Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Májkrokett recept

Májkrokett recept

A Májkrokett hozzávalói:
30 dkg sertésmáj,
2 db nagy burgonya,
3 tojás,
3 dkg füstölt szalonna,
1 csomó petrezselyemzöld,
majoránna,
olaj,
só,
bor


A Májkrokett elkészítési módja:
A májat megmossuk, megtörölgetjük, a meghámozott, héjában főtt burgonyával és a füstölt szalonnával együtt ledaráljuk. Belekeverjük a tojások sárgáját, fűszerezzük, meghintjük az apróra metélt petrezselyemzölddel, majd óvatosan hozzákeverjük az előzőleg keményre vert tojáshabot. A májas masszából evőkanállal galuskákat szaggatunk, és azokat bő, forró olajban pirosra sütjük. Tartármártással, majonézes mártásokkal kínáljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A májkrokett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook