Ma mibe kezdenétek, ha lenne rá mód? Családi vállalkozás. (beszélgetés)
Nem azért mondom, de most csak a "bevételt" nézted. Először is nem ártana esetleg fizetni az üzemanyagot (ezek a buszok városban legalább 30 litert esznek százon, ha nem tévedek), meg jó lenne azért a sofőrnek is fizetni valamit. Tegyük fel, hogy egy nap tíz órát dolgozik a sofőröd (ez a maximum), de heti szinten is meg van szabva, hogy mennyit vezethet. Négy óránként legalább 45 perces pihenőidőt kell neki biztosítani, szóval napi szinten nem lehetne olyan sok kört menni egyik vonalon sem.
Számold bele, hogy bár csak jegy/bérlet-bevételből lehetetlen fenntartani egy közlekedési vállalatot, ráadásul az emberek egy részének eszébe sem jutna 80 forintot fizetni, inkább megvárja a következőt, ahol kényelmesen elbliccel ingyen. A bérletesek meg ugye nem fognak fizetni, ha már fizettek a BKV-nak.
Egy új buszt venni pedig nem egy-kétmilliós költség. Ja igen és nem árt, ha van engedélyed is arra, hogy üzelemtesd a buszt/buszokat, ami igazából buszonként is többszázezres költség.
De nem akarlak lelombozni nagyon. Sok sikert! :)
húúú hát nekem több ötletem is lenne, ha lenne rávaló :)
- egy tető alatt lenne egy cukrászda, teaház, bio bolt, virágbolt, kézműves bolt, könyvtár, ahova be lehet ülni, olvasni, dumcsizni, teázni, lazítani. minden olyan dolog amit mi csajok szeretünk ;)
vagy
- egy önellátó tanya, ahonnan a többletet el tudnám adni, esetleg még egy halas tó is és lovarda ahova beteg gyerekek is jöhetnének.
Én vásárolnék buszt. Legalább egyet. Keresnék hozzá egy sofőrt, én lennék a kalauz. Mint régen. Beállnánk Pesten valamelyik BKV-s útvonalra. 80Ft-os jegyárral. Biztos vagyok benne, hogy lenne rá kereslet. Egész nap mennénk, meghatározott időben, menetrendet alakítanék ki. 1-2 hónap alatt szerintem utaznának rajta annyian, hogy bejöjjön egy másik busz ára is, ezt is elindítanám a forgalomba. Majd a következőt, a következőt.
Ezzel lassanként biztosítanék rokkantaknak munkahelyet kalauzként, a sofőröknek sofőrként(akár a BKV sofőrjeit is átvennénk, biztosítva a munkahelyüket), kiszorítanánk a lopós BKV-t, levinnénk a jegyárakat, és mindenki elégedett lenne -kivételt ez alól a BKV vezetői, meg a politikusaink képeznének. Viszont sok ember megkönnyebbülne.
Ezt úgy írom, hogy nem vagyok pesti... De átlátom a gondokat, hiszen országszerte vannak...
Még ötlet:
ha tudnék varrni
januárban-februárban: - farsangi jelmez
augusztusban: - ovizsák
decemberben: - karácsonyi textilek
máskor: gyerek falvédő, gyerek takaró, kismama nadrág, gyerek melegítő alsó
Ezek, amiket mindig keresnek az anyukák, de nehéz jó áron jót találni.
Ez jó akkor már van is kis mellék munkád ☺
Ki kell mennem eltakarítani a havat de nemsokára leszek :)
Nyilván, a szomszédot ismered pár éve.
De az állatodat is olyanra bíznád, akit ismersz, nem egy ismeretlen vállalkozóra, nem?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek lenne igény interaktív wellness termékekre? (érdekelne a véleményetek egy vállalkozásról)
- Szerintetek milyen vállalkozást lenne érdemes elindítani, amihez nem kell túl sok tőke?
- Ha lenne pénzed, milyen vállalkozásba kezdenél?
- Családi vállalkozás, családi cég
- Kell-e SZJA-t fizetni illetve jövedelem kivétet elszámolni egyéni vállalkozónak, ha családi gazdaság tagja?
- GYED alatt INGYEN besegíteni családi vállalkozásba?