Magyarországon lehet tengerimalac húst kapni? (tudásbázis)
Ami érdekelne, hogy mit gondoltok arról, hogy miért alakult ki legtöbbünkben teljes közönyösség élő állatok leölése iránt (tyúk, tehén, disznó, liba, stb), miközben (feltételezem) a legtöbb ember állatbarátnak tartja magát?
Hogyhogy nem gondolkodunk el azon, mennyire furcsa, hogy egy csirkének a combját rágcsáljuk ebédre, majd utána játszunk egyet a kutyánkkal?
Miért van az, hogy megbotránkozunk ha kutyakínzással találkozunk és fájdalmat érzünk, de ha marhaölést látunk, nem rándulunk tőle össze?
Hálás lennék, ha kibogoznánk ezeknek a miértjét. Köszönöm :)
Köszönöm szépen a válaszokat!
kisj, nem akarok húst enni (bár a hús szót nem szeretem, mert inkább termékre asszociálunk a szó hallatán, mintsem az állatra, aminek a részét esszük), ez csak egy bevezető kérdés volt.
A húsevés pszichológiájáról írom a szakdolgozatomat és ehhez gyűjtök véleményeket, adatokat stb. Nagyon sok éve már, hogy teljes növényi étrenden élek. Egészégügyi okok miatt váltottam. Azóta sokat informálódtam az állati alapú étkezés mind az egészségügyi, mind a környezetre gyakorolt hatásairól, és rendkívül foglalkoztat a téma. Főként az emberek gondolkodása érdekel ezzel kapcsolatban.
Talán ezért, mert a mi kultúránkban nem haszon-, hanem díszállat, ezért nem fogyasztjuk.
Ami nem zárja ki, hogy aki akarja, egye...mint ahogy azt is elfogadom, ha valakinek tücsökre, sáskára támad gusztusa.
Igen, feltételezem, hogy mások is esznek állatot. És feltételezem, hogy te is pontosan érzed, hogy a tengerimalachús evés másoknak miért tűnhet furcsának.
Azért, ha találsz beszerzési helyet, áruld már el légyszíves...csak az érdekesség miatt:))
Jó étvágyat!
Minden ember a saját véleménye szerint csoportosít. Ha te ennèl tengerimalacot, akkor egyél. De a nagy átlag azért nem eszi meg, mert ez így alakult és kész. Magyarországon a tengerimalac nem a húsa miatt van tenyésztve. Ettől még te ehetsz, ha megkívántad.
Én a saját véleményem alapján csoportosítok és nem másé szerint, mert az is àllat és kész. Az hát, de akkor sem eszem meg. Illetve nem is tartom jàtszópajtásnak, mert nekem arra sem kell.
A barátjukat, kedvencüket (kutya, macska,ló, tengerimalac, stb) az emberek általában nem szívesen eszik meg.
Gondolom ez van az ellenérzés mőgőtt.
Azért az esznek állatot ne hasonlítsuk a tengerimalachoz. :) Magyarországon meg plàne ne.
Amúgy soha nem találkoztam olyan hellyel, ahol àrulnak...igaz nem is kerestem.
Miért nem készíted el magadnak?
Facebookon B.A.R.F csoportban sok ínyencség van. Tengerimalacról nem tudok, de pl csincsilla 100 %, hogy van.
További ajánlott fórumok:
- Lehet Magyarországon zöld kávét kapni? :]
- Valaki tudja, hogy hol lehet még Magyarországon kapni Pickwick Fruit Twister (Grapefruit és zöld citrom ízű) teát?
- Hol lehet valami szép magastalpú cipőt kapni, nekem most a Buffalo 1310-2 tetszik nagyon. Magyarországon, nem webáruházban?
- Hol lehet kapni Magyarországon FitFlop papucsot?
- Szerintetek jön Shania Twain Magyarországra valamikor? Hol lehet kapni a pólót róla?
- Túlsúlyos lányok-asszonyok! Lehet Magyarországon ilyen fürdőruhákat kapni? Hol?