Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
igy 4,azaz 7 kezeles utan semmi mellekhatas nincs.1 nap ezt a citosztatikumot kapom,masik nap az ellenanyagot,hogy mashol ne okozzon karosodast,csak az emrional.
Nem is ertem,miert nem alkalmazzak mashol,maskor,ahol nagyobb mutet lenne.
Szia Bbogus! De jó, hogy írtál. Gondolok Rád minden nap. Ez végre jó hír (már a körülményeket tekintve). Lassan hazamehetsz és a kezelés eredményes, így megúszhatod a műtétet.
Hogy viseled egyébként a kezelést? Nincs olyan mellékhatás, ami nagyon kellemetlen lenne?
Hat Ercsi,nem irigyellek.Ekkora Hcg-nel vicc,hogy nem latjak.8000-nel a profi uh-s siman eszrevette,pedig nem semmi helyen volt.Persze a sima meddosegisem nem latta.:(
Hcg-m elkezdett csokkenni,tegnap reggeli mar csak 900.istenem ,par hete de orultem volna ennek.
Holnap uh,es van ra pici esely,hogy lassan hazafele mehetek.Most volt pont itt lombikos dokim,ma o ugyel.Volt egy pici ido beszelgetni.megnyugtatott,hogy ez a szer semmit nem befolyasol a jovot tekintve.2 honap mulva kezdhetnek is megint.Szerente a szerencsetlensegbe az a pozitivum,hogy ezek szerint meg tud tapadni.Ez is valami.
hát az biztos. Én magánhelyre járok endokrinológiára, ott három orvos van, ők is mind kicsit másképp vélekednek...
Mikor nem néztek cukorterhelést? Én, amióta követem ezt a témát, azóta már ez része a protokollnak. (legalább az elmúlt 5 évben, de inkább több.)
Persze vannak olyan országok (Nyugat-EU!) ahol a mai napig nem nézik...
Ezek szerint minden orvos más!
A régi protokoll meg nem is nézett cukorterhelést!
hát akkor a Te dietetikusod és orvosod nyilván a régi iskola híve.... az enyém ilyen kajákat bizony, hogy nem enged. Én már diétával mentem bele a terhességbe mivel inzulinrezisztenciám van. Ezzel foglalkozom 3 éve és semmi fehér/finomított liszt nem megengedett. :-(
Igenis van köze a babák számának a cukorhoz. A placenta termeli azt a hormont, ami az inzulinérzékenységet rontja. Logikus, hogy egy placenta kevesebb hormont termel, mint kettő. :-)
A dokim azt mondta, a szigorú diéta elég lett volna egy babó mellett nálam valszeg', akkor megúsztuk volna az inzulint, de két babával már nem volt elég. Ennyi.
Én is tudom, hogy az inzulin igény egyre növekedni for a 36. hétig, a cél, hogy egyensúlyban maradjon és kontrolláljuk szépen. Én egyelőre kisebb egységekkel megyek, így még van hova romlani... :-)
Sima feher zsömle!
Az, hogy mennyi baba van annak nem igazán van köze a cukorhoz.Ismerek hármas ikres lombikosokat.Az egyiknek teljesen normál cukra volt, a másiknak meg elég volt a diéta.
Nekem egy baba született, mégis egybôl inzulinoztam magam.
Ha nem jók a cukraid a megengedett diéta mellett akkor nem jól van beállítva az inzulinod!
A terhesség elôrehaladtával növekedni fog az inzulin igény, majd ahogy közeledik a szülés úgy egyszercsak csökken.Nekem 11-én 10-5-11 volt az egységem, 12-én 9-2-8, 13-án 8-2-10, 14,15,16-én 8-2-9, 17-én 8-2-8 és 18-án 8-2-8.18-án beindult és 19-én délután szültem.
A végén sokat kellett matekoznom az inzulinnal, hogy ne hipózzak be.Mondjuk akkor már kórházban voltam.
Ott senki nem törôdött a diétámmal meg, hogy idôben kapjak kajcsit!Jól kikelett vernem a balhét és azután minden ok volt!
En mar sok dietetikysnal jartam. Mind mast mond amugy. En inzulinra kerultem, mert bmennyire is betaetittam a legszigorubb verziot, a ket baba miatt is is tovabb romlottak az ertekeim. Mondjuk itt is megoszlik a dokik kozott, higy meg mi fer bele. Az en dokimnal a tartosan 6.7 feletti kajas ertek mar nem jo. (1 oraval kaja utan)
Es a te dietetikysod milyen zsomlet engedett? Feheret? Mert nekem mar azok a kenyerek is gazosak voltak, amik nem 100% tonkoly, v teljes kiorlesu lisztbol voltak. :((
Én cukros lettem és semmitõl nem voltam eltiltva!
Persze abban igazad van, hogy a felszívódást, hogy mikor mit eszel figyelni kell!
Ehettem zsömlét, kenyeret, görögdinnyét...csak meg kell tanulni hogy mikor mit és mennyit eszel.Ez a dietetikus dolga megtanítani.Azért van hogy segítsem.
szurkolok Neked és tényleg ne add fel! Főleg Te, akinek már egyszer teljesen természetesen is összejött. Ott biztos, hogy sikerülni fog. :-)
Mi az a krio?
nem én pesti vagyok.
de úgy gondolom ez nem helyfüggő vagy igen? Itt is ott is nagyon jó dokik vannak szerinetem. Nem?