Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Almaecetes paradicsomsaláta recept

Almaecetes paradicsomsaláta recept

Elkészítési idő 15 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Almaecetes paradicsomsaláta hozzávalói:
4 db paradicsom,
1 fej lilahagyma,
4 ek. almaecet,
2 dl víz,
1 tk. petrezselyemzöld,
1 kk. patikasó,
2 ek. barna nádcukor (vagy édesítőszer),
őrölt színes bors


Almaecetes paradicsomsaláta

Az Almaecetes paradicsomsaláta elkészítési módja:
Először elkészítjük a saláta öntetet. A vízhez adjuk az almaecetet (5%-os), cukrot, sót, csipetnyi borsot, aprított petrezselymet
és összekeverjük. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük. Majd félbe vágjuk, a felső kemény csumáját kivágjuk, majd
egyenletesen felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, és apró darabokra aprítjuk. Tálba tesszük a paradicsomokat,
rászórjuk az apróra vágott hagymát, végül hozzáadjuk az öntetet is. El is készült az ecetes paradicsomsalátánk. Legalább egy
órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek a fogyasztás előtt. Zárható dobozban néhány napig is eltartható a hűtőben.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 16. 22:42
Az almaecetes paradicsomsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook