Létezik, hogy elmúlik a szexuális vágy? (beszélgetés)
Érdekes felvetés :)
Szerinted nem gondolná azt, hogy őt hibáztatom, mert az elfogadhatatlan volna.
Én ezt így megértettem, nem akarok erőszakoskodni,
Csak szeretném tudni mi lehet még az oka, hogy nem akar beszélni, róla, mert itt az a legnagyobb gond, hogy így nem fogunk párterápiára sem eljutni az már biztos...
Köszi a segítséget!
Még egy kérdés:
Szerinted lehetséges, hogy akkor ez volna a valódi ok amiért nem akar velem erről beszélni?
Nem akar vele megbántani?
Gondolja, hogy erre úgysincs megoldás?
Így nemigen lesz párterápia...
ha a vagjunk bele dolgon azt erted, kezdemenyezzel minel tobbszor, mert akkor tobb szex lesz, akkor nem. ha egyutt elek valakivel, akit ferfikent mar nem kivanok, de emberkent szeretem, es gyakran kezdemenyezne, egyre jobban elhidegulnek, es egyre rosszabb erzes lenne. gondolj bele abba, ha egy olyan novel elnel, akit egyaltalan nem kivansz szexualisan, sot inkabb viszolyogsz tole.
en beszelgetest ajanlanek, oszintet. arrol, hogy termeszetes, ha igenyled a tobb, rendszeres szexet, es megerted, ha o nem kivanja, akarja, de ezen valahogy valtoztatni kell. egy nonel is termeszetes lenne a rendszeres nemi elet :) de arrol nem tehet, ha nem kivanja, ezt nem lehet eroltetni. vagyis igen, de nem sokaig es visszajara fordul. szakember biztosan kideriteni, mi az oka a vagy csokkenesenek, miert nem kivanja a masikat es hogyan lehet ezt orvosolni. itt lehet tippeket adni, de ez annyira szemelyes problema, hogy csak a feleseged tudna ezen valtoztatni, ha feltarjak a valodi okokat. mert csettintesre nem nagyon valtoznak meg a dolgok
Na! Várj!
Lehet, hogy elkaptam a fonalat!
Szóval kívánja, de nem velem...csak mivel kéznél vagyok...hát akkor mit van mit tenni? Vágjunk bele?
Akkor ez a lényeg?
Amugy tettszett a fordítás:)
Én is lefordítom férfinyelvre:
Attól, hogy sz@r, attól még jó!!!
Igen, ez meglehet, volt már rá példa...
De mégis, ha csak kötelességből tenné, akkor szerintem nem élvezné, nem?
Vagy a nőknél is lehetséges ilyesmi?
Abban biztos vagyok, hogy nem csak megjáttsza, mert látom a szemében a vonzalmat, meg olyankor úgy vigyorog....tudod :)
Szerintem ő ezt nem tudná eljátszani, imerem már :)
Üdv!
Ha feltételezzük, hogy tényleg így van és kifulladt a szexuális érdeklődése, akkor hogyan lehetséges az, hogy időnként mégis megkívánja (ráadásul még kezdeményez is!!!)
Tekintettel arra amit mondtál, miszerint ez jórészt agyban dől el, akkor viszont nem lehetséges az, hogy eme néhány alkalommal kizárólag ösztönösen cselekszik!?
Ha pedig nem ösztönösen kínálkozik fel, akkor mégsem fulladt ki?
Valaki segítene, hogy én is megértsem?
Köszi!
Akkor nincs más hátra, valahogy izgalmassá kell tenni a dolgot...valahogy fel kell kelteni az érdeklődést, mondjuk úgy, hogy máshogy közeledsz, másként, máshol..stbstb.
A bizalma köréből nem estél ki biztosan? Semmivel?
Előre bocsájtom, hogy minden más megoldást jobban preferálok, mint a nemi vágy here eltávolítás vagy kémiai kasztrálás formában történő csökkentését, csupán a tények tisztázása miatt válaszolok a kérdésekre, nem pedig a mindenképpen megteszem melletti érvelésként:
pickford: Nem hiszem, hogy a szerelem elmúlna. Igaz, ezt kijelenteni sem tudom biztosra, de úgy gondolom a nemi vágy az, ami a legkevésbé játszik szerpet abbanb, hogy szeretem Őt.
Igen, próbálkozok a párterápia gondolatának elfogadtatásával is, de számára (és számomra is) mivel más probléma nincs a kapcsolatunkban, nem olyan ösztönző erőe mások előtt "kiteregetni a szennyest", mivel részéről ez igazából nem is érzékelhető probléma. (főként azért, mert már nem erőltetem a dolgot, nem hozom fel a dolgot problémaként, ő pedig nem kívánja, így nem érzékeli a szex hiányát, tehát neki nem probléma)
bowie: a képesség a szexuális együttlétre megmarad, csak az ösztönös, spontán vágy múlik el.
A kémiai kasztrálás esetében pedig ez is csak átmeneti, a kezelés befejezésével fokozatosan visszaáll.
Timky: évente járunk teljes körű kivizsgálásra, (van egy kis hátszél is a valóban teljes körű általános kivizsgáláshoz, meg szokott lenni teljes vérkép, süllyedés, teljes vizelet + üledék, széklet vér-vizsgálat, vércukor, infarktus rizikófaktorok, zsíranyagcsere, ionogramm, húgysav, májfunkció, vesefunkció, nyugalmi és terheléses EKG, EEG,neki mammográfia, nekem urológus, szemészet, fül orr gége, stb.), ilyen jellegű egészségügyi probléma nincs, legutóbb most tavasszal voltunk.
nem ismerem a kemiai kasztralas lelki es testi pontos kovetkezmenyeit, valoszinuleg egyenenkent akar valtozo is lehet bizonyos mertekig. nem gondolod, hogy ezzel pont azt a szerelmet, erzest olned ki magadbol, ami miatt vallalnad ezt? :) mert ha mar nem fogsz erezni iranta, mint no irant vagyat, olyanok lesztek, mint ket barat. ket barat akar kulon is elhet, attol meg lehetnek jo baratok :) nem tudom elhinni, hogy ezt komolyan fontolora vetted, mert annyira azert jozannak tunsz, hogy ne alomvilagban eljel. a feleseg valoszinuleg azert nem kivan, mert mar nem ferfikent nez rad a mindennapokban (ha nincs mas egeszsegugyi baja), de abban szinte biztos lehetsz, ha nem teirantad eled ujra a szexualis vagya, akkor majd jon mas. nem veheted keszpenznek, hogy o tobbet nem fog massal szexelni, nem fog esetleg masba beleszeretni. ezt meg onmaganak sem igerheti 100 szazalekra, mint ahogy te sem, hiszen fiatalok vagytok. kepzeld el azt a helyzetet, hogy o esetleg egy-ket ev mulva megismerkedik valakivel, beleszeret, valni akar, te meg ott maradsz kasztralva, egyedul.
komolyan nem tudom elkepzelni, hogy epeszu ferfi ilyen megoldashoz nyulna, mert ennel meg az is egyszerubb, ha nem akar valni, sem mas not, hogy kezebe fogja a dolgokat, ha erted, mire gondolok :) de ha neked sem fontos ennyire a szex az eletedben, akkor csinald :) bar a helyedben az asszonnyal beszelnek, hogy o mit javasolna a jovore nezve, hiszen vegul is o idezi elo ezt az egeszet, egyutt kene dontenetek
A golyszik csak maradjanak a zacsiban!
Kellhetnek még:)
Vanessza: Valószínűleg meg fogjuk próbálni.
Főnixxx: Sokat beszéltünk erről, mint mondtam, az Ő álláspontja az, hogy egyszerűen nem kívánja a szexet. Mással sem. Ez az álláspontja.
Pickford: Ha nem változik a helyzet, és nem akarom megcsalni, (nem akarom), akkor van más ötleted a kémiai kasztráláson vagy a hereeltávolításon kívül a nemi vágy eltüntetésére? Fogékony vagyok minden megoldásra.
Nem első gondolatom volt, szépen leírtam mindent, olvasd el újra.
"nem kivanja a szexet ovele, de ajulasos, tobbszoros orgazmusai vannak"
Nem velem, hanem senkivel, állítása szerint. Nem felizgatni nem lehet, hanem nem kívánja elkezdeni, nincs szexuális vágy, mint indíttatás. Ettől még ha felizgult, ugyanúgy van orgazmusa, mint annak, akinek spontán vágyai vannak.
"az a ferfi sem szazas, aki inkabb kasztraltatna magat 40 evesen, minthogy esetleg elvaljon"
Tényleg ilyen nehéz elképzelni, hogy mivel nem akarok több gyereket, és ezen kívül nincs más gond a házasságunkban, én vállanám ezt, hogy ez az ellentét eltűnjön? Szeretem a feleségem, és ha valóban ilyen gondjai vannak, elhiszem, hogy kényelmetlen, kínos számára az én közeledésem. Gyereket nem akarok és nem okozna gondot, ha nem kívánnám a szexet. Ugye érted, ha nincs ösztönös és spontán vágy, nem hiányzik a szex.
"nekem hihetetlen, hogy ha egy ferfi a valasra gondol, mint megoldasra (ami jogos, ha nem tudjak helyretenni a dolgokat), utana megis kasztralason jar az esze :) tehat egyik pillanatban elfogadhato, hogy uj eletet kezdjenek valaki mas oldalan, a masikban pedig elfogadhatatlan, es inkabb a kasztralas, annak ellenere, hogy a felesege nem frigid, es szexelnek is, csak ritkan"
Nem előbb ez, azután a másik, hanem alternatívaként mindkettő egyidejűleg jelenpillanatban.
Persze amikor az ember azt veszi észre, hogy az utóbbi egy évben 8 alkalommal szeretkeztek, akkor felmerül benne, hogy bizony a feleség életében nem csak ő van, bármit is mond az asszony.
Tehát igen, előbb a válás gondolata fordul meg a fejében. Ez így működik, bármilyen hihetetlen számodra.
Azután elfogadja a dolgokat, hogy tényleg nincs más, csak a neje elhidegült tőle, ilyenkor is a válás gondolta forog az agyban.
De meggyőzi a nő, hogy szereti őt, és valóban semmi más probléma nincs a társas kapcsolatunkban, ilyenkor felmerül a váláson kívül olyan megoldás gondolata, ami a szeretett fél igényeihez elvárásaihoz az eltérő igényeket.
Aztán eltelik újabb év, változás nincs, csak a kényszerű megfelelni (nem kezdeményezni) vágyás, és a felismerés, miszerint látszólag működik a dolog, (a feleség elégedett, nem érzi magát kínosan, mert nem zaklatják két-három naponta, hetente, hogy szexelni kellene) persze a feszültség a férfiben megvan, de látja, hogy ez működne. Aztán rájön, hogy tud tenni ellene, és olyat ad fel voltaképpen, aminek a hiányát nem fogja érzékelni.
Ilyenkor jute el oda, hogy hideg fejjel mérlegelnie kell, váljon, hogy ösztönös vágyait lelkiismeretfurdalás nélkül megélhesse, vagy adja fel a vágyait, és éljen együtt a nővel akit szeret.
Szerintem nem olyan hihetetlen és érthetetlen ez.
Bowie: Gondolod nem próbáltam meg minden tőlem tellhetőt? Mint írtam beszéltünk már erről. Amikor neki sincs elképzelése arról, mit tegyek, mit kívánna, olyankor nehéz egy nő "kedvében" járni. :)
Generator: Igen erről van szó nagyjából.
Párterápia ide, vagy oda, ha elfogadjjuk, hogy a nőnek nincsenek vágyai, és jól érzi így magát, nem érez ösztönzést arra, hogy tegyen érte. Egy idő után meg sem érti miről beszél a másik.
- Értsd meg, nem kívánom, nincs kedvem hozzá! - ez az elviselhetőbb reakció.
- Legyél felnőtt, nem igaz, hogy ilyen szexmániás vagy! - és nevet. No, ezt nem lehet elviselni. És mi már közel vagyunk ehhez.
patapucs: Te a vasectómiáról beszélsz, andi pedig a kasztrálásról. Nem ugyanaz a kettő. Élettani hatásában végképp nem. Fizikai kasztrálásnál eltűnnek a nemi vágyak, és a termékenység, de a képesség megmarad, Vasectómiánál megmarad a vágy is, és a képesség is, csupán a termékenység múlik el, kémiai kasztrálás esetén megmarad a termékenység és a képesség, csak a vágyak csökkennek radikálisan, és ez visszafordítható folyamat.
pasikat kérdezném mennyivel "éritek be" egy héten?
szerintetek a heti 2-3 az okés vagy kevés? :D + a többit nem számolom bele...ha értitek...:D
mindent a lyukért!!
akarom mondani,mindent az imádott hölgy kegyeiért:D
Az én párom is állandoan szexelni akar, bár mi még csak 3 éve vagyunk együtt, meg örülök neki, hogy ennyire kíván. Már attól feáll neki, ha hozzáérek, vagy meztelen lát. na nekem azért ettől több kell, hogy megkívánjam a szexet. 8 évig szedtem fogamzásgátlót a kedvéért leálltam róla, mert állítolag attól nem kívántam a szexet. Egy éve hagytam abba kb. azota ugy normalizálodott a dolog, bár neki ez még mindig kevés. Heti 2-3 meg a többi, ha nekem nincs kedvem éppen. én szerintem ez tök normális szám. vagy nem? de neki ez sem elég. na szóval mi azzal dobtuk fel a dolog, hogy vettünk vibrácios gyűrűt. meg mondjuk ha én nekem nincs kedvem akkor kicsit bedurvul és lerántja rolam a ruhát és akkor nekem is megjön a kedvem. meg én vettem ilyen szexi szettet azt szoktam néha felvenni:D
szerintem semmiféle képpen ne távolíts el semmit magadról, mert mi van ha elváltok a végén? akkor mi lesz? sok sikert egyébként, remélem helyre jön a dolog :))) fel a fejjel!
Hát nem kis dolog, annyi energiát bele tenni a kapcsolatba, de azért még nem adtam fel :)
Tudod mit vettem még észre?
Amikor társaságban vagyunk,vagy idegenek közt, ha elmegyünk nagyritkán valahová nyilvános helyre, akkor ott sohasem mondja amit általában otthon, hogy ne ölelgessem, meg ne csókolgassam, meg hogy ne bámuljam...stb. sőt még időnként bújik is hozzám ami otthon nagyon ritkán fordul elő.
Egyszereűen ilyen helyen láthatóan jólesik neki a kedveskedés! Teljes egészében elfogadja, elutasítást ilyenkor nem tapasztalok!
Szerinted ez miért van?
Lehet azért mert tudja hogy tovább nem mehetek?
Mit gondolsz?
További ajánlott fórumok:
- Mit jelent számodra az érzékiség, csupán szexuális vágyat vagy többet is?
- Extrém szexuális vágyat ti hogyan közölnétek a párotokkal?
- Titkos, szemérmetlen szexuális vagyaink
- Aszexuális vagyok?
- A szexuális gátlásosság avagy a szex hangjai
- Refluxosok!létezik olyan gyógyszer amitől elmúlik a reggeli torokfájás?