Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pikáns nyúlcomb recept

Pikáns nyúlcomb recept

Elkészítési idő 60 perc

A Pikáns nyúlcomb hozzávalói:
4 nyúlcomb
10 dkg füstölt szalonna
1 citrom
1 fiola kapribogyó
4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
2 dl tejföl
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítõ)
só és õrölt fehér bors ízlés szerint


A Pikáns nyúlcomb elkészítési módja:
A füstölt szalonnát apróra vágom és zsírját kiolvasztom. Üvegesre fonnyasztom rajta a megtisztított és apróra metélt fokhagymát, majd a nyúlcombokat egyenként átsütöm rajta mindkét oldalán. Felöntöm 3 dl vízzel, és megsózom, megborsozom. Hozzáteszem a megmosott, kicsumázott és apró kockákra vágott zöldpaprikát, és fedõ alatt puhára párolom. Ezután a combokat a lábasból kiveszem és melegen tartom. A visszamaradt levet besûrítem a burgonyaliszttel simára kevert tejföllel, hozzáteszem a kapribogyó leszûrt levét, a citromlevet, a félbevágott kapribogyószemeket, és a mártást állandó keverés közben felforralom. Beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet, és a combokat a mártásba visszatéve, még egyszer felforralom. Burgonyalángost vagy burgonyagombócokat kínálok hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A pikáns nyúlcomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook