Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Fenyődíszek recept

Elkészítési idő 25 perc

A Fenyődíszek hozzávalói:
1/2 kg méz,
30 dkg vaj vagy margarin,
25 dkg őrölt mogyoró,
1/2 kg liszt,
5 g kardamom,
1 púpos kávéskanál fahéj,
1 zacskó citromaroma,
1 zacskó rumaroma.
3 g / 1 csapott kiskanálnyi hamuzsír
liszt
a nyújtáshoz sütőpapír,
1 tojásfehérje,
15-17,5 dkg porcukor,
tortabevonó csokoládé,
1 csomag tortadíszítő cukorka,
1 csomag "cukorfelirat",
tarka szalagok


A Fenyődíszek elkészítési módja:
A mézet és a vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk lehűlni. A lisztet összekeverjük a mogyoróval és a fűszerekkel. A mézes masszát a lisztbe gyúrjuk. A hamuzsírt feloldjuk a rumaromában és bedolgozzuk a tésztába, amit ezután kb. 2 óra hosszat pihentetjük. A 2 óra elteltével a tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk. Sablonok segítségével különféle alakzatokat vágunk belőle, és egy gyufaszállal felakasztásra alkalmas lyukat fúrunk beléjük. A figurákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben kb. 12-15 percig sütjük. A kihűlt figurákat porcukros mázzal és tortabevonó csokoládéval vonjuk be és tortadíszítő cukorkákkal, cukorfelirattal díszítjük.

Ha megszáradtak tarka szalagokat húzunk az előre elkészített lyukakba.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fenyődíszek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook