Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Májas feltét recept

Májas feltét recept


Elkészítési idő 30 perc

A Májas feltét hozzávalói:
20 dkg máj darálva
30 dkg reszelt burgonya
2 dkg füstölt szalonna kockázva
1 közepes fej hagyma reszelve
5 dkg liszt
só, bors
olaj


A Májas feltét elkészítési módja:
A szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, ezen megpirítjuk a hagymát. A burgonya levét jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk a májhoz, sózzuk, borsozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amivel jól formálható szeletet tudunk készíteni. Forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk, kicsit ellapítjuk, majd a tüzet mérsékelve, mindkét oldalát pirosra sütjük.

Főzelékhez feltétnek, vagy saláta mellé, esetleg mártással tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A májas feltét elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook