a rámával kikevert porcukrot. Összeállítása. a kihűlt barna lapot kettévágjuk. az alsólapot megkenjük krémmel, erre egy sort rakunk a felszeletelt lekvárostekercsből, újra krém és befedjük a másik barna lappal. a tetejére csokimázt teszünk.

nagy gáztepsiben süssük a barna lapot. és a piskóta tekercset is. Nagyon kiadós, és mutatós sütemény.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A jugó szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook