Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

3684. ica1955 (válaszként erre: 3681. - Idna21)
2010. okt. 26. 18:04

Szia

Köszönöm neked a választ nagyon kedves vagy,

Ha túl leszek rajta majd be számolok.

3683. Idna21 (válaszként erre: 3671. - Ibi75)
2010. okt. 26. 17:18
Biztos gyorsan gyógyultál. Nekem az 1 évet a dr.nő mondta. Gondolom általánosságban beszélt.
3682. Idna21 (válaszként erre: 3674. - K.judit86)
2010. okt. 26. 17:16
Szia! Nem szóltam le a prk-t!!! Rengeteget filóztam a dolgon. Nekem az IL-t javasolták jobban. Kinek-mit. Egyébként is nagyon érzékeny a szemem és allergiám is van (gyulladás, dagadás stb.). Szóval olyan dolgokat is figyelembe kellett venni, ami kevésbé viseli meg a szemet. Szerintem, az allergiámmal, ha lekaparták volna a szaruhártyát, sokkal tovább tartott volna a gyógyulásom. Ettől féltem elsősorban. Gondolhatod mennyire sajnáltam rá a pénzt, amit majd évekig nyögök. Ráadásul az eredményem sem tökéletes, de tudván azt, hogy a prk-nál (felszínen) a javítósejtek gyorsabban dolgoznak, lehet, hogy ezt az eredményt sem értem volna el. Ki tudja? Az biztos, hogy egyéne válogatja. A barátnőmnek 4 éve csináltak prk-t, az eredmény tökéletes, de a mai napig használja a műkönnyet.
3681. Idna21 (válaszként erre: 3680. - Ica1955)
2010. okt. 26. 17:07
Szia! Lehet, hogy van heg, de ezt csak mikroszkóppal látni. Nem vagyok orvos, de szerintem, ha ezt a fajta eljárást javasolták, akkor ezt választ, mert a prk-nál fontos a sebgyógyulási folyamat, mert lekaparják a szaruhártyád felső rétegét, aminek vissza kell hámosodni, azaz gyógyulni. Úgy tudom, hogy a cukorbetegeknek nehezebben gyógyul a seb. Az IL-nél ilyen nincs, mert a lebeny visszatapad, a széle pedig kb. 6 hét után visszahámosodik rögzül. Én mos voltam 3 hetes és bizony sokszor elfeledkeztem róla és megdörzsöltem a szemem (hú megilyedtem), de nem lett semmi probléma. Természetesen a szaruhártya méretéből, vastagságából adódóan egyénre szabott, hisz nem vághat nagyobbat a lézer, mint amekkora.
3680. ica1955 (válaszként erre: 3670. - Idna21)
2010. okt. 26. 13:26

Szia

Tehát azt jelenti hogy nincs heg és nem kívül lenne ez a heg? és ez a Lebenyes Intral lasik egyénre szabott?Csak azért kérdem mert inzulinos cukorbeteg vagyok, és +3, és+3,5 a szemem és ezt ajánlották

a Fókusmedikába és azt mondták hogy két hónap alatt elfelejthetem őket! Szerinted bátran menjek?

Mert a szemüvegem is nagyon drága és úgy gondoltam hogy négy év alatt meg térűl!

3679. nanu78
2010. okt. 26. 12:07
Sziasztok most jöttem az 1 hetes kontrollról jobb szemem 80%-os a bal 70%-os. Szerintem ezzel a látással simán lehet dolgozni(normálisan élni). Műkönnyre sincs szükségem.
3678. buschne
2010. okt. 26. 10:44
Az én eredményem is tökéletes lett:))
3677. buschne (válaszként erre: 3675. - Zsalesz)
2010. okt. 26. 10:44
Igen, erre írtam, hogy akinek nincs ideje kivárni a lábadozási időt otthon, vagy pl. Ott a Détár Enikő,( AZ OM reklámújságjának sokáig a címlapján volt) tökéletesen érthető, miért ezt a módszert választotta, nyilatkozta is, hogy az azonnali munkábaállás és a smink nélkülözhetetlen számára.
3676. zsalesz
2010. okt. 26. 10:27
Viszont teljesen meg vagyok elégedve az eredménnyel. Nagyon jól látok, és bírja a szemem az éjszakába nyúló ügyeleti strapát is. :)
3675. zsalesz
2010. okt. 26. 10:24

Sziasztok!

Mint tudjátok, nekem IL műtétem volt, de a PRK-t sem tartom rossz módszernek, sőt!

Az IL-től a lebeny miatt tartottam kicsit, hiszen az nem forr össze, "csak" visszatapad, illetve a sebszél behámosodik. Nyilván az elején több odafigyelést és vigyázást igényel, de ez a "bármikor leválhat a lebeny" hisztéria kissé túlzó. Másfél-két hónap után már engednek focizni, ismerve azt a rizikót, hogy bármikor telibe verhet szemből egy erősen meglőtt labda... Persze matematikai esély mindig van a lebenysérülésre, de a halálos közúti balesetre is, mégis vezetek autót.

A PRK hatalmas előnye, hogy általában nyom nélkül gyógyul. Ez vonzó is lett volna a számomra, a fájdalom meg nem érdekelt volna különösen. Viszont a hétfői műtétem után már pénteken munkába kellett állnom, és azóta szinte 2-3 naponta ügyeletes is vagyok, ami rengeteg munkával jár. (aneszteziológia, traumatológia sor...) Nekem egy olyan beavatkozás kellett, ami majdhogynem garantálta ezt. Egész egyszerűen nem volt lehetőségem arra, hogy kivárjam, azt a 2-3-4 hetet, amíg stabilan, normálisan látok mindenféle homály nélkül.

Ha lett volna erre lehetőségem, akkor valószínűleg a PRK-t választom, hogy az a piciny matematikai esély se legyen...

3674. k.judit86 (válaszként erre: 3670. - Idna21)
2010. okt. 26. 09:51
Nem kötözködés miatt, de én is sok orvost megkérdeztem és a PRK-t javasolta mindenki, még azelőtt, hogy kiderült volna, hogy csak arra vagyok alkalmas. Ezt csak azért írom, hogy nem szóljuk már le egyik módszert se, mert mindegyik nagyon jó! Én személy szerint hosszú távon biztonságosnak tartom a prk-t. Tökéletes lett az eredmény.:)
3673. buschne (válaszként erre: 3670. - Idna21)
2010. okt. 26. 09:17
Ja és a Bowman-hártyára gondoltál, ugye, ami valóban nem nő vissza soha, de azt nem említetted, hogy a mai napig nem tudják biztosan, hogy mi a szerepe, csak sejtik, hogy esetleg az UV kiszűrésében játszik szerepet.
3672. buschne (válaszként erre: 3670. - Idna21)
2010. okt. 26. 09:14

Szia!

Azzal az egyel nem értek egyet, hogy "tehát nem véletlen ilyen drága".

Ugyanis az IL a jelenleg legmodernebb, csúcsrechnológiájú lézergéppel történik és EZÉRT ILYEN DRÁGA nem pedig azért mert jobb lenne a PRK-nál. Azt is tegyük hozzá, hogy mindezt pont azért fejlesztették ki, hogy akik nem szeretnék a "fájdalmakat" bevállalni, mint ugye Te is, ill. akinek nincs ideje a lábadozási időre, az is igénybe tudja venni a szemműtétet. Még most is megoszlanak a vélemények, hogy melyik eljárás a jobb, szerintem maradjunk annyiban, hogy egyiknek ez az előnye, a másiknak az és mindenki maga dönti el, hogy melyiket kívánja bevállalni. Nekem lebeny nem kéne. Köszi.

3671. ibi75 (válaszként erre: 3670. - Idna21)
2010. okt. 26. 08:35
szia! engem fél év után "prk-ztak" újra. nem kellett egy évet várnom.
3670. Idna21 (válaszként erre: 3657. - Homokóra)
2010. okt. 26. 08:32
Szia! Szerintem inkább nézz utána ennek a dolognak, én 1 hónapig gondolkodtam, hogy IL v. prk. legyen. Rengeteg orvossal beszéltem (nem csak a klinikáról). Az IL-t javasolta mindenki kivétel nélkül (5 orvos). Azért azt ne felejtsük el, hogy a prk-nál olyan hártyát is lekaparnak, ami az UV védelmet szolgálja és az soha nem nő vissza. Mivel felszíni kezelésről van szó, ezért gyakorlatilag elégetik a szem felszínét. A műkönny használata szinte egy életre szól. Az IL-nél lebenyt vágnak, visszahajtják és kb. 6 hét alatt úgy visszahámosodik, hogy még mikroszkóppal is alig látni a szélét. Nincs heg! A gyógyulás és a látásbeállás 1-2 nap és nem hónapok, nem fáj semmit, nem kell annyi szemcsepp és műkönny sem, mivel felszín alatti kezelést végeznek, tehát nem égetik hülyére a szemet. A szaruhártya is megmarad. Ha bármi gond lenne ennél a műtétnél azonnal műthető a szem, a prk-nál csak 1 év után. Arról nem is beszélve, hogy nem mindenkinek egyformán "nő" vissza a szaruhártya. Tehát szerintem nem véletlen, hogy ilyen drága. Én 3 hetes voltam hétfőn, már nem kell a műkönny sem.
3669. virgilius (válaszként erre: 3665. - Elyonorah)
2010. okt. 25. 23:30
Még nem szántam rá magam. Nekem szemtengelyferdülésem van, meg a bal szememen fénytörési hiba is. Gyakorlatilag a jobbot használom nagy százalékban kiskorom óta. Gimis koromban azt mondták, meg kellett volna műteni a kancsalság miatt, de akkor már késő volt.
3668. anchicaa (válaszként erre: 3667. - T1986)
2010. okt. 25. 21:58
Köszönöm a választ.
3667. T1986 (válaszként erre: 3664. - Anchicaa)
2010. okt. 25. 20:45

Szia!

Nekem AS epi-lasikom volt szept. 17-én. pesten. Teljesen elégedett vagyok az eredménnyel. Eléggé rossz volt a szemem, -3.25 és még -3 cylinder jött erre rá! Az első 3 nap eléggé rossz volt, de már el is felejtettem. :)

Csak bíztatni tudlak. :)

3666. Elyonorah
2010. okt. 25. 20:25
Engem másfél hónapja műtöttek, IL -el. Jól látok és semmi gondom, és már műkönnyel sem kell annyit locsolgatnom a szemem:D.
3665. Elyonorah (válaszként erre: 3631. - Virgilius)
2010. okt. 25. 20:23
Utána olvastam , amikor beszélgettünk. Azt írta valam szak oldal, hogy 5-6 dolog is okozhatja a tompánlátást, de nem értek, hozzá. Oda akarok kilyukadni ezzel, hogy lehet hogy engem megműtöttek tompánlátással, de lehet neked más okozza. Megkérdezted egyébként? Mész vizsgálatra? :D
3664. anchicaa
2010. okt. 25. 19:11
most olvastam utana. epi-lasik néven fut ez a dolog. tapasztalatok?
3663. anchicaa
2010. okt. 25. 19:02

Sziasztok!

köszönöm a válaszokat. megint kérdeznék vmit. Szlovákiában fogom megcsináltatni a szemem, ahol egy meg modernebb eljárást alkalmaznak: Super laser no touch. tudtok erről vmit?

3662. nanu78 (válaszként erre: 3660. - Buschne)
2010. okt. 25. 18:46
Köszi a biztatást!
3661. buschne (válaszként erre: 3645. - Nanu78)
2010. okt. 25. 18:45

Szerintem a mostani időszak jobb, mint a nyári az UV sugárzást tekintve. Kisebb az esélye, hogy az UV károsítja, akárhogy is napszemüveg ide-vagy oda. Bár a hó az télen fokozhatja az UV hatást, de ki tudja, lesz-e és hogy mennyi...Nyugodtabb vagyok e tekintetben az őszi-téli időszakban.

Nyáron azért sokkal rosszabb a nap elől bujkálni és nézni, hogy a többiek hogy lubickolnak:)

3660. buschne (válaszként erre: 3645. - Nanu78)
2010. okt. 25. 18:40

Szerintem Neked sem kell 1 hónap, hogy "mega jó" legyen a látásod!

Nekem is egy hétre tisztult ki teljesen és azóta is úgy maradt, több mint 8 hónapja:)

1 hetet voltam itthon és utána vezettem is a munkahelyemre, biztosan Te is vezethetsz néhány napon belül...

3659. nanu78 (válaszként erre: 3657. - Homokóra)
2010. okt. 25. 17:24
Igen. A PRG-nál hosszabb a gyogyulási idő de nem vészes én már mennék dolgozni simán de még vezetni nem merek. A LASIk pedig 2 nap és mehetsz dolgozni.
3658. vikó65
2010. okt. 25. 17:07

Sziasztok !

AZ optimum-nal most van kedvezményes akció okt.31.ig , én oda megyek csütörtökön első vizsgálatra.

3657. homokóra (válaszként erre: 3656. - Nanu78)
2010. okt. 25. 16:53

nos..még nem volt időm utánanézni mi is az PRK és a Lasik...de a drágábbnál marad meg a heg..jól értem?

Tehát a Lasik drágább, és heg marad utána..a PRK pedig olcsóbb,és nincs heg utána...bocs még ketző vagyok:)

3656. nanu78 (válaszként erre: 3655. - Homokóra)
2010. okt. 25. 15:21
Nézzetek utána a PRK és a Lasik között mi a külömbség a lásik sokkal drágább de ott marad heg a műtét után örökre én ettől féltem és maradtam a PRK-nál.
3655. homokóra
2010. okt. 25. 15:10
Úgy értem, a két szemre nagyon olcsónak tűnik a 270 000 ft...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook