Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Linzerkarika-Ishler recept

Linzerkarika-Ishler recept

A Linzerkarika-Ishler hozzávalói:
250 g liszt
180 dkg vaj
3 tojássárgája
80 g cukor
1 reszelt citromhéj
csipet só
gyümölcsiz


A Linzerkarika-Ishler elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk, a vajat apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgákat, csipet sót,cukrot,a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk és a hűtőben kb. fél órát pihentetjük. Majd a tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk , cakkos kerek formával lapokat szúrunk belőle. A lapok felét középen mini köralakkal átvágjuk. Fele-fele arányban legyenek. Tepsire rakjuk és tojással megkenjük őket. 180 fokra előmelegitett sütőbe toljuk és kb 12-15 perc alatt világos sárgára sütjük őket.Amikor kihült, egy teljes és egy kiszúrt formát gyümölcsizzel összeragasztunk.

Egy-két óta múlva fogyasztható, de süteményes dobozban tárolva pár hétig is nagyon finom vendégváró:)

Én már nagyon sokszor csináltam ilyet, mindig nagy sikerem volt vele.

Ugyanebből a tésztából készithetünk Ishlert is, csak akkor teljes kerek formákat sütünk, középre lekvár kerül, majd csokimázzal bevoljuk a tetejét;)
Mennyei az is!
(ma csináltam a páromnak dupla adaggal);)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A linzerkarika-ishler elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook