Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Magyarországon lehet tengerimalac húst kapni? fórum

Magyarországon lehet tengerimalac húst kapni? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
151. b4b1d52444 (válaszként erre: 150. - PöttyösPanka)
2016. júl. 24. 09:44
Anyám nem engedte volna. Sőt ha már itt tartunk én se :)
150. PöttyösPanka (válaszként erre: 149. - B4b1d52444)
2016. júl. 24. 07:47

:D

Anyukám is kiakadt, amikor apukám a horgászáshoz használt gilisztákat betette a hűtőbe :D

149. b4b1d52444 (válaszként erre: 148. - PöttyösPanka)
2016. júl. 23. 15:57
Egy csomó házikedvenc eszik friss, élő eleséget. Vagy akár fagyasztottat is. A süni is imádja az élő, mozgó kukacot. Ha lefagyasztod megdermed, de ha kiolvad újra mozog. Egy csomó süntartó ismerősöm tárolja így a kukacokat a fagyóban a csirkemell mellett. Én inkább nem eszem náluk :D
2016. júl. 23. 14:38

Visszatérve az eredeti témához.

Van egy ismerősöm, akinek a kis házikedvence egy édi-bédi kígyó. Mivel a kígyókat elég nehéz rászoktatni a salátára, így hússal eteti. Mi a kis csúszómászó kedvenc kajcsija? Az egérke. Így az ismerősöm vett a kisállat kereskedésben egy kisfiú és egy kislány egérkét, hogy legyen otthon friss kígyópapi. Tehát most a lábatlan házikedvenc étlapján az egérifjoncok szerepelnek. És mivel az egérutánpótlás időszakos, így a fölösleget ínségesebb időkre félrerakja. Tehát ott figyel kiporciózva a fincsi egérhusi a fagyóban borsó mellett. Ez már majdnem olyan, mintha saját fogyasztásra szánná :/

147. PöttyösPanka (válaszként erre: 146. - Gribedli***)
2016. júl. 22. 15:13
Amúgy tökre nem neked szántam, csak mindig te válaszoltál. Nah, nyugi, ne húzd fel magad. Inkább olvasd vissza a hsz-eidet, és gondolj arra, ha egy bizonytalan félvega erre téved, mennyi jó gondolatot fog olvasni itt ;)
146. gribedli*** (válaszként erre: 140. - PöttyösPanka)
2016. júl. 22. 14:19

Ja, és még egy dolog: szánalmas, hogy azért kötsz BELÉM, mert a fórumindító lelépett és neki nem pampoghatsz. Amit neki szeretnél mondani, azt nekem mondod, holott nem én indítottam a topikot.


Mindezt be is vallod, ez egyszerűen szánalmas.

145. PöttyösPanka (válaszként erre: 143. - Csgybzs)
2016. júl. 22. 14:09
Tudom, én meg nem tagadtam trollkodás tényét ;)
144. gribedli*** (válaszként erre: 140. - PöttyösPanka)
2016. júl. 22. 13:37

A forrásomat, miről? Arról, hogy azokban az országokban, ahol nem esznek húst, nincs vastagbélrák?


Erről az Ensz egészségügyi szervezete készített kutatást, és az állati fehérjékről is, mármint ezek hatásáról, a legtöbbet az utóbbi 20 évben Umberto Veronesi, aki a szervezet elnöke is volt.


Mivel sok polémika volt arról is, hogy miért küldenek tejport az afrikai gyerekeknek, ha egyszer az afrikai lakosságnak a majdnem 100%-a (tehát még az európaiaknál is több) laktóz és kazeinérzékeny, ezért erről is voltak vizsgálatok.


A többiről pedig, a nyugati világ adatairól több mint 70 év kórházi adatai segítségével tudják visszakeresni azt, hogy melyik betegségek milyen arányban fordultak elő.


Már máshol is írtam egyébként, de még egyszer leírom a kedvedért, a háború utáni évektől kezdve a húsfogyasztás a 10xesére emelkedett (vagyis a háború előtt hetente 1x mindössze 1 szelet húst ettek az emberek, illetve volt, aki 2hetente 1x evett ennyit), most viszont mindennap esznek egy kis felvágottat, egy kis ezt-azt, átlagban 10x annyit esznek belőle. A fehér húsokból még többet.


Amióta ez így megemelkedett, azóta 10x annyian betegszenek meg vastagbélrákban. Ennél nagyobb bizonyíték nem kell. Nem jelenti azt, hogy mindenki ebben fog belehalni, hanem azt, hogy 10x annyian betegedtek meg. Vágod???

143. csgybzs (válaszként erre: 142. - PöttyösPanka)
2016. júl. 22. 13:09
Nem ÉS kötőszót használtam... :P
142. PöttyösPanka (válaszként erre: 141. - Csgybzs)
2016. júl. 22. 12:30
Kikérem magamnak, sosem anyáznék :D
141. csgybzs
2016. júl. 22. 12:26
Mondtam én, hogy vagy trollkodás vagy anyázás...
140. PöttyösPanka (válaszként erre: 139. - Gribedli***)
2016. júl. 22. 12:09

Csak kíváncsi vagyok, meddig hagyod magad. Csak most vetted észre, hogy kötözködöm? Persze sok mindenben nem értek egyet veled, de mint írtam ennek a vitának amúgy sincs értelme. Egyrésről mert még mindig nem jelölted meg a forrásod, másrészről mert csak a neked tetsző részekre reagálsz. De látom, van bőven mondanivalód az ügyről.

Azért sarkítok, mert a fórumindító is ezt tette, de ő már nem jár erre.

139. gribedli*** (válaszként erre: 138. - PöttyösPanka)
2016. júl. 22. 11:01

Hát a mandarin az itt megterem, mert az olaszoknál èlek, de szerintem nem irreleváns, hogy valaki CSAK nulla km-es zöldséget, gyümölcsöt eszik, vagy előfordul néha más is.


Nem csak fekete és fehér létezik. Ha szereted a mandarint, ès az nem 0km, azért még lehet, hogy a 90%át a növényeknek, amiket eszel, vagy megtudod termelni magad is, vagy megveheted a közelben is. Az, hogy valakinél ELŐFORDUL más is, az nem jelenti azt, hogy csak messziről jött zöldséget eszik. Miért is enne csak azt, hiszen azt éretlenül szedik le és kevesebb benne a vitamin, meg drágább is.


Olyan dolgokba kötsz bele, hogy az nevetséges.


Ugyanolyan mintha azt mondanám én rád, hogy ha te nem vagy modell, akkor bűnronda vagy. Nincs átmenet, csak csodaszép van, vagy bűnronda. Ha nem vagy modell, akkor csak ronda lehetsz. Hogy tetszik? Te ennyire sarkos vagy?


Én nem fogom máglyára küldeni azt, aki pl Magyarországon él és időnként megeszik egy avokádót mert otthon nem terem. Vagy olívaolajat használ mert otthon nem terem. De nyilván ő is törődik annyira az egészségével, hogy ami terem otthon is, az frissebb, vitamindúsabb, érettebb, olcsóbb, abból nem fogja a messziről jött verziót vásárolni. Amiből meg nincs helyi, azt meg igen. Ebből nem következtetek arra, hogy csak külföldit vesz mindenből és csak olyan dolgokból áll az étkezése. Hol itt a baj?

2016. júl. 22. 10:21

Csak olyan élelmiszert használsz, ami nagyjából "nulla km"-en belül terem?

Ha igen, le a kalappal (az én kedvenc gyümölcsöm a mandarin). Ha nem, akkor már ez irreleváns.

137. gribedli*** (válaszként erre: 136. - PöttyösPanka)
2016. júl. 22. 09:22

Persze, a zöldség is lehet vegyszerezve, igaz, én egy helyi zöldségestől veszem a nagyját, ő termeszti, vagyis nulla km, és nem nagyüzemi termesztés, minél kevesebbet, vagy semmit sem használ, ha nincs szükség rá.


De ha a zöldségekre vonatkozik sok szabály, az állatoknak szánt takarmányra nem vonatkozik ennyi, nyugi, velük is megetetetik, még nagyobb mértékben a génmanipulált növényeket, mint velünk. Mert akár a szójáról beszélünk, az embernek van lehetősége választani nem OGM szóját venni, de az állatnak odaadják az ogm szóját simán, úgyhogy mindenki, aki eszik állati termékeket, ő is eszik közvetett módon vegyszerezett növényt is. Ebből nem marad ki a húsevő sem.

136. PöttyösPanka (válaszként erre: 133. - Gribedli***)
2016. júl. 22. 09:11

Nem mondtam, hogy az összes vegán ilyen vagy olyan, csak mivel nem jelölted meg a forrásodat, nem tudhatom, mennyire hiteles.

Meg lehet nézni, honnan jön az a házi tej. De igazából abban sem bízhatsz, hogy az a zöldség nincs agyonvegyszerezve vagy génmanipulálva, amit megveszel.

135. gribedli*** (válaszként erre: 132. - PöttyösPanka)
2016. júl. 22. 08:55

Én csak egyszerűen besokalltam sok év fitness diéta után és úgy éreztem, hogy ha még egy darabka csirkemellet meg kell ennem, kifordul a számból. Kerestem az alternatívát, de a lakto ovo vegetáriánus nekem nem fekszik. Tartottam tőle, hogy ha vegán leszek, esetleg oda lesz a sportos alak vagy nem tudok úgy edzeni. De a husit meg már nem bírtam (pedig előtte én us szerettem, de mindent meg lehet utálni egy idő után), úgyhogy gondoltam, egy próbát megér, lesz, ami lesz.


Kellemesen csalódtam! Nem híztam semmit, az alakom megmaradt, az izom megmaradt, ugyanúgy edzem, jókat eszem, van energiám, csak most a heti főzéskor nem húst csinálok magamnak. A zöldségeket előtte is szerettem és ettem is, most is eszem őket.


Mivel most tapasztalatból is tudom, hogy így is lehet jól kinézni, így is jó a közérzetem, miért térnék vissza a régihez? Főleg, hogy azért azt is tudom már, hogy milyen sok szemét van abban. Nem közömbös számomra sem ez, sem az, hogy milyen áron van előállítva.


Másrészt egy elrontott vegán étrend akár el is riaszthat valakit a vegánságtól mert ha nem jól állítja össze, nem biztos, hogy jobban érzi majd magát, ennek ellenére egyre több a vegán, a sportolók között is, mert jobb a regenerálódás, jobb a performance, stb. Nem csak úgy kell elképzelni, hogy aki vegán, az naphosszat répát meg salátalevet rágcsál, ennél jóval gazdagabb egy ilyen étrend.

134. gribedli*** (válaszként erre: 130. - 2ab16d5612)
2016. júl. 22. 08:40
Jaj, nem ott van a rosszcsont kiscsaj??:DDD
133. gribedli*** (válaszként erre: 131. - PöttyösPanka)
2016. júl. 22. 08:37

Miért gondolod, hogy az összes vegán csak olyan ember lehet, aki szabadidejében divatbemutatókon locsolja a vödör festéket a bundára vagy beagle kölyköket ment a laboratóriumokból? Lázadozó cikk??


Ha a szállítást is leszámítjuk, akkor is áll, hogy a tehenek böfögése, bélszele, ürülékéből felszálló gőzök igenis környezetszennyezők, hozzájárulnak a felmelegedéshez. Mondjuk nem a tehén kérte, hogy szaporítsák ilyen mértékben.


Ahogy azt is tudjuk, hogy a biohulladékot sem szabad csak úgy kitenni a szabadba, mert "lebomlik", ugyanis ilyen formában az sem környezetvédő dolog, mert olyan gázok szabadulnak fel. Épp ezért a biohulladékot is komposztládákban szokták tartani és abban készítik belőle a trágyát. Ugyanígy van az állattenyésztéssel abban az ütemben, ahogy ma csinálják, árt a környezetnek is.


A vidéki tejben nem bíznék, csak akkor, ha tényleg van bocija annak a tehénnek, mert már vidéken is elterjedt dolog az injekciózás.


És akkor is, ha jó tej lenne, nem mindegy, hogy mennyi, a felnőttek 90%a laktóz és tejfehérje érzékeny és nem tud mit kezdeni a tejjel a szervezete, de régen nem is ettek belőle ennyit. Sokkal kevesebbszer fogyasztották, ezért annyi nem ártott meg nekik.


De figyelj, én nem az vagyok, aki rábeszél mindenkit a vegánságra, mert ha nem, akkor meghalsz (azt a paleósok szokták, "mindenki meghal aki nem paleózik, az orvosok meg mind hülyék"). Inkább azt mondom mindig, hogy ha neked nincsenek súlyproblémáid, szép a bőröd, kicsattansz az egészségtől, szuperek a leleteid, nincs semmilyen komolyabb betegséged, akkor pont jó az, amit és ahogy csinálod, ne változtass rajta semmit. Mindenkinek más jó.


Ha viszont valakinek vannak olyan tünetei, amiket felsoroltam, ebben az esetben elgondolkoznék a helyében arról, hogy kell-e neki a tej, ha ennyi szirszar van benne és ennyi problémát okoz neki. A húsról meg tudjuk, hogy azokban az országokban, ahol nem fogyasztják, ott az embereknél nem fordul elő vastagbélrák szinte soha, így azzal hozzák kapcsolatba a húst, szóval akinek a családjában volt ilyen, vagy neki volt ilyen betegsége vagy ezzel kapcsolatos problémái, annak jobb lesz hús nélkül. Másoknak pedig megelőző jelleggel legalább csökkenteni a húsfogyasztást.


Az állat IS jobban jár, de főként az egyén jár jól, ha vált, mert kevesebb szemetet dob a testébe, és ennek meglesz a jótékony hatása.

2016. júl. 22. 08:17
Összességében azért nem fogok leszokni a károsnak titulált ételekről, mert valami szenvedély nekem is kell. Tüzet tudnék okádni azoktól a cikkektől, ahol azt ecsetelik, hogy a cukor halálos méreg, ahol óva intenek még a gyümölcsök fogyasztásától is, mert sok bennük a fruktóz, stb. Én nem dohányzom, nem élek drogokkal, tudatmódosító szerekkel, ritkán fogyasztok alkoholt, nem szerencsejátékozom, nem vagyok adrenalin függő, nem élek kicsapongó nemi életet, nincsenek viselkedési addikcióim, nem vagyok túlsúlyos, sem anorexiás. Ha ezek után még az evés is káros szenvedélynek számít, akkor számomra nincs értelme élni. Ha abba fogok belehalni, hogy csokit és húst IS eszem, nem csak répát, akkor állok elébe. Valamibe úgyis bele kell halni, legalább ennyi "egészségtelen" örömöm legyen az életben.
131. PöttyösPanka (válaszként erre: 127. - Gribedli***)
2016. júl. 22. 08:05

Ez bármilyen élelmiszer előállítására, sőt, bármilyen ipari tevékenységre igaz. Hacsak nem nyersen akarsz mindent megenni, de még akkor is szállítani kell. Ennyi erővel kampányolj a pucérság mellett, mert a ruhagyárak rengeteg áramot és vizet használnak.

Ezeket a dolgokat a szarvasmarha tartásról nem a magyarországi viszonyokból vetted le. Mit olvastál? Egy amcsi lázadó vegán cikket? Nem azt mondom, hogy nincs benne igazság, de alaposan sarkít. Nem mondom, hogy mindig mindenki betartja, de antibiotikum kúra, vagy más gyógyszeres kezelés után csak megszabott idővel lehet a lefejt tejet forgalomba hozni.

"A természetben nincs olyan tehén"

A természetben nincs semmilyen tehén, mert ez a faj egy hosszú nemesítési folyamat eredménye, ahol a jó tejhozamú példányokat válogatták ki, ennek az az eredménye, hogy létrejött egy olyan faj, ami sok tejet ad, de a vadonban életképtelen. Az meg, hogy folyamatosan van teje. Nos minden emlősnek addig van teje, míg szoptat/fejik.

Persze, antibiotikum, meg minden, de vidéken (Pesten is biztos) lehet házi tehéntejet kapni. Persze utánanézést igényel ilyen tenyésztőt találni.

Sajnos azért nincs értelme ennek a vitának, mert se te, se én nem vagyunk szakértők, csak abból tudunk táplálkozni, amit olvastunk, hallottunk, és rajtunk múlik, ebből mennyit hiszünk el.

130. 2ab16d5612 (válaszként erre: 129. - Gribedli***)
2016. júl. 21. 22:47
inkább a pap szeme folyjon ki mintsem bármit is azoknak adjak!! pfejjj :D
129. gribedli*** (válaszként erre: 128. - 2ab16d5612)
2016. júl. 21. 21:56
Add a szomszédnak!:DDD (de annak, akit nem bírsz!)
128. 2ab16d5612 (válaszként erre: 125. - Gribedli***)
2016. júl. 21. 21:41

"A nőkön is meglesz a nyoma: hasi zsír, ami kifolyik a nadrágból, a mai nők nagy problémája hogy a hasukra híznak. De van más is, a sok belebaszott hormon miatt még pattanásosak is lesznek vagy petefészekrákjuk lesz (mert a tejből pont oda rögződik a sok hormon és bezavar), valamit a tejzsír meg a mellmirigyekben landol, hormonokkal együtt, gyakoribbá teszi a mellrákot. Ezenkívül a pajzsmirigyre sincs jó hatással, de még van, aki állandó fülgyulladással, krákogással, orrfolyással reagál a tejfogyasztásra."


ezt azután olvasva hogy megettem egy jókora szelet túrótortát.. és holnap túróscsusza lesz.. hát.. most mi legyen?

127. gribedli*** (válaszként erre: 119. - PöttyösPanka)
2016. júl. 21. 21:35

Ahhoz is kell gáz, hogy télen fűtsék az istállókat és ahhoz is kell benzin, hogy szállítsák a sok takarmányt, ahhoz is kell áram, hogy a tejüzemekben menjen a fejés 24 órán keresztül, a vágóhidakon menjen a munka. Ez is mind mind hozzájárul ahhoz, hogy többszörösébe kerüljön a hús előállítása és hogy a környezetszennyezéshez is hozzájáruljon ez a fajta állattartás.


Egyébként meg sokszor nem is éri meg. Hányszor hallottunk már olyat, hogy a gazdáknak többe került a takarmány egy disznó felneveléséhez, mint amennyit aztán a tsz-től kapott érte. És mennyi kibacott munkával jár! Ha azon a pénzen kaját vett volna, ami nem hús, jobban járt volna.

126. gribedli*** (válaszként erre: 118. - 2ab16d5612)
2016. júl. 21. 21:27

De nem felnőttkorában szoptatja, hanem csak addig, amíg az adott kölyöknek nincs fejlett emésztőrendszere ahhoz, hogy azt ehesse, amit a saját fajtája eszik a szoptatás befejezését követően.


Persze, az utóbbi 200? évben is kaptak tehéntejet a babák (de csak azóta, amióta Pasteur feltalálta a sterilizálást, hiszen előtte életveszélyes volt a tej, szinte senki sem itta mert szalmonellát kaphatott volna vagy más baja lett volna tőle, pláne gyereknek nem adták, az emberek távol maradtak a tejfogyasztástól), de ezt általában olyan tehéntől fejték, amelyiknek ugyanannyi idős bocija volt. Szóval nem tejserkentővel telenyomott tehén teje volt az. És egy bizonyos életkor után már nem.

125. gribedli*** (válaszként erre: 117. - Unom)
2016. júl. 21. 21:20

Az, amit ma neveznek tejnek, tele van antibiotikummal, hormonokkal, gyulladáscsőkkentő gyógyszerek maradványaival.


A tehén pedig 30 év helyett 4 évig él és egy vázon támasztják, mert nem bírja el a tőgyét sem, meg annyira gebe a lába, hogy azt már nézni is fáj.


Ha a Riska teje lenne, és csak akkor tejel a Riska, amikor bocija van, és nincs ráaggatva a fejőgép nonstop a 4 év alatt, és csak napi olyan 4 lityó tejről van szó, az igen, az tej volt, de abból se jutott sok fejenként és nem mindig volt neki teje. A természetben nincs olyan tehén, amelyik nem bír menni a tőgyétől.


Ma kábé az van, hogy a bolti tejben is van egy kis genny, ami a tehén tőgyéről folyott bele, nem baj, fincsike... De mivel nonstop gennyes a tőgye, nyomják neki az antibiót és a gyulladáscsökkentőt. Az ember meg megissza. Plusz mivel nem normális, hogy mindig legyen teje, adják neki a stimolálókat, ösztrogéneket stb. Eredmény: ma a fasziknak is mellük nő... Ilyen régen nem volt. Láttál már duci cicis fiút a strandon? Nem szép látvány. Ja, persze, minek issza az ösztrogénes vackot?


A nőkön is meglesz a nyoma: hasi zsír, ami kifolyik a nadrágból, a mai nők nagy problémája hogy a hasukra híznak. De van más is, a sok belebaszott hormon miatt még pattanásosak is lesznek vagy petefészekrákjuk lesz (mert a tejből pont oda rögződik a sok hormon és bezavar), valamit a tejzsír meg a mellmirigyekben landol, hormonokkal együtt, gyakoribbá teszi a mellrákot. Ezenkívül a pajzsmirigyre sincs jó hatással, de még van, aki állandó fülgyulladással, krákogással, orrfolyással reagál a tejfogyasztásra.


Ezeket akkor sem vállalnám be, ha a tehenet koszorúban járatnák. Nem kell, és örülök, hogy nincsenek ilyen bajaim, akinek meg vannak, az gondolkozzon el, hogy kell-e neki a tej.


Most azt szándékosan kihagyom, hogy ezek a tehenek hogy pusztulnak el, de lényegében az is visszás, hogy mindezt egy olyan dologért, ami az embereknek nem létfontosságú, hiszen miért kellene nekünk a tej, ha ennyi bajunk lesz attól, ami belejut?


Jól tudjuk, hogy még a szoptatós anyuka sem szedhet bármit mert a tejbe jut, a tehenekre is vonatkozik ez, amit ők kapnak, az a tejbe jut. Ráadásul a tehén jóval nagyobb adagban kapja ezeket, az emberre sokszorosan káros. A pasztőrözés alatt pedig nem bomlanak le.

124. gribedli*** (válaszként erre: 120. - Unom)
2016. júl. 21. 21:03

Dehogynem! Írtam is, hogy voltam. De ezeket félreteszi az ember, és a boltban már nem tudatosul. Leveszi a polcról és kész. Mivel írtam, hogy más okokból lettem vegán, egyszerűen megundorodtam egyik napról a másikra, szerintem még akkor sem volt tudatos, inkább az dominált, hogy valami másra vágytam kajaügyileg.


Úgyhogy rám nem illik a séma, hogy milyen aranyos a nyuszika, többet ilyet nem eszem.


És egyre több ilyen dolog került akkor közzéppontba arról, hogy valójában mennyi szirszar van benne, nemcsak a higiénés szabályok egyre gyakoribb megsértése, de az állatoknak adott gyógyszerek, stb. Eleve olyan vagyok, hogy akkor meg már ha úgyis tele van szeméttel, minek is egyem újra, és ennyi. Nekem fontosabb ennél az egészségem is, és utólag meg örülök, hogy nem járulok ehhez hozzá.


Ugyanígy állok a tejjel, amit meg gyerekként sem kaptam úgyhogy arról nagyon egyszerű volt leállni mert amúgy sem

ettem annyi tejterméket.

123. 2ab16d5612 (válaszként erre: 121. - PöttyösPanka)
2016. júl. 21. 20:32
A tojás meg végképp feladja a leckét :D
2016. júl. 21. 20:31

De jó, az esszenciális zsírsavak mégis megtalálhatók növényekben. Jó étvágyat hozzá.

"A Crypthecodinium cohnii és Schizochytrium mikroalgák gazdag DHA-források és kereskedelmi méretekben tenyészthetők bioreaktorokban. Ez az egyetlen vegetáriánusok számára is elfogadható DHA-forrás."

[link]

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook