Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Lilahagymás saláta recept

Lilahagymás saláta recept

Elkészítési idő 35 perc

A Lilahagymás saláta hozzávalói:
1 kg burgonya, 2 nagy fej lila hagyma, 5 db kemény főtt tojás, 5 dl víz, 2 evőkanál 10%-os ecet, 3 evőkanál cukor, 2 kiskanál só, őrölt bors.


A Lilahagymás saláta elkészítési módja:
Elkészítésekor a héjában főtt burgonyát ha kihűlt meghámozzuk és felkarikázzuk. A tisztított lila hagymákat vékonyra felszeleteljük A vízből, cukorból, sóból, egy-két csipetnyi borsból és az ecetből salátalevet készítünk és felforraljuk. Ha kész a hagymakarikákat beleforgatjuk, és egy-két percre a lében hagyjuk. Egy nagy tálban jól összeforgatjuk a felkarikázott burgonyát a felszeletelt tojásokkal és lében áztatott lila hagymával. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt átkeverjük és enyhén meghintjük csemege fűszerpaprikával.

Sültekhez kiváló


Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 18. 10:11
A lilahagymás saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook