Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! fórum

Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)

32967. bargab (válaszként erre: 32960. - 44a64b262f)
2019. júl. 8. 22:28
Kívánom, hogy menjen a natív ciklus! :-)
32966. 9e8b75449a (válaszként erre: 32961. - 22f2c72eb2)
2019. júl. 8. 22:20
🍀🍀🍀
32965. wkatalin2
2019. júl. 8. 22:15

Sziasztok!

A sikertelen beültetés után csináltattam 3. napi és 23. napi hormonvérvételt. Az eredmények közül nagyon megdöbbentem, amikor megláttam a progeszteron szintemet: 1,32 nmol/l. Tavaly októberben még 58 nmol/liter volt. Hogy létezik, hogy ez ennyire rossz lett most? Mivel lehet javítani ezen? Jah és ma voltam méhkarcoláson, a nyálkahártyám 13 mm volt.

32964. Zizike79
2019. júl. 8. 21:45
Sziasztok, nekem hycosyval és hiszteroszkópiával az a tapasztalatom, h a hycosy nekem nem mutatta a miómát, amit aztán a hiszteroszkópia kimutatott, ki is vették, utána lettem terhes az 1. lombikból.
32963. 72e79e1a48 (válaszként erre: 32955. - Marlaa)
2019. júl. 8. 21:20
De honnann tudhattad, hogy nincs bajod? Mert nálam ez volt az, aki eldöntötte, hogy bevállalom, mert hátha mégis...
32962. 72e79e1a48 (válaszként erre: 32954. - Bargab)
2019. júl. 8. 21:17

Semmi gond. Egyetértek veled. :) Amikor a méhüregi tükrözést csinálták nekem, felvetettem előtte, hogy esetleg más vizsgálattal kiváltható e...bevallom a mütőasztaltól szívesen megkíméltem volma magam...viszont azt mondták, hogy a képalkotó eljárások nem adnak olyan pontos információt, mint a méhüregi tükrözés, ezért javasolják ezt. Túlzásnak tartottam, főleg úgy, hogy nálam semmi gond sem volt.

Viszont nem a témához kapcsolodóan...de remélhetőleg az áthallást éreztetve...3 éve fájdogált mindig a hasam alja, a bal oldalon. Valamilyen vastagbél problémára gyanakodtak. Voltam UH-n, MRI-n, amit mind maszek alapon fizettem, de sehol semmit sem láttak. Itt kint elmentem gasztroentorológushoz, aki MRI után, a koromra hivatkozva előírt végbél tükrözést. Minden oké volt, 2 mini polipot leszámítva, azokat lecsipték és a gondok megszüntek.

32961. 22f2c72eb2
2019. júl. 8. 20:35
Sziasztok! Ma volt a 2. uh-m. 4 tűszőt láttunk, ebből az egyik kisebb. Szerdán leszívás és ha minden jól megy pénteken beültetés.
32960. 44a64b262f (válaszként erre: 32958. - Bargab)
2019. júl. 8. 18:31
De igen, jól emlékszel, a natív ciklusos ivf érdekelne, mert kevés petesejtet produkalok egy stimu során.
32959. bargab (válaszként erre: 32956. - 44a64b262f)
2019. júl. 8. 17:37
Illetve nem emlékszem pontosan, de a spontán ciklus felől nem Te érdeklődtél? Nekem most volt stimulációm (nem lesz most beültetés), és a doktornő mondta, hogy mindenképp menjek a következő hónapban is UH-ra hozzá, mert lehet, hogy lesz több tüsző még akkor is, és akkor azokat is nyomon követik... akkor, aki előttem volt bent hölgy UH-on is több kis tüszőt megérlelt, és mindenki úgy örült neki. Én is!!!
32958. bargab (válaszként erre: 32956. - 44a64b262f)
2019. júl. 8. 17:32
Nagyon drukkolok! Én nem éreztem, hogy bármit is rám erőltettek volna, minden vizsgálatot, amit kértek, elfogadtak volna, ha máshol, (állami?)megcsináltatom, ezt többször is elmondták, minden meglévő, és időn belül lévő leletemet elfogadtak. Mindezek mellett az UH-on én is láttam azt a kis valamit, ami persze a korábbi vetélésből is kialakulhatott, nem tudom, de nem is ez számít. UH után többször elmondták, hogy biztosat majd a tükrözés után tudnak, lehet, hogy nem is polip. Amikor a pénzügyes hölgy ezt hallotta, hogy lehet, hogy van bent valami, akkor rögtön felvilágosított az árakról, és hogy minden, ami kikerül belőlünk, azt kötelező elküldeni szövettanra.
32957. bargab (válaszként erre: 32944. - Boci11)
2019. júl. 8. 17:23
Vad Oregánó (fontos, hogy vad, nem a sima fűszer)Olaj is hatásos lehet. Férjemnek most ezt ajánlották, el is kezdi szedni. Az is fontos, hogy kúraszerűen (max 3hét), és utána bélflóra visszaépítéssel, mert 'szépen' kipucolja a bélrendszert.
32956. 44a64b262f (válaszként erre: 32954. - Bargab)
2019. júl. 8. 17:20

Én is azért kell mellettük döntsek, hogy kizárjunk minden lehetséges dolgot ami akadály lehet. Annak idején azért tántorodtam el, mert azt olvastam több helyen is, hogy ott mindenkit megműtenek ha kell ha nem.

Mostanra kiderült nincs más meg kell ezt próbálnom vagy fel kell adjam.

32955. marlaa (válaszként erre: 32949. - 72e79e1a48)
2019. júl. 8. 17:11

Nos, nyilvan volt egy kezdo adminisztracio...

Es nekem, akinek halvany fogalma se volt rola, hogy mi az ami szukseges es mi az ami nem, honnan kellett volna tudnom, hogy egy hycosyval meguszhatom, ha nincs bajom?? Fel se ajanlottak, donest se hozhattam, csak mondtak, hogy kell es kesz. Nem a penz miatt erintett ez rosszul, hanem mert egy kismutetrol beszelunk, ami rizikos, szornyen megterhelo es konnyen elkerulheto lett volna.

A varakozasrol annyit, hogy meg a kezdo regisztraciora is haromnegyed orat vartam es ok meg csak nem is orvosok. Nem Vereczkey doktor urra pedig plusz fel orat.

32954. bargab (válaszként erre: 32949. - 72e79e1a48)
2019. júl. 8. 17:10

2017 januárjában volt egy laparoszkópiás műtétem, mert mindig fájt a bal oldalam, ekkor épp az adott kórházban nem tudták megcsinálni a méhtükrözést, mert nem volt jó a készülék... de nekem is megcsinálták a Versysben, és volt is egy kis polip, ami lehet, hogy korábban nem volt, csak nemrég nőtt oda :), de örülök, hogy kikerült.

A méhtükrözés miatt gondoltam csak írni, azért, mert nekem több ismerősömnél csak ezzel az eljárással (az illető hölgynél több év külföldi lombikozás után, tehát volt bőven UH-on) derült ki, hogy szív alakú a méhe, ami gondot okoz, megműtötték, és egyiküknél spontán jött a baba a beavatkozás után.

Persze erre is meg kell érni, (meg a pénztárcánknak is), csak még minidig jobb, ha belül minden rendben, mintha évek mennek el, egy rossz alakú méh miatt, esetleg több vetélés után, főleg, ha korrigálni is lehet műtéttel.

Igazából ezt általánosságban írtam, remélem nem bánod Drkb, hogy a te hozzászólásodra ment a válasz.

:-)

32953. __Hope__ (válaszként erre: 32946. - Magni1)
2019. júl. 8. 16:30

Ezek szerint nálad volt panasz is??? A férjemnél semmi ilyesmi nem volt, és én sem kaptam el semmilyen bakteriális fertőzést. Nálunk csak onnan derült ki, hogy a rossz spermakép miatt kérték a bakteriológiát...

De az nem hangzik jól, ha visszajöhet... :(

32952. __Hope__ (válaszként erre: 32951. - Niky555)
2019. júl. 8. 16:26

Mi a Budai Magánorvosi Centrumon keresztül csináltattuk, nem a meddőségi klinikán. Lehetett vinni a mintát, és hozzánk nagyon közel van, ezért esett erre a választás. Ők a Synlab/Centrum Lab-hoz tartoznak, oda küldték be tenyésztésre az anyagot.

Annyira azért nem különböző szerintem a két lelet, az "alatta további sok-sok latin szó E, R és M betűkkel ellátva" szerintem ugyanaz, mint a "fel volt sorolva alatta egy csomó antibiotikum fajta, és mellette jelölték, hogy a baktérium melyikre érzékeny, melyikre rezisztens stb." Amúgy meg felsorolják a kitenyészett bacikat.

32951. Niky555 (válaszként erre: 32941. - __Hope__)
2019. júl. 8. 15:56

Köszönöm szépen csajok!

Azt még megkérdezhetem, hogy melyikőtök hol csináltatta meg a vizsgálatot?

Ezek szerint intézetek között is másképp nézik, bár ezen nem lepődök meg.

32950. SSSzilvi (válaszként erre: 32947. - Arón1)
2019. júl. 8. 15:38
Nezettem elotte is, 8, valamennyi volt (12 ig jo) es kivancsisagbol valamennyi folatszedes utan is, akkor 2,3 lett.
32949. 72e79e1a48 (válaszként erre: 32938. - Marlaa)
2019. júl. 8. 15:26

Melyik intézetbe mentetek végül?

Amúgy a Versysnél az adminisztrációt sosem éreztem kaotikusnak...kiváncsi lennék, hogy ha nem jártál oda ezt mi alapján érezted. Az viszont tény, hogy ha valaki Vereczkey főorvoshoz szeretne járni, annak 2 marék nyugtató kell 🤣, márha olyan alaptermészetű mint pl. En, akinek az idő szent...nekem is volt olyan, h 2 órát vártam rá. Más orvosnál ilyen gond nem volt.

A méhüregi tükrözésről meg annyit, hogy azért javasolják ezt, mert a hycosynál nincs beavatkozás, itt pedig azonnal megoldják a gondokat, pl.kisebb polip eltávolítása... szóval így két legyet ütnek egy csapásra, amennyiben szükséges. Nálam pl nem volt szükséges. Megjegyzem nekem is az volt az érzésem, hogy ez a vizsgálat a páciensek lehúzása, de akikkel egy szobában voltam 3 lány, mindnek volt beavatkozása is. Amúgy sztem van arra mód, hogy az ember megcsináltatja a hycosyt és azt mondja,mh köszöni, de a méhüregi tükrözésből nem kér.

32948. Arón1 (válaszként erre: 32947. - Arón1)
2019. júl. 8. 14:21
Mármint folátra?
32947. Arón1 (válaszként erre: 32924. - SSSzilvi)
2019. júl. 8. 13:54
Én még homocisztein szintet nem nézettem, de olvastam a leleten, hogy már MTHFR heterozigótánál is emelkedhet. Mikor nézetted? Miután váltottál folsavra?
32946. Magni1
2019. júl. 8. 13:49

Hú, csajok, én rengeteget kínlódtam a colival.

Volt olyan, hogy folyamatos urológiai kontroll alatt összesen 8 hónapig szedtem folyamatosan antibiotikumot, és mindig úgy tűnt, hogy elmúlt, de újra előjött. Volt véres pisi, iszonyatos görcsök, láz, minden...

Aztán olvastam, h a coli egyetlen természetes ellenszere az orvosi medveszőlőlevél, az urogin egyik hatóanyaga.

Az utolsó coli fertőzésemnél ezt szedtem antibio helyett, és azóta csak egyszer jött elő 3 éve. Akkor épp.horvátországban voltunk, kórházban kötöttem ki, újra antibio, elmúlt szépen, két hét múlva itthon újra kezdődött. Vettem urogint, azóta szerencsére nem volt.

Szóval én ajánlom az urogint, akár kiegészítő terápiaként, mert ez az állandó ping pong rettenetes.

Egy barátnőm pedig a d mannózzal érte el uezt a hatást. Igaz, nekem meg ez nem használt.

Coli mondjon le!

32945. Arón1 (válaszként erre: 32942. - Kiscica19)
2019. júl. 8. 13:49
Na akkor csaknem árthat ha szedek Aspirint. Ma jött meg a Folát. Folsav helyett azt fogom szedni. Akkor most így a két MTHFR mutáció a 3. lombik előtti időszakra megoldva.
32944. Boci11 (válaszként erre: 32937. - __Hope__)
2019. júl. 8. 13:00

Köszönöm a bíztatást :) jó ezt olvasni.

Férjem is szedett már erre az e.colira antibiotikumot, igaz, eddig mindig csak 1 hétig. Elsőre használt is, de másodjára sajnos nem oldódott meg véglegesen a probléma. Nagyon bízom benne, hogy ez a hosszabb kezelés most hatásos lesz. Nálunk szerintem azert is javasolták a védekezést, mert én minden lehetséges fertőzést elkapok. Most legalább már tudom, hogy miért volt olyan sűrűn hólyaghurutom. Én persze minden egyes alkalommal fejvesztve rohantam orvoshoz, mert eléggé fájdalmas tud lenni, és kaptam is gyógyszert rá, de a férjemet ezzel párhuzamosan korábban nem kezelték. Hát nagyon remélem, hogy ez most végre megoldódik.

32943. Boci11 (válaszként erre: 32939. - Niky555)
2019. júl. 8. 12:51
Így van, ahogy Hope írta, mi is sima bakteriológiai vizsgálaton voltunk, amit sperma mintából néztek. Nekünk kicsit más volt a lelet, pl. csíraszám nem volt rajta, csak az, hogy milyen baci tenyészett ki, illetve fel volt sorolva alatta egy csomó antibiotikum fajta, és mellette jelölték, hogy a baktérium melyikre érzékeny, melyikre rezisztens stb.
32942. Kiscica19 (válaszként erre: 32934. - Arón1)
2019. júl. 8. 12:36
Némely orvos kötelezővé tenné a szedését 50 éves kor fölött mindenkinek, mert állítólag olyan fontos mint a levegővétel. Hát, nem tudom, az 50-et még egyikőnk sem érte el az biztos...😘
32941. __Hope__ (válaszként erre: 32939. - Niky555)
2019. júl. 8. 11:54
Bakteriológiai vizsgálat, kb. 6.000-7.000 Ft körül van, mintát kell vinni vagy helyben adni, és abból nézik. Kb. 3-5 munkanap az eredmény, amit ember legyen a talpán, aki egyből tud értelmezni! :D Ha valami baci van benne, akkor szép latin szavak lesznek rajta, és hogy mekkora csíraszámban tenyésztek ki (ez a lényegi infó), majd alatta további sok-sok latin szó E, R és M betűkkel ellátva (ez kevésbé lényeges). De egyébként nem minden baktérium káros, így ha pozitív az eredmény, még nem biztos, hogy gond. Az E.coli az egyik leggyakoribb, amit antibiotikummal elég jól tudnak kezelni. :)
32940. 44a64b262f (válaszként erre: 32938. - Marlaa)
2019. júl. 8. 11:41
Köszönöm a válaszod, nem nagyon van más lehetőségem.
32939. Niky555
2019. júl. 8. 11:26

Lányok: Boci11 és _Hope_ !

Megkérdezhetem, hogy az E.coli milyen vizsgálaton belül derült ki?

Mi is szeretnénk megcsináltatni. Ha elmegyünk egy sperma baktérium és vírustenyésztésre akkor abban benne van ez vizsgálat is?

Tudtok tanácsolni valamit, hogy milyen vizsgálatot keressek, ahol az E.coli is benne van?

Köszi előre is!

32938. marlaa (válaszként erre: 32925. - 44a64b262f)
2019. júl. 8. 10:13

Szia,

az elso lombiknal vagyunk es az elejen megneztunk tobb helyet, a Versys-szel kezdtuk mert a baratnom vagy 6 lombikot naluk csinalt (az utolso, 9. lett szerencses), dicserte oket es PGS-t is szerettunk volna. Ami miatt nem oket valasztottuk az a kaotikus adminisztracio, a rengeteg varakozasi ido pedig idopontra mentunk, az orvos nem volt szimpatikus es a legfobb, hogy egy mehtukrozessel inditottak volna, pedig hycosy is eleg, mint megtudtuk.

Szerintem szand ra a tanulopenzt az elso konzultaciora es hallgass a megerzeseidre.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook