Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kukoricás-sajtos rakottburgonya recept

Kukoricás-sajtos rakottburgonya recept

Elkészítési idő 70 perc

A Kukoricás-sajtos rakottburgonya hozzávalói:
80 dkg burgonya,20 dkg húsos,füstölt szalonna,4 tojás,5 dkg liszt,10 dkg Anikó sajt,1 kis doboz kukorica konzerv,1 közepes fej v.hagyma,1 dl tejföl,5 dl zöldséges erőleves (kockából elkészítve),3 ek.vaj,1 cs.petrezselyemzöld,só,fehér bors,édes-nemes p.paprika,a forma kikenéséhez margarin.


A Kukoricás-sajtos rakottburgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük (kb.20 perc),majd tisztítás után felszeleteljük.A f.szalonnát kockára vágjuk,a kukoricát lecsöpögtetjük.Kivajazott formában rétegezzük:krumpli,tojás,szalonna,kukorica,krumpli.A vajon megpároljuk az aprított v.hagymát,majd meghintjük liszttel.Megpirítjuk,majd felöntjük a levessel.Összefőzzük,majd felolvasztjuk benne a sajtot.A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt és az apróra vágott p.zöldet.Sóval,f.borssal,p.paprikával fűszerezzük.A mártást ráöntve 200 fokon (3-as fokozat)30-35 perc alatt megsütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kukoricás-sajtos rakottburgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook