Mennyire érezni, ha a macska bent végzi a dolgát? (beszélgetés)
Nekünk egy perzsa tartott terrorban, egy óriássnacit, és egy dogot.
Egyszer a folyosóra tévedt egy kóbor cica, pedigréske úgy nekiment, hogy az is összepisilte magát és és be is kakilt szegény.
A mostani cica 1 éves volt amikor hozzánk került. Jött a régi gazdája meglátogatni, és nem ment oda hozzá, megsimizte a lány és egyből nyalogatta a bundáját. Érezte, hogy túladott rajta.
A Tigerinó alom nagyon jó.
Rendelni szoktuk 12 kg egy zsák.
Nem kell cipelni.
Megfogja a pisit, egyben kilehet dobni.
Tartottam egy perzsa cicát lakásban. Egy ilyen cicánál elvárás a lakás folyamatos tisztán tartása.
Az alma a wc-ben volt. Illatfogós, ahogyan kell.
Viszont a lakásban észre vehető volt, hogy ott egy állat is él.
És ez így van minden állat esetében.
A gazdi egy idő után ezt megszokja, nem feltűnő számára.
Mi a barátaink cicáira vigyáztunk,mikor elutaztak.
Ezt azért fontos ,mert nem voltunk hozzászokva a macska esetleges "illatára".
Szilikonos cuccot hoztak a gazdik és abszolút nem lehetett érezni semmit.
Mikor elvitték őket rendesen hiányoztak ☺️,napokig vártam mikor fekszik az ölembe a húszkilós cicc.
Ne provokáld!
Tudod hogy nem akarlak megbántani, de amit írtál, annak tényleg semmi köze a fórum témájához. Gyere, beszélgessünk másról máshol.
Nem FIV-es? Egyébként nem attól lett fives, mert egyedül hagytad, hanem a stressz hozta ki. Valszeg amúgy is kijött volna rajta.
Nekünk is volt egy cicánk, aki nyaralás alatt lett így beteg. Pedig naponta kétszer mentek anyósék, de ő, minket hiányolt.... Nagyon sajnáltam.
Nekünk is van sziámi, nekünk szöges ellentéte ennek.
Gyerekeket kifejezettem imádja.
Bárki jön hozzánk, megy az ölébe, Mikuláskor alig tudtam levakarni a bérmikulásról, állandóan rámászott.
Fiatalan korában a másik lány cicánkat terrorizálta, de ahogy öregedett, ez elkopott.
Gondolom macskafüggő is. A sziámi rettentően territoriális nálunk. Meg sem próbálunk más állatot behozni a területre csak aki már bent van. Amíg ő van biztos nem lesz új lakó. Ő stressz/bosszúpisis, miatta nem erőlködünk a szitterrel rövid időre, egyszerűen rühelli az idegeneket, legyen az akár gyakrabban látott személy is. Ha csengetnek már morogva evickél az ajtóhoz.
Lányomhoz ha jön a pasija a srác cipőjét, kabátját, ruháját el kell zárni, mert jelöli, rongálja azonnal és morog. Úgy volt hogy vigyázunk a srác szüleinek kutyájára, de úgy kellett kimenteni a fiatal spánielt az aggastyán, reumás sziámi karmai közül. Akkor a kutya pisilt be ijedtében 🤦♀️
Kutyát fél napra sem lehet magára hagyni. Egy cica sokkal könnyebb, kevésbé melós.
Nálunk eddig 3 éj - 4 nap voltba max hogy totál maguk voltak. Észre sem lehetett venni rajtuk, hogy zokon vették volna. Nyilván extra adag alom és kaja. De meggyőződésem, hogy simán hibernálódnak 1-2 nap nyugiban.
Ha hosszabb időre megyünk akkor van szitter. De az a tapasztalat, hogy egy "idegen" jelenléte a territóriumokon jobban kiakasztja őket mint a nyugi, így rövid időre nem terhelem őket szitterrel.
Nem jut eszembe olyan házi kedvenc amit hosszabb időre magára lehet hagyni mint egy macskát 🤔 Volt kutya, papagáj, sün, nyúl, teknős. Jó a téli álom alatt a sün tényleg nem melós, de panelban nem lehet jól teleltetni a hőfok miatt.
Kettő benti cicám van. Ha naponta takarítom az almot, nem igazán érződik, csak amikor éppen akciózik.
Ha elfelejtem/fáradt vagyok hozzá, akkor azért második napon már érződik.
Nekem fedett alomtálcák vannak, DM-es almot használok, ami csomósodik.
A cica emésztésétől is függ.
Volt egy Maine Coon cicánk, naponta többször kellett cserélni az álmot, a mostani cicának elég hetente, és semmi szag.
Természetesen a székletet kiszedem az alomból,és ahogy írták az alom is számít milyen.
Egy cica nagyon jó dolog.
Ha teheted, menhelyről hozzál cicát.❤️
Sokaknak van cicájuk. Sőt több is.
Ez alom függő.
Pl a penny macskaalom pár nap után nagyon büdös és nem azért, mert bent marad a pisi. Napi kétszer takarítom.
Az aldi saját márkása viszont jó.
Egy cicánál akár szilikon almost is vehetsz, az még jobb.
Nem lesz büdös a lakásban.
Az ablakra, erkélyre kell macskaháló, mert kiesik, bukóra sem szabad ablakot nyitva hagyni, mert felugrik és belecsúszhat a résbe és meghal.
A cica 2 napot (1 éj) el van magában, annyi időre azért magára lehet hagyni. Több napra ha elmész, családot, ismerőst meg lehet kérni, hogy menjen át etetni, almot takarítani. Illetve vannak olyanok akik ezzel foglalkoznak. Náluk az utolsó nyaralásunkkor volt macskasitter.
Egy kutyával ezt nem tudod eljátszani, neki naponta többször kell sétálni, pisilni, kakilni stb. Ott vagy viszed magaddal vagy beadod panzióba.
További ajánlott fórumok:
- Mit csinál most a macskád?
- A macskatartás titkai
- Volt valaki, akinek a kutyája kapott "búrát"/"tölcsért" a fejére? Nem végzi el a kutyám a dolgát a tölcsérrel.
- Állítólag van valami ártalmatlan szer/növény, amit egy bizonyos helyre kihelyezve a kutya csak ott végzi a dolgát. Tudtok erről valamit?
- Hogyan lehet egy macskát leszoktatni arról, hogy a virágágyásba végezze el a dolgát?
- Bambino vagy Pixie-Bob macskát honnan lehet szerezni Magyarországon?