Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Állítólag van valami ártalmatlan szer/növény, amit egy bizonyos helyre kihelyezve a kutya csak ott végzi a dolgát. Tudtok erről valamit? fórum

Állítólag van valami ártalmatlan szer/növény, amit egy bizonyos helyre kihelyezve a kutya csak ott végzi a dolgát. Tudtok erről valamit? (tudásbázis kérdés)


2014. szept. 22. 13:18
Ja, ami eszembe jutott: a helyet eleve fel kellene szórni valamivel, mert a gyep ott ki fog pusztulni, jobb lenne, ha a kezdettől valami élettelen burkolat lenne ott. Talán kaviccsal, nagyobb szemű sóderrel, ami nem hegyes-éles, nem bántja a talpacskákat.
2014. szept. 22. 13:17

Nos, spray-t találtam, amit a kutyapelenkára kell fújni.

A cég eleve nem megbízható tapasztalataim szerint, de amúgy is kertről van szó, nem a szobatisztaságról. A kertben a kiszemelt helyen marad szag spray nélkül is.

13. Guruljka (válaszként erre: 12. - Gribedli***)
2014. szept. 22. 13:08
Oszlop? Még nem hallottam ilyenről. Rákeresgélek!
12. gribedli*** (válaszként erre: 1. - Dunhill)
2014. szept. 22. 12:56
Igen, létezik, egy ilyen bot vagy oszlop, amihez odaszokik a kutya és máshova nem piszkít. Nem minden kutyánál működik, de tegyél egy próbát, mert ha igen, akkor tényleg kényelmes lesz csak 1 helyen takarítani, ráadásul a kertben a szép zöld pázsit nem lesz tele sárga ufo-foltokkal:)))
2014. szept. 20. 16:40

Épp tegnap mesélte a lányom , mikor kapta a kutyusát 3 hónaposan , első nap rohangált a ház minden sarkába , nem tudta mi baja lehet ? Aztán végül elvonult az egyik sarokba és odapakolt egy csomagot ! Hihetetlen , de elmagyarázta a kutyusnak , h ilyet nem csinálunk idebent , odament az ajtóhoz , megkapirgálta az üveget , mutatta a kutynak , hogyan kéne , soha többet nem tojt oda egyik sarokba se ! Értelmes , okos jószág ! mondja a lányom , ha akar valamit a kutyus leül vele szembe és mereven bámulja őt , v enne v kimenne .... kár , h nem tudnak beszélni !!! Egy meghatározott helyre jár , de mivel senki se tökéletes , őt meg a csavargásról jó lenne leszoktatni , mert azt nagyon szeret !

Amikor mi 8 hetes kiskutyát kaptunk , kiraktuk , h végezze a dolgát , de pisilésen kívül semmi !!! azt hittem , ebbe bele fog pusztulni ! aztán takarításnál kiderült , h ő bizony bent ment ki ! a gazdi ágya alatt ! ott is aludt az ágy alatt , mi meg nem vettük észre , pici kis vacak kutyus volt , és nem éreztük a szagát se ! ma már messziről szaglik , ha valahova oda pottyantanak ! Övék az egész udvar ! a gazdájuk a kutyaszarfelelős !

2014. szept. 20. 15:42
Köszönöm akkor ezt kipróbálom vagyis rendszeresítem hogy meg tudja tanulni
9. Guruljka (válaszként erre: 8. - Dunhill)
2014. szept. 20. 13:11

Akkor azt a dicsérős módszerrel tudod megoldani.

És ne takarítsd el nyomtalanul, hadd érezze ott a szagot.


Egy darabig, ha észreveszed, hogy készül a "nagydolog", akár pórázon vidd oda gyorsan, és utána dicsérd meg!

2014. szept. 20. 13:06
Az udvar egy bizonyos helyén vagy legalább egy behatárolható helyen ahonnan össze lehet szedegetni és nem lépünk bele olyan helyen ahol nem számítunk rá
7. Guruljka (válaszként erre: 5. - Dunhill)
2014. szept. 20. 11:57

Az én kutyáim az udvaron nagyjából azonos helyen intézik, de mindketten másutt.


Bizonyos fokig ki lehet alakítani egy reflex-szerűséget. Sétáltatás alkalmával kellene egy helyre végeznie, vagy azabadon, az udvar egy helyén?

2014. szept. 20. 11:51
Csak úgy tudom elképzelni, hogy bizonyos útvonalon sétáltatod, és amikor ott végzi el a dolgát, ami neked megfelelő, akkor jutalomfalatot kap a kutya és nagy-nagy dicséretet.
2014. szept. 20. 11:24
Szuka kutyáról van szó, még nincs ivartalanítva, de nemsokára lesz. Igazából a "nagy dolgát" szeretnénk ha egy helyen végezné, esetleg van valami egyéb módszer, amivel ez nagyjából elérhető?
2014. szept. 20. 11:17
Növény nemigen lehet, mert el kellene viselnie, hogy a talaja jóformán csak vizeletből áll...
2014. szept. 20. 11:16

Én sem tudok ilyenről.

A szuka még csak-csak helyre szoktatható, de ők sem egyszerre ürítik ki a hólyagjukat. A kanok meg még jelölgetnek is. Még az ivartalanított kannak se mindegy, hova "jelöl".

2014. szept. 20. 11:10
én nem
2014. szept. 20. 11:03
Állítólag van valami ártalmatlan szer/növény, amit egy bizonyos helyre kihelyezve a kutya csak ott végzi a dolgát. Tudtok erről valamit?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook