Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Szia!
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy akkor tartják indokoltnak ha PCOS-s vagy(policisztásováriumszindróma), vagy el vagy hízva!
Először én rán is csúnyán nézett a dokim, aztán amikor megjött az eredmény nagyot nézett. A barátnőmmel is így járt. Neki kiugroan magas volt az értéke.
1 d-pearlst szoktam, most hirtelen nem tudom az mennyi.
De én azt nem értem, hogy mi alapján dönti el az orvos, hogy indokolt e megnézni a vércukor inzulint, ránézésből??
te mennyit veszel be naponta?
nem csak recepre lehet venni.
az ismereteim alapján legalább napi 2000 NE D3 vitamin szükséges ahhoz, hogy a D vitamin szintje emelkedjen.
szerintem nem a termékkel, hanem a dózissal volt gond.
Igen én is szoktam bombázni a dokimat nem nagyon tetszik neki de válaszol.Multkor például az IR vizsgálatra kérdeztem rá mert nagyon sokan írtátok itt a fórumon de azt mondta,hogy ez csak egy "divat" és nálam egyáltalán nem indokolt.Szóval amikor úgy kezdem a mondandom,hogy olvastam a neten már látom rajta,hogy na ebből mi fog kisülni de természetesen nem teheti meg,hogy nem válaszol.És normálisan is válaszol.Én meg ezután is rá fogok kérdezni mindenre mert szerintem ez így jó én életem még jó,hogy minden érdekel szerintem az lenne a baj ha nem így lenne.
Köszönjük. Ha minden jól megy márciusban megyünk kistesóért.
Hát ez igazi sikertörténet! Nagyon örülök, hogy így alakult nektek és sok boldogságot és egészséget, és még több gyerkőcöt kívánok :)
Tudom, hogy mindegyik máshogy éli meg, szerencsére az én párom egy ritka kivétel, mert ő nem hitte el a dokiknak, hogy nem lehet gyereke nem akadt ki rajta. Biopsziával nyertek tőle spermiumot, de nem sikerültek a lombikok ekkor is minden doki mondt,a hogy miatta és, hogy nem lehet gyerek, zatán elmentem egy endokrindokihoz megnézetni az ir-tkiderült, hogy nagyon súlyos ir.em van és így nem is sikerülhet a lombik, rendbe rakták és a közvetkező lombik egyből sikerült. ÍGy született a 7 hónapos kisfiunk.
Persze azt megértem. De minden pasi más és mindegyik másképp éli meg ezt. Az exemnek, már van egy gyereke, és senki nem mondta neki, hogy "gyógyíthatatlan", csak egy picit az életvitelén kellett volna változtatni ( cigi no, egészségesebb élet stb..). Ez az esetében csak kifogás volt, sajnos más volt a valódi ok aminek semmi köze nem volt ehhez :(!.
És akkor most mi van veletek?
Hát én tudnék olyan mondani akit nem ajánlanék, de az már a múlt és azzal nem foglalkozom.
Hát, már most alig bírok feküdni. Anyós borsófőzeléket küldött nekem tegnap, nekem, aki utálja a főzelékeket. Ráadásul fehér liszttel... Én meg közöltem a férjemmel, hogy én nem eszem meg. Ő meg rám rágott be.
Pont ezt szoktam én is :-) Meg mindig más szakorvost kérdezek meg, mostanában ugye elég soknál jártunk. Így egyszerre nem olyan sok a kérdés...
Nórika! Hogy érzed magad? Mi volt az anyóssal?
szia, én is hozzá jártam. nem beszél feleslegesen, nem mond felesleges dolgokat, nekünk nagyon szimpi és teljesen meg vagyunk vele elégedve.
én csak ajánlani tudom, de itt szinte mindenki épp azt tudja ajánlani, akihez jár..
Én megkérdezem, csak nem mondom, hogy a neten olvastam.
Jaj istenem , hogy örülök ennek....így látva, illetve hallva, hogy van esély, egy embrióval is!!!!!!
Rákérdeztem a gyógyszertárban a D3 vitaminra, és azt mondták csak receptre tudnak adni.
Ti egyébként mennyire bíztok meg a dokitokban, hogy mindenre gondol? Elő szoktatok állni ilyen kérdésekkel, amiket a neten olvastok? Mit szólnak hozzá?
A pasidnak sem lehet könnyű, egy pasinak általában nehezebb feldolgozni, hogy gond van vele. NÁlunk is mind két oldalon van gond, az én páromnaknazt mondták miatta nem sikerülnek a lombikok és hogy soha nem lehet saját gyereke, de nem hitte el és igaza lett
Én is így gondolom. Bajod biztos nem lesz tőle.
Most várok egy kicsit és megbeszélem a dokival, hogy milyen lehetőségek vannak. A törvény már szabályozta évekkel ezelőtt, hogy megfelelő kor elérése után, amennyiben nem tud a nő természetes úton teherbe esni, akkor egyedülállóként is vállalhat gyereket (spermabank segítségével). Kell pl. orvosi igazolás a meddőségről -hát ha mást nem is, de ezt tudok produkálni :( -.
Hogy miért lépett le, ez jó kérdés. Az ő indoka az volt, hogy az andrológia vizsgálat szerint kevés a spermaszám, annak is a nagy része életképtelen, ő ezt nem tudta feldolgozni. Nem mint ha az első alkalommal nem ez lett volna, de azt mondta a doki, hogy ez nem gáz ebben az esetben. Kellett volna még egy vérvétel meg genetikai vizsgálat. Ez csak mondvacsinált indok volt.
A lombik kezeléssel sikerült a hét tüszőből egy petesejtet nyerni, ami nagyon szépen meg is termékenyült. Ez már siker az én helyzeteben. Köszönöm, mindenképpen elvégeztetek egy ilyen vizsgálatot. Végül is eggyel több vagy kevesebb már mindegy :)
Még jó, hogy vagytok nekem :) Máris derűsebben látom a dolgokat!
hogy hogy lelépett?
akkor most?
De a lombiknál ezek szerint tudnak érlelni. Csak keveset. Azért én a helyedben megnézetném, mert lehet, hogy ha gond van vele és kezelnék a lombik is eredményesebb lehetne.
Nekem ajánlották a Sajgó doktort egy kolléganőm, ő csak jót mondott és tapasztalt. Nekem az első beültetésem a János kórházban volt, de ott akkora "felfordulás" van, hogy nem éreztem magam jól. Egyébként nagyon jól viseltem, csak hangulatváltozásaim voltak. Egy másik barátnőm most megy beültetésre a jövő héten szintén a Sajgó doktorhoz.
Nekem most lett volna októberben a második, de a párom lelépett a nyár végén :(. Most kezdem kicsit összeszedni magam. Mennem kell nekem is a jövő héten már a dokihoz, hogy beszéljek vele a továbbiakról.
Nekem soha életemben nem volt menstruációm. Az agyam nem termeli azt a hormont ami ehhez kell, állítólag ez valami fejlődési rendellenesség.
Nekem az utolsó lombiknál csak 2 érett sejtem volt és egy kezdett osztódni, ebből született a fiunk.
További ajánlott fórumok: