Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szerintetek lenne igény interaktív wellness termékekre? (érdekelne a véleményetek egy vállalkozásról) fórum

Szerintetek lenne igény interaktív wellness termékekre? (érdekelne a véleményetek egy vállalkozásról) (beszélgetős fórum)


1 2
42. SzánI. (válaszként erre: 37. - Moonlight13)
2013. szept. 29. 20:43
Uhh, megnéztem a kiírt kérdéseit. Eléggé hmmm érdekes. :D és egyben beteges. :D
41. glazbox (válaszként erre: 36. - Timycat)
2013. szept. 29. 19:39

Köszi, ezekkel nagyjában tisztában vagyok, de köszönöm, hogy leírtad egyben és látom, hogy tényleg létezik a dolog.


Valahogy így gondoltam én is, tisztában vagyok vele, hogy nem lesz egyszerű. Igazából csak egy dologtól félek, és ez az, hogy tőkeerős vetélytárs előbb fogja nagyban megvalósítani a projectjeimet mint én. Védeni nem lehet az ilyet.

40. glazbox (válaszként erre: 39. - Moonlight13)
2013. szept. 29. 19:38
Ez meg trollkodás. Légyszíves fejezd abba. Trollkodj más topicban.
39. moonlight13 (válaszként erre: 38. - Timycat)
2013. szept. 29. 12:01
szerintem ez már több, mint naivitás! :)
38. timycat (válaszként erre: 37. - Moonlight13)
2013. szept. 29. 11:59

bájosan naiv


és ugye a vak tyúk is találhat szemet

37. moonlight13 (válaszként erre: 36. - Timycat)
2013. szept. 29. 11:48
timycat: Te komolyan veszed ezt a kérdést? Nézd meg az eddig fórumait!
2013. szept. 29. 11:18

Fizetőképes kereslet van erre, de...


Nem tudom milyen technológiában gondolkozol, mennyire egyedi a dolog, de elég rendesen telített a piac, pl nekem is van ismerősöm, aki ezzel foglalkozik, snassz medence építéssel kezdte, mára országszerte dolgoztat, egy-egy húzósabb melóhoz pedig ő is beáll és csodálatos dolgokat alkotnak, gyakorlatilag nincs lehetetlen kérés. De nem itt kezdte, kitanulta, kapcsolatot épített, hatalmas pénzeket invesztált a vállalkozásába és non-stop dolgozott/dolgozik. Még nincs 50 éves de már túl van 2 szívműtéten, stressz. Mert annak a rétegnek, aki megengedheti magának a ezt a szintű luxust annak nem elég a majdnem tökéletes, és ha amit alkotsz nem felel meg qrvára nem érdekli őket hogy te mennyit fektettél bele nem fizetnek ki vagy pofátlanul lealkudják az árat és akkor mérlegelhetsz hogy vagy behajolsz vagy rossz híredet keltik és nincs több zsíros megbízás.

A tökéletes munka viszont a legjobb ajánlólevél, ehhez pedig szükséges az is hogy a munkavállalóid is tökéletesen tudjanak és akarjanak is dolgozni, magukénak érezzék a te bizniszedet, az ilyen pedig ritka mint a fehér holló.

No is ugye azzal is számolni kell, hogy aki ezt megengedheti magának az sem évente vereti szét a wellness-részlegét.


Szóval először is állj be valaki mellé, tanulj, építs kapcsolatot, keres tőkeerős befektetőket. Az elején be kell áldozni az ötletet, tehetséget valaki alá, hogy aztán le tudj válni, önállósodni tudj, persze csak ha bebizonyosodik hogy tényleg elég jó vagy és képes is vagy rá.

2013. szept. 29. 09:10
Emberünk úgy látom nemcsak a házépítéshez ért! :D
34. moonlight13 (válaszként erre: 6. - 7a3a05277b)
2013. szept. 29. 09:08
Ez pont olyan menő vállalkozás, mint az előző fórumaiban indított rejtett házépítés... Szóval nagyon komoly! Nézzétek meg az előző fórumindításait!!!
2013. szept. 29. 03:05

Ez olyan mint a : " madzag megvan mar csak a szanko hianyzik". Toke nelkul halva szuletett otlet. Eloszor is szerezz toket! Legalabb indulot. Egy ilyen uzlet tobb tizmillioba fog kerulni, ismerve a magyar arakat, arrol nem is beszelve, hogy mindig lesznek extra, be nem tervezett kiadasok. Aztan egy ido mulva nem lehet mindent eltitkolni. "Takolmanyokbol" meg nem lehet uzletet csinalni. Melyik tarsadalmi osztalyt celoztad meg, ok "mennyien" vannak, abbol "hanynak" lesz erre igenye?

Jol gondold meg. Fiatal vagy gondolom, nincs meg uzleti tapasztalatod, ezt igy nem lehet csinalni. Higgy a tobbieknek nem akarnak neked rosszat!

Ha kell menj kulfoldre, esetleg hasonlo profilu uzletbe hallgass, tanulj, es gyujts!

32. michelle.r (válaszként erre: 19. - Glazbox)
2013. szept. 28. 22:18

Pedig valahogy így kéne. Én valószínűleg becserkésznék egy nagy nevű tervezőt. Pl. azt az arabot, akinek nem ugrik be a neve, nagyon színes ruhákban jár és szerintem rémes, kényelmetlen, de irgalmatlan drága bútorokat tervez :))


Hagynám, hogy egy-két tervemet lenyúlja, mert nála dolgozni jó ajánlólevél. És szép lassan a vállán felmásznék. Úgy tíz év múlva már lesznek kapcsolataid, talán tőkéd is.

31. csincsinlány (válaszként erre: 1. - Glazbox)
2013. szept. 28. 20:52

Nagyon jó, hogy vannak álmaid és terveid! Ez egy nagyon jó alap, amire jó dolgokat lehet felépíteni. Ügyes vagy abban is, hogy óvatosan adagolod az információkat, ezzel tényleg nagyon vigyázni kell.

Sajnos azonban amit itt sokan említettek, bizony készíteni kell üzleti tervet, stb. Persze ez sem egy lehetetlen dolog.

Abba a szegmensbe, amibe te be akarsz törni nagyon-nagyon fontosak a kapcsolatok. Ezeket kezdd el valahogy kiépíteni! Aztán azon is gondolkodj el, hogy honnan szerzel kezdőtőkét. Egy vállalkozás fenntartása akkor is költséges, hogyha igazából még nem végzel semmilyen profitáló tevékenységet.

Őszintén szólva én a te helyedben keresnék egy tőkerős, kapcsolatokkal rendelkező társat, aki vevő az ötleteidre. Igen, ebben benne van, hogy a nagy hasznot nem te fogod learatni az első időkben, de valahol el kell kezdeni. Néha a későbbi nagyobb siker érdekében először fel kell áldozni nagyszerűnek tűnő dolgokat. Lesznek még később is jó ötleteid, azokat már lehet, hogy egyedül, saját tőke segítségével meg tudod valósítani.

2013. szept. 28. 18:51

A szauna legyen fenyobol, ahogy az kell.

Minden mas felesleges rongyrazas.

Jol kitalaltak ezt mar az eszakiak evszazadokkal ezelott.

29. glazbox (válaszként erre: 27. - Living Dead)
2013. szept. 28. 17:48

Ezeket nagyjából ismerem, de ha nem is, rábíznám szakemberre. Tegyük fel úgy, hogy közlöm, hogy új elektronika kell egy jacuzzihoz és építsék már be. Nem azzal nyitnék, hogy itt van nálam az évszázad partija, hanem közölném, hogy kell egy elektronika, írják le mekkora lyukak kellenek a fúvókákhoz stb és kész. szaunával ugyanez.


Barátnőmnek jutott eszébe, hogy olyan szaunát készítenénk ahol kőből lennének az ülések, viszont, hogy ne legyenek forróak, minden olyan pontot, amihez hozzá lehet érni, injektoros rendszerrel hőcserével hűtenék (ergo lehűteném a köveket azokon a pontokon, ahova ülsz.)

28. Living Dead (válaszként erre: 27. - Living Dead)
2013. szept. 28. 17:32
* időnként kiírhatnak...
2013. szept. 28. 17:32

Javaslom, hogy járj nyitott szemmel, figyeld pl. a pályázatokat: időnként kiírnakhat fiatal pályakezdő (ipar)művészeket megcélzókat is.

De emellett menj tanulni gyakorlati helyekre, hogy lásd, mi a munka tényleges menete, mennyi, de mennyi kézen keresztül megy, hogy valami a tervezőtől a megrendelő házába használatra készen bekerüljön. (Pl. be tudnád szerelni a jacuzzi elektronikáját? Hogy mérnéd fel, hogy egy adott ház statikáját mennyire rontaná meg egy pár mázsás gránitjacuzzi, meg eleve a fahajlítás gőzölős eljárással épp nem egy olcsó, könnyen hozzáférhető eljárás.)


Szóval a lényeg: ha bármibe is kezdesz, határozott, fix elképzelésed legyen, ismerd a szükséges munkafolyamatokat. Az anyagi része ehhez képest elenyésző.

26. 273206364e (válaszként erre: 1. - Glazbox)
2013. szept. 28. 17:29
hajrá!:)
25. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 19. - Glazbox)
2013. szept. 28. 17:23

Ez kb. olyan reális, mint aki rejtett helyen szeretne építkezni anélkül, hogy bárki észrevenné...

Hiába, azok a piszkos anyagiak :D

24. 7a3a05277b (válaszként erre: 23. - Glazbox)
2013. szept. 28. 17:19

Úgy, hogy nem tudod, hogy mi az útja a jogvédelemnek vagy mennyibe kerül?


Úgy, hogy tippelgetsz valami fiktív üzlet fiktív hasznára?


Úgy, hogy a hoxán kérdezgeted róla az embereket?


Úgy, hogy el sem kezdték üzleti tervet készíteni, mert nem tudod pontosan, hogy mit szeretnél?


Úgy, hogy piackutatást sem végeztél még?


Úgy nem ábrándozás? :)

2013. szept. 28. 17:16
Nem ábrándozás, mert épp azon gondolkozom, hogy az egyetemi műhelyben nyilvánosságra hozzak-e egy új technológiát, vagy csináljam meg félkészen és titkoljam, hogy valójában mi is az?
2013. szept. 28. 17:15

Ez így ábrándozás, nem más. Ami jó, mert tervezgetni kell. De tudni kell, hogy meddig ábrándozás és honnan realitás.


Menj el egy üzleti iskolába! Különben soha nem lépsz majd előre eredményesen, ha nem vagy alapvető dolgokkal tisztában.

2013. szept. 28. 17:07
Ez inkább művészet lenne mint ipar.
20. glazbox (válaszként erre: 18. - F6390e6b9b)
2013. szept. 28. 17:06

Pont ez a baj, de nem feltétlenül. Most például azon az egyetemen, ahova járok, vannak ipari műhelyek amiket használhatok. Mesterek mellé is bekérhetem magam, műhelyhasználati díjért cserébe dolgozni a prototípusokon.


Vagy az adott prototípusokat szétbontva mesterektől megrendelhetem a szükséges alkatrészeket úgy, hogy ők nem is tudják min is dolgoznak.


Például volt egy design logikai játékom amit egyszerű porcelántányérként rendeltem meg egy mestertől, mert tudtam, hogy a játékért 10x annyit kért volna, a tányér-elnevezésre meg max köp egyet, hogy mekkora hülyeség és megcsinálja normál áron.

2013. szept. 28. 17:04

A marketing megvan, és a tervezés, és az építkezés is. A tőke hiányzik.


Sok kósza ötletem volt, amit úgy tudtam berobbantani a piacra, hogy bankárok, komoly (100 milliós tőkével) rendelkező befektetők csorgatták rá a nyálukat, de nem éreztem egyik ötletet sem teljesnek. Nem éreztem azt, hogy a befektető valóban ki lesz szolgáltatva.


De most olyan ötletem támadt amiből nem tudnának kihagyni, mégsem szeretnék befektetővel dolgozni mert a haszon 90%-át elvinné. Akkor már felépítem a 0-ból és ha kell romáktól veszem meg a kidobott, törött gránitlapokat, burkolatot tizedannyiért, és a pincénkben kialakított műhelyben, házilag barkácsolt robotokkal, ipari gépekkel (kővágó flex, cnc) varázsolom azt olyan formára, amit a formatervező gondolatvilágommal megálmodok. Ez a terv....

Így senkinek sem leszek kiszolgáltatva, de mégis együttműködhetek befektetőkkel is úgy, hogy már letettem valamit az asztalra.


Mert egyenlőre ez az egész még csak a fejemben létezik.

18. f6390e6b9b (válaszként erre: 17. - Glazbox)
2013. szept. 28. 17:02
Akkor hogy akarsz egyátalán nekiállni?Több millka kellene csak az induláshoz!!!
17. glazbox (válaszként erre: 16. - 7a3a05277b)
2013. szept. 28. 17:01

Tudod mennyibe kerül egy komoly jogvédelem?

Egyszerű családból származom, még egy kisebb lcd-tvre sincs pénzem.

16. 7a3a05277b (válaszként erre: 15. - Glazbox)
2013. szept. 28. 16:58

Minden vállalkozás alapja az üzleti terv. Annak készítését pedig tanítják.


Technológiát és know-how-t is le lehet védetni.


Amiről te beszélsz, azt a szegmenst általában neves cégekkel és tervezőkkel fedik le. Betörni egy ilyen piacra komoly tervezést, tőkét, marketinget és tudatos, évekig tartó építkezést jelent.

15. glazbox (válaszként erre: 14. - 7a3a05277b)
2013. szept. 28. 16:56

Inkább csak érdekelne jó ötlet-e, illetve fiatal pályakezdőként hogyan érdemes nekilátni.


Kicsit félek, és nem tudom hogyan tudnám védeni a technológiámat, ugyanis iszonyatosan kifinomult, összetett szerkezetekből állnának ezek a dolgok.


Amolyan workshop szerűen mutatnám be. Formatervezőnek tanulok.

14. 7a3a05277b (válaszként erre: 13. - Glazbox)
2013. szept. 28. 16:51
Ezt most piackutatásnak szánod?
2013. szept. 28. 16:46

Ilyesmikre gondolok, persze árajánlat után profi és hozzáértő kivitelezőkkel építtetném fel, de magát a terméket én tervezném meg.


Szóval nem lenne egy gányolt valami, csak a formája lenne egyedi, rendhagyó.

[link]

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook