Májtisztító kúra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Májtisztító kúra
Szép kövek!
Ezek hány órakor jöttek?
Nekünk másodszor csak gyurma szerüek voltak, de ahhoz képest, hogy először semmi ez is valami.
Jővő szerdára tervezzük a 3.-at.
Üdv.
Persze betartottunk mindent.
A két tisztitás között az volt a különbség hogy az olajos löttyöt egyszerre ittuk meg az elsőnél,másodszor pedig kortyonként.
Ha valaki tudja hogy van e külömség akkor irja meg.
Köszi
Köszönöm a választ, szinte elsem lehet hinni, hogy ennyi kijött először.Én a feleségemmel együtt csinálom, mi 6 tisztitást szeretnénk csinálni összesen.
Az elsőnél kicsit izgultunk,de nem is lehetett követ látni, de már másodszor sikeresebb volt és semmi izgalom nem volt, simán ment minden.
Szervusz István!
Teát ittam, citromot, pici cukrot is tettem bele, amikor nagyon éhes voltam, frissen préselt almalevet és vizet.
Sötétzöld kövek jöttek, itt-ott világoszöld foltokkal, kemény agyagszerű állaggal. A legmeglepőbb a nagyobb méretűek távozása volt. Nem fogtam fel szűrőn az egész termést, csak a nagyobbakat szedtem ki, egyébként rengeteg borsó méretű volt meg persze apróbb.
Különben minimális mennyiségű olivaolajjal főzök és nagyon egészséges konyhát vezetek, nincs egy gramm feleslegem (52 kg, 167 cm ) és mégis ennyi minden jött ki...elképesztő.
Üdv,
Tünde
Szia tünde!
Legyszives ird le a 3 napos léböjt kúrán miket fogyasztottál. Mi most készülünk 3.-ra.
Köszi István
Szervusztok!
A hétvégén megcsináltam a kúrát első alkalommal.
Minden a leírás szerint történt, fájdalommentesen. Nem számoltam meg a köveket,rengeteg jött persze, a legnagyobb ujjpercnyi méretű lehetett ( 1.5cm x 2.5 cm ).
Nehezen aludtam el, hajnalban enyhe vibrálást éreztem a hasamban, visszaaludtam, reggel 7 körül ébredtem.
A leírt program előtt háromnapos léböjtkúrát
végeztem rengeteg almalével, gondolom ez is segített.
Különösebben nagy változást nem érzek, a kávét viszont azóta egyáltalán nem kívánom.
Üdv mindenkinek,
Tünde
Szervusztok!
A hétvégén megcsináltam a kúrát első alkalommal.
Minden a le
Köszönöm:)
Szombat óta szedem a kurkumát, egyelőre ennél tartok.
Újabb kérdés. Ettől a kúrától várható, hogy eltűnnek a májfoltok? Illetve az esetleges pattanások? Olvastam, hogy volt akinek megszépítette a bőrét.
Zsilv!
Gratulálok! Köszönöm a biztatást, remélem nem adom fel. Eddig sem szerettem az olíva olajat, most sem zártam a szívembe.
Nem tudom mással is így van-e de én ma éhen akartam halni. Ettem is, nem győzők bocsánatot kérni a testemtől:-)annyit vétkeztem, de még mindig éhes vagyok Tisztítás után zabálni?...
Sziasztok!
Túl vagyok a 12. májtisztításon!
Még összesen max. 15 db zöldborsónál kisebb, fakó, kő jött ki. 3 egész sötét, fekete is volt köztük, ezek kemények voltak. Amúgy meg egy csomó rost szerű sötétzöld valami, amit nem igazán tudtam beazonosítani.
A mostani tisztításnál nem volt előnyös, hogy előző nap gyökérkezelésen voltam és egy csomó fájdalomcsillapítót adtak be. Még most is, (4 nappal később) be van dagadva az arcom. Csak az amalgán tömést szerettem volna kicseréltetni és kiderült, hogy a gyökér be van gyulladva. A májtisztításra meg már felkészültem és nem akartam elhalasztani.
Most már nem volt hátfájásom sem. Lehet, hogy tisztulok?:)
Ilonaaa
Egyszer nekem is volt, hogy vissza akart köszönni az olajos lötty, de nem hagytam. Azóta nincs vele gondom. Vizet nyugodtan ihatsz. Majd belejössz és neked sem lesz gondod az olajjal.
Jó és sikeres májtisztítást kívánok mindenkinek!
Sziasztok!
Még csak 3 hete volt az első tisztításom, de a jövő hét végén nem érek rá, utána sem, így megcsináltam most. Tapasztalataim: a 10 órai olajos lötty után lefeküdtem, magas párnán, ahogy az írva vagyon. Most nehezebben aludtam el, felkeltem éjjel 2-kor, majd pisi után visszafeküdtem, de már normál párnára. Na ezt nem kellett volna! Hajnal 4-kor arra ébredtem, hogy felbüfögtem a grappefruitos olajat, egyébként is gyakran ég a gyomrom, így most rettenetes volt. Nagyon sokáig fent voltam, szenvedtem, mert enni nem lehet ilyenkor, inni nem mertem, így fogmosás után egy rágógumit rágtam, mert egyébként nem bírtam volna ki. Magas párnát tettem a fejem, ill. a hátam mögé és gyakorlatilag ültem reggelig. Később elaludtam, reggelre elmúlt a maró érzés, az elő keserűsó után sok zöldborsó szerű ürült, de most más volt a színe mint első alkalommal, valamivel sötétebb belül, kívül pedig világosabb, de még mindig nem kemény, kőszerű, csak amolyan zselés. Kemény még nem jelentkezett.
Bocsánat, ha valakit untattam, de talán lesz olyan akinek hasznosak az én tapasztalataim is.
Most iszom az utolsó sót.
Egészségetekre :-)
Szia!A kurkumára két hetet írnak, és egy kis csipetnyit, naponta 4x (ha jól emlékszem).
A kúrák közül meg azt javaslom, ami ehhez a fórumhoz tartozó cikkben van ( a fórumcím alatt lehet rákattintani vagy keresőbe beírod itt). Én is ezt a kúrát csináltam, az utolsó betűig betartottam mindent ami a cikkben van és minden pontosan úgy történt ahogy le van írva. Szóval mindenképp ezt javaslom :)
Kérdés?
ha valakinek baj an az epéjével,akkor megcsinálhathatja ezt a kurát?
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon és az első májtisztításomra készülök. Ezzel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem.
Az őrőlt kurkumát hány napig érdemes a kúra előtt "szedni"? És milyen adagokban?
Melyik kúrát ajánljátok a neten fellelhető 2 legismertebb közül? A 14,16,18,20óra: k.só 22óra olajos-grepfruitos egyveleg? Vagy a másikat, aminél másnapra is marad k.só?
Köszönöm!
Sziasztok! Üdv Mindenkinek!Tegnap kezdtem a májtisztítást és már túl is vagyok rajta.Az eredmény 332db borsószem nagyságú kö távozott illetve ezek között kb 10-12db olyan kö is van ami egy és másfél centiméter közötti nagyságú.A kis kövekröl azért nem tudok számszerű adatott írni, mert azok a szürőkanálon át távoztak.(A szürőkanálon lévő lyuk 2×2mm-es.)Ezt csak azért irom le hogy legyen mihez viszonyítani a kövek nagyságát.Most nagyon jól érzem magam, sajnos a szokásos hátfájást most sem úsztam meg.Az új étrendet igyekszem betartani amit most vezettem be.Remélem 1 hét múlva már többet is tudok irni az új tapasztalataimról.
ZSILV!
Igen az eddigi eredmények erőt adnak.Nagyon büszke vagyok arra hogy ilyen jól sikerült a múltkorihoz képest.Akkor egy kicsit elvoltam kenödve a gyengébb eredményen.
Mindenkinek!
Az előkészületek során nekem az a megoldás vált be hogy elötte már 2 nappal lehetőség szerint sokkal több levest,tumixokat,eszek és iszok.A keserüsös lötyit én 4 ó-kor kezdem és rendszerint este 6óra negyed 7 felé már van eredmény, igy nem huzodik el olyan későig a dolog.Az olajos mixet igy teljesen nyugodt körülmények között tudom este 10 órakor meginni.Ezeket azért irom hátha valakinek segitségül szolgál az info.További jó májtisztítást és gyógyulást kivánok mindenkinek.
Sziasztok!
A múlt héten végigolvastam a fórumot és eldöntöttem,hogy én is beállok a májtisztítók sorába:) Hétfőn kezdtem a kurkuma és őrölt szegfűszeg keverékének egyvelegét enni/inni,vagyis parazitátlanítani (jelentem,nem voltam férges:).
Tegnap pedig a tisztítókúrát.A keserűsó volt a legrosszabb,ehhez képest az olajos kutyulék felüdülés volt számomra:)A keserűsó után szinte rögtön megindult a híg fisi-fosi,éjszaka nem görcsöltem,reggel pedig már az olajos cuccból is visszaköszönt valami. Kemény 2 darab zöld bogyesz,meg még egy csomó fehéres-sárgás cucc.Szerintem ezek az olajcsomók voltak némi epefestékkel megszínezve.Szóval ennyi történt ezidáig.A tény,hogy azért tökre örülök,hogy elhatároztam,megcsináltam,kibírtam és most baromira jól érzem magam:)
További szépeket mindenkinek!:)
Sziasztok! A 26.hozzászólásban említett oldalt sokáig olvasgattam, igyekeztem lefordítani is, de az ott lefényképezett nagy kövek, mind műtét útján kerültek elő. Én arra szeretnék választ kapni, mekkora kövek távoztak hasonló tisztítás után, műtét nélkül.
Az kétségtelen, hogy kövek vannak az epében, elfogadom, hogy a májban is, de mindenhol csak a műtéti úton eltávolított kövekről lehet olvasni, képeket látni. Jövő héten újra nekiveselkedek, már alig várom az eredményeket, mit fogok produkálni.
Mindenkinek sikeres tisztítást, aki most végzi.
Apukám orvos volt és azt mondta, hogy „mindenki saját magának a legjobb orvosa.”
nagy gondolat...
Tejespite
Én is féltem az első májtisztításnál, de hamar elszállt.
„A cukrom …. de néha mikor éhség v vmi miatt leesik, akkor remegek, ájulás közeli érzés jön rám, és gyorsan ennem kell. Nem pszichés alapon van.”
Ismerős ez az érzés. Régen (25 éve)a megadott normál érték alatt volt a cukrom. Gyakran volt, hogy remegés jött rám és a csokiért sóvárogtam. Szőlőcukrot vittem mindig magammal, mert az gyorsan felszívódik. Amúgy nem volt éhségérzetem. Most már normális a cukor értékem. Igaz, duci is lettem 5 éve.
Azt mondták lehet, hogy cukor rezisztenciám volt, de nem foglalkoztam vele és már nincsenek ilyen gondjaim.
Talán a 14 órától másnap 10-ig kibírod a nem evést. A keserűsótól nekem nem volt éhségérzetem. Esetleg, ha remegés jön rád, megpróbálhatod a szőlőcukrot (jobb, mint bekómálni), bár lehet, hogy akkor nem jönnek ki a kövek.
Hitta
Én is gratulálok, hogy megcsináltad a tisztítást.
zizabella
Apukám orvos volt és azt mondta, hogy „mindenki saját magának a legjobb orvosa.”
Ha benned egy nagyon rossz érzés van és semmi képen nem akarod megcsinálni, akkor ne erőltesd.
Én éreztem, hogy nekem ez a tisztítás jót fog tenni.
alibaba60
Te jó ég! Iszonyatos fájdalmaid lehettek.
Akkor neked is áldás ez a májtisztítás, és persze az étrend változtatása is. Van egy gyanúm, hogy neked is még párszor végig kell csinálni a májtisztítást, ha ennyire nyamvadtul voltál.
Azért az eddigi eredmények, gondolom erőt adnak.
Én is kezdem az előkészületeket, mert jövő héten nekem is jön a következő tisztítás.
Néha belegondolok, hogy nem akkor kellett volna ezt elkezdeni, amikor már olyan nagy fájdalmaim voltak, hanem hamarabb. Megspórolhattam volna vele pár év szenvedést. Na, de ki tudta, hogy ilyen sok panasz javul ezzel a tisztítással.
Tejespite
Nem akarlak megijeszteni, de abból, amit leirtál, én candidára gyanakodnék. Amikor nem eszel, a gombák nem kapják meg a napi cukor adagjukat, ezért kiválasztanak egy anyagot, amitől erős éhségérzet tör rád. Ez az anyag számunkra méreg, ezért érzed magad rosszul. Egészséges embernél az éhségérzet hamar elmúlik gond nélkül, ha elkezd böjtölni.
A gombák a cukrot lebontják erjesztéssel, eközben alkohol képződik, ezért bár nem iszol alkoholt, a májfunkcióid olyanok lehetnek, mintha ...
A candida fertőzést könnyebb elkapni, ha a pajzsmirigy nem müködik megfelelően. A magas vérnyomásnak számtalan oka lehet, de nincs kizárva, hogy ez is összefügg ezzel.
Nem tudom, hogy mik az egyáb panaszaid. Emésztésed hogy áll, van-e túlsúlyod, hangulatod nem változik-e időnként hirtelen, esetleg van-e valami allergiád.
Én a helyedben csinálnék egy candida diétát. Első körben 2 hétig és lássuk, hogy mi a változás. A candidát nehéz kiirtani, egyedüli módszer, ha megvonjuk tőlük a táplálékukat, a cukrot. Semmi cukor, fehér lisztes dolog, keményitő, élesztő, kefir, gomba. Gyümölcsöt csak mértékkel. Tejet is lehetőleg kerülni kell. Nem egyszerü ezt a diétát betartani, de egyébként is nagyon hasznos. Nagyon sok pozitiv hatása van. A bélflrórát mindenképp rendbeteszi és ez szerintem neked most fontosabb.