Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csinál most a macskád? fórum

Mit csinál most a macskád? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1012. Ramcsika
tegnap 18:57
alszik
1011. bnedora
tegnap 18:57
alszanak
1010. Nanda
tegnap 18:15
Alszik az ablakban :)
1009. andi6020
tegnap 18:14
alszik
1008. Elliana (válaszként erre: 1005. - V.Krisztina17)
tegnap 16:30

Had kérdezzem meg. Ha van egy állatod aminek az állapotán már nem tudsz javítani szenved akkor is hagyod hogy magától múljon ki? Ha felelősségel tartozol egy állatért van mikor meg kell hozni azt a bizonyos fájdalmas "rosszc döntést.

Nézd rengeteg állatot neveltem már fel. Mindig csak annyit amennyit tisztességgel eltudtam látni és mindent megadni neki(k)

Nem 1 macskám kutyám volt, voltak dzsungáriai törpe hörcsögeim, perzsa és sima arany is. Mind átlagon felüli kort éltek meg. Volt vadászgörényem - szintén mentett génhibás.

Most vannak csirkéink kacsáink nyúlaink és a 2 örökölt 1 befogadott kis cica. A kiscica nagyon betegen lett bedobva hozzánk. Megfázva férgesen ez miatt nagyon hasmenésesen, csontsoványan szemei beragadva.. Kikezeltem. Először nem akartam megtartani. Fel is hívtam az állatmnetőket. Senki nem tudta vállalni. Így és mert megszerettük maradt. Ez mellett idejár 6-8 idegen macska enni mert az eredeti tulaj aki meghalt ideszoktatta őket. Rengeteg itt a felelőtlenül tartott és így született /kidobott vagy szimplán gazdátlan macska. Megtehetném hogy nem adok nekik enni. De kinek van erre szíve? 5 tányér van minden este telerakva nekik. Sőt épp tegnap kapott mind féregtelenítőt megint.

Egy ólat is kaptak kibélelve mert itt van a hideg az veszi igénybe amelyik akarja.

Az öreg macskára vissza térve a legnagyobb félelmem hogy lebénul lassan. Az orrvérzés se attól volt mert olyan jól van. 13 éves az állapotán nem lehet javítani és egyre csak romlik.

1007. Plútó15
tegnap 16:03
Alszik a radiátoron.
1006. Luijza
tegnap 16:02
Huncutkodik a cica.
1005. V.Krisztina17 (válaszként erre: 1003. - Elliana)
tegnap 15:20

Valószínű azért írtál ide, hogy meg erősítsünk abban hogy altasd el,hogy könnyebb legyen a lelkednek hogy mások is ezt mondták. De nekem ezek fájó dolgok,hisz ha mi megöregszünk,minket sem fognak elaltatni. Ne érts félre,nem bántani akarlak ezzel,de nekem rossz ilyet olvasni. Már amikor ide írtál sztem eldöntötted,úgy gondolom.

Nekem 15 cicám van,nagyon nagyon sokba vannak.A legöregebb 5 éves. Ritkán van velük baj,sokszor meg gyógyítom Doki nélkül őket.

7 lány ivartalanított,most viszek még 4 fiút meg egy lányt. Ez rengeteg pénz.


Bárhogy döntesz jól döntesz.

1004. Mezei Virág (válaszként erre: 1002. - Elliana)
tegnap 14:00

Igen, ne hagyd!

Nehéz ezt eldönteni, de van, amikor ez az "emberségesebb" megoldás.

Megsirattam a kutyuskámat, de nem engedtem tovább szenvedni, mert szerettem.


Látom a bejegyzést, hogy az állatorvos is ezt javasolta.

1003. Elliana (válaszként erre: 999. - V.Krisztina17)
tegnap 13:34

Félre értettél.

Arra nincs "felesleges pénzem" hogy még x kezelésre cipeljem folyamat hogy a jelenlegi állapotát szinten tartsam és még eléldegéljen csendben 1-2 évet. Ergo hogy a föld alól is feltámasszam és kipróbáljunk minden alternatívát ami kezelésnek szóba jön.


De amúgy most beszéltem a háztulaj rokonával ő beszélt állatorvossal aki szintén azt javasolta altassuk el. Szóval úgy van ahogy a szívem mélyén tudok : muszáj. Sajnos.

1002. Elliana (válaszként erre: 1001. - Mezei Virág)
tegnap 13:30

Épp ezért írtam hogy mindenképp minden helyzetben sajnálom szegényt.

Tanácsot elsődlegesen arra vonatkozóan kértem bár lehet jobban kellett volna fogalmaznom, hogy szerintetek is csak szenved így az öreg macska?!

1001. Mezei Virág (válaszként erre: 998. - Elliana)
tegnap 11:54

Elaltatni sajnálod, és nézni a szenvedését jobb?


Én elvittem a kutyusunkat elaltatni, mert egy állatot nem szabad hagyni szenvedni.

Én is sajnáltam, de az állapotában nem volt várható javulás. Akkor mi értelme az életnek nem nevezhető létnek? :((


Az árát meg hajtsd be az ilyen nemtörődöm gazdának nevezett lényen!


Tudom hogy nehéz a döntés. 🍀🍀🍀

1000. LadyBird 2015 (válaszként erre: 999. - V.Krisztina17)
tegnap 11:46
Ezzel tökéletesen egyetértek! Nagyon sokba tud kerülni a gyógyíttatásuk, és ha döntenem kellene, hogy a gyerekeimet látom el, vagy a cicára költök, akkor egyértelmű lenne a válasz.:(
999. V.Krisztina17 (válaszként erre: 998. - Elliana)
tegnap 11:29

Én sosem venném el az állatok életét. Így is kiszolgáltatottak szegények.


Szerintem ebben nem lehet tanácsot adni. De ha nincs rá pénzed hogy etestd meg orvoshoz vidd,akkor neki jobb lenne ha nem élne. Mert az állatok is betegek,ugyanúgy mint mi,éhesek is mint mi. Épp ezért kiszolgáltatott mert te tudod gondját viselni. Ha nem tudod,akkor szenved,annak nincs értelme.


Szerintem ebben ne kérj tanácsot, mert nincs igazság benne. Döntsd el nektek mi jó.

998. Elliana (válaszként erre: 996. - LadyBird 2015)
tegnap 08:28

Nem is azt kértem döntsön bárki helyettem, csak tanácsot.

Az a helyzet sajnálom szegényt. Sajnálom amiért ilyen állapotban van és sajnálnám tovább húzni neki, de elaltatni is sajnálom.

Viszont van 2 gyerekem akiket amúgy nem szeret, sőt igazából csak engem fogad el, félek hogy betegek lesznek a gyerekek. Igazi morcos gonosz öreghölgy amúgy. A kiscicát se tűri meg. Nekem nincs arra felesleges pénzem, hogy mindenféle kezelésre cipeljem pluszba hiába szeretem az állatokat. Éppen ezért tartottam mindig csak annyit amennyit tisztességgel eltudtam látni mindenhogy. De igazából ez nem is az én reszortom lenne hanem a háztulajé aki viszont kb mindenre 💩

2 hete ide adott mikor itthon voltak külföldről 7 euro összegért 3 doboz száraztápot meg egy 2 kg zacskós szárazat "macskatámogatás" gyanánt.. Azt persze hiába mondtam neki, hogy az öreg nem tudja már megenni 4 foga van.. Arról nem is beszélve hogy hetente költök ennyit rájuk ha nem többet 🙄 plusz macskaalom ami rengeteg megy el..

tegnap 07:23
Alszik
996. LadyBird 2015 (válaszként erre: 994. - Elliana)
tegnap 06:55
Döntened neked kell! Nekünk is van egy fogadott kandúrunk. Mikor tavasszal hozzánk szegődött, rühes, bolhás és tetves volt, véresre vakarta a fülét. Mint kiderült, foga alig, csak a 4 szemfog. Azonnal orvoshoz vittem, injekciót kapott, cseppeket... A szeme folyton könnyezik, naponta le kell törölni kamillás vattával. Az almot nem győzöm cserélni, mert rengeteget pisil.Keveset mozog rengeteget alszik. Sokszor húzza a csípőjét, kacsázva megy. Imádja, ha a gyerekek a pocakját simogatják. Bármilyen pozícióban képes aludni. Most már úgy néz ki, mint egy oroszlán.:) Nem adnánk semmi pénzért senkinek...
tegnap 06:09
Alszik még
994. Elliana
tegnap 05:52

Sziasztok!


Szeretném a véleményetek kérni.


2 cicát az albérlettel örököltünk, 1 kiscicát bedobtak hozzánk.

Az egyik örökölt cica egy 13 éves nöstény. Múltkor már indítottam róla topicot de a család úgy kérte ne hivjunk dokit ne hosszabítsuk meg az életét gyógyszerekkel.

Nos ez az öreg cica beteg. Szerintem volt egy kezeletlen macskanáthája ami átment szövödménybe.

Én augusztus vége óta vagyok itt. Ez a macska úgy veszi a levegőt mint egy asztmás. Keveset mozog rengeteget alszik. Sokszor könnyezik a szeme bár amióta újra bent van nem látom. A füléhez nem szereti ha hozzáérek ő is sokat vakarja de szerintem fáj is neki.

Rengeteget pisil a veséi szerintem oda vannak. 2 hete tudtam meg hogy el van kötve de soha nem kapott speciális tápot ez miatt. Így legalább már értem miért pisil annyit.

10 ugrásból 7x tuti elesik. Sokszor húzza a csípőjét kacsázva megy.

Tegnap elkezdett vérezni az orra nem ütőtte meg magát.

Hullik a szőre bár a család szerint mindig is ilyen szőr hullajtó volt.

Tegnap javasoltam a családnak altassák el. Nagyon sajnálom de szerintem ez már csak szenvedés neki.

tegnapelőtt 20:03

Köszönöm a válaszokat!

Ha nem javul, legalább tudok adni a Dokinak ötleteket.

Amikor kezdődött én tályognak néztem,aztán csak vakarta,vakarta, kezeltem betadinnal, bekötöttem nem javult. A Doki megnézte,azt mondta ő inkább hatapás nyomot lát. Ha nem javul,vissza viszem,és az itt leírtakból majd adok neki ötletet.👍

992. Tímea_
tegnapelőtt 09:21
Alszik
nov. 9. 15:25
Eszik
990. vkatka (válaszként erre: 967. - V.Krisztina17)
nov. 9. 14:45
Én még gombás fertőzésre, esetleg atkára tudok gondolni. Ugye antibiotikumot kapott, ami ezekre hatástalan. Mivel véded a bolháktól, kullancsoktól? Frodómnak a füle volt atkás, kaptam a dokitól Stronghold spot-ont, ezzel havonta egyszer kezelem és le van tudva a kullancs, bolha, atka, férgek elleni védelem.
989. Ramcsika (válaszként erre: 967. - V.Krisztina17)
nov. 9. 14:06

Véletlenül nem volt bolhája? Az enyém két éve nyáron a Balatonon /udvaron/kapott bolhát. Azonnal ott helyben elvittem dokihoz. Adott neki valami cseppeket de a dögök nem pusztultak el. Hazahoztam és a jól bevált dokihoz elvittem, de sajnos ő pont nem volt. Kolleganője adott neki több injekciót, cseppeket, a szemében szemcseppet, de nem javult. Vakaródzott tovább. Visszavittem, és hála ott volt a dokibácsink. Kapott egy fajta injekciót /viszketés ellen/ és mintha elvágták volna. Hosszú szőrű cica alig lehet megtalálni a bundájában ha van valami. Na azóta nem fordult elő.

Igaz - e három látogatás közel 20.000.ft volt. Nekem akkor azt mondta, hogy valószínű nagyon allergiás volt a bolhacsípésre.

nov. 9. 13:58
Alszik
987. vkatka
nov. 9. 13:56
Nem tudja eldönteni, hogy kint, vagy bent szeretne lenni.
986. pink habroló (válaszként erre: 967. - V.Krisztina17)
nov. 9. 09:19

Szia!Lehetne kenegetni Betadin oldattal,vagy octenisept-el.hozzánk jönnek állatorvosi vényekkel és ezt szokták írni a dokik.

De egyetértek Bendorával, az orvos szakértelme kevés volt.

Én is jártam így.Elvittem a cicát bőrferőzés miatt egy csili-vili kisállatkórházba.Fiatal doktornő nagyon kedves volt,de amit adott gyógyszert és szurit ideig óráig volt jó.

Az idős állatorvos,meg elaltatta,felvágta a bőrt azon a részen ilyen kis zsebét csinált és átmosta az egész terület fertőtlenítővel. Injekciót kapott.

És utána soha semmi baja nem volt.

Mondjuk ez nem allergia volt nála.

nov. 9. 08:48
Remélem nem a függönyt szaggatja le
nov. 8. 21:11
Köszönöm a segítséget! 👍😘
nov. 8. 19:44

Mind próbál a kályha előtti kis padon elnyúlni.

Lenne másutt is hely, de az a kedvenc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook