Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Létezik a "nagy ő"? Hisztek benne vagy talán már ismeritek is? fórum

Létezik a "nagy ő"? Hisztek benne vagy talán már ismeritek is? (beszélgetős fórum)

1 2 3
2011. jún. 10. 13:21
A baj a bizalommal van. Sajnos annyit láttam másokból hogy mit tesznek amíg a partnerük a boldog tudatlanságban leledzik valahol hogy magamnak már egyáltakán nem akarok ilyesmit. Olyanok is megbízhatatlannak bizonyultak akiről sosem mondtam volna meg. Hogy is lehetne így elhinni hogy minden oké ha már láttam az adott szó pehelysúlyát manapság.
42. 9536810fa1 (válaszként erre: 41. - 9b2ec94d64)
2011. jún. 10. 13:10
Kevés mesét olvasol! ;))
2011. jún. 10. 13:09

Örök? Egy kis szabadalmi hivatalnok monda meg a "tutit".

"Két dolog végtelen: az emberi butaság és a világegyetem. Bár az utóbbiban nem vagyok biztos."

40. eb2a9af90b (válaszként erre: 39. - 9536810fa1)
2011. jún. 10. 13:03
:D igaz!!!!:)
39. 9536810fa1 (válaszként erre: 37. - 9b2ec94d64)
2011. jún. 10. 12:56
... én CSAK a mesékben hiszek, azok még örök igazságokat tartalmaznak... :)))))))
38. eb2a9af90b (válaszként erre: 37. - 9b2ec94d64)
2011. jún. 10. 12:49
Miért te nem?
2011. jún. 10. 12:27
Te jó ég! Még ennyien hisznek a mesékben?
36. d'moni
2011. jún. 10. 10:16
A nagy Őt nem csak várni kell, hanem fel is kell ismerni és mivel nekünk is vannak hibáink, a nagy Őnek is vannak, össze kell csiszolódni és élvezni kell az együtt töltött perceket.
35. Vigyorex6 (válaszként erre: 34. - N-Dree)
2011. jún. 10. 09:51

Én úgy hezitáltam 3 évig, hogy ez egy 7 éves kapcsolat volt összességében. Ma is azt mondom, hogy nagyon közel állt a tökéletes tökéletlentől, de talán fiatalok voltunk, talán más. :) Mindegy is. Nem ő volt az, de tanultam belőle, tőle. Talán azt nagy vonalakban, hogy egy hasonló tulajdonságokkal megáldott embert szeretnék magam mellé (dolgokhoz való hozzáállás, abban, ahogy hozzám állt, ahogy szeretett......), de a betegesen féltékeny embereket az első lépésnél száműzzem az életemből.

Aztán egy másikból megtanultam, hogy a szerelem fontos és abból nem lesz jó kapcsolat, ha úgy állok hozzá, hogy: "Ugyan. Mit nekem szerelem? Az a lényeg, hogy rendes legyen, mert úgysem leszek már szerelmes." Ez halott ügy volt. + 1 év tanulás.

Az utolsó mondatodra válaszolva: Nem mindig hagytam gondolkodási időt magamnak. Valamikor habzsoltam az életet, de ez is tanulságos volt. :)

34. N-Dree (válaszként erre: 32. - Vigyorex6)
2011. jún. 10. 09:34

pedig de... :D

nagyjából ugyanazt írtuk mint vélemény, csak más szavakkal... és azt hiszem mind2en ugyanazt tudjuk... mint már sokan mások... :)

nekem is tartott 3évig (se)kapcsolat... nem filóztam rajta, csak sodródtam, és vártam h. történjen v.mi, és történt... elváltak útjaink... viszont ma sem tudom, h. miért kellett, mert még mindig nem jöttem rá mit kellett volna tanuljak...

és mindig addig pörögtem, agyaltam, erőlködtem, míg elfáradtam... akkor leültem, és csak lestem bele a sötétségbe... és akkor felderengett 1nyitott ajtó a bezárt helyett... ami mindig ott van, csak amíg mással vagy elfoglalva nem tűnik fel... éppúgy mint a nagyŐ...

és gondolom az esélyesek kipróbálásai között te mindig hagytál elég időt kiértékelni a dolgokat...

33. Jaina
2011. jún. 10. 09:20
Létezik, hiszek benne és már lassan hét éve velem van :)
32. Vigyorex6 (válaszként erre: 31. - N-Dree)
2011. jún. 10. 09:19

Ez nyilván nem ilyen egyszerű. :) Alapjáraton nem vagyok optimista. Az adott helyzetet nagyon nehezen élem meg. Sokáig hezitálok, próbálom húzni-halasztani, de aztán egyszer csak borítom a bilit (volt már, hogy 3 évig gondolkoztam egy kapcsolatban, hogy lépjek-e ki). Visszanézve viszont azt látom, hogy meg kellett éljek mindent, hogy tisztában legyek vele mi az amit szeretnék és nem mellesleg fordítottan is így van. Valakinek az ez által kiforrott személyiségem a tökéletlen tökéletes.

Azt gondolom, hogy mindenkinek meg van az említett tökéletlen tökéletes párja, akiből pl Popper Péter szerint lehet 2-3 is, de hogy rátalálj és felismerd, ahhoz ismerned kell magad.

31. N-Dree (válaszként erre: 30. - Vigyorex6)
2011. jún. 10. 09:09

mázlista!

szóval ha már amúgy is a padlón voltál, mindig felszedtél onnan v.mit? szerencsés képesség... :)

tehát nem csak a jó pap, hanem a jó papnő is holtig tanul... ;)

30. Vigyorex6 (válaszként erre: 28. - Vigyorex6)
2011. jún. 10. 08:41

Valahogy én ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy kapcsolataink során folyamatosan fejlődünk mi is. Megélünk jót és rosszat egyaránt. Aztán már kitudjuk választani, hogy mit szeretnénk és mit nem szeretnénk. Aztán jön egy ember, aki bár nem hibátlan, ahogy mi sem, de magában hordozza azokat a tulajdonságokat, amiket az addigra kialakult személyiségünk óhajt.

Mindig mondom is, hogy nem bántam meg egy zátonyra futott kapcsolatomat sem, mert mindig engem szolgált, mindegyikből tanultam és mikor szembejött Ő, akkor tudtam, hogy őt kerestem.

29. db78bacc4f (válaszként erre: 28. - Vigyorex6)
2011. jún. 10. 08:41
Tetszik!
28. Vigyorex6 (válaszként erre: 1. - Kukla)
2011. jún. 10. 08:34

Erre éppen tegnap találtam egy idézetet. Mindig ezeket a gondolatokat fogalmaztam meg magamban, de itt van szépen összeszedve is:

“Mindnyájan keressük a tökéletes társat. De ha az ember elég sok kapcsolaton van túl, kezdi gyanítani, hogy nincs is tökéletes társ, csupán a tökéletlenségek fokozatai léteznek. Miért van ez így? Azért, mert mi sem vagyunk tökéletesek, és úgy válogatjuk meg társainkat, hogy a tökéletlenségeik kiegészítsék a mieinket. Csak ha megküzdöttünk legtitkosabb démonjainkkal – megoldhatatlan problémáinkkal, amelyek azzá tesznek, akik vagyunk – akkor találhatjuk meg életünk társát, mert akkor fogjuk csak tudni, hogy egyáltalán mit is keresünk. Ezt a tökéletlen személyt keressük, de nem az első szembejövő tökéletlent, hanem az ‘igazit’. Azt, akire szeretettel nézhetünk, miközben azt gondoljuk: ‘Pontosan ilyen problémát akarok magamnak!“ :)

/A. Boyd/

2011. jún. 10. 08:33
Remélem, hogy létezik!
26. 9cf0020815 (válaszként erre: 15. - 36a26f5226)
2011. jún. 10. 08:29
Igen,igazad van Popper Péter remek gondolatok oszt meg az olvasóval,bár én mindig akkor vettem a kezembe,mikor rájöttem,hogy mégsem a nagy Ő-t találtam meg. Sokszor segített talpon maradni,míg megtaláltuk egymást....
25. 9536810fa1 (válaszként erre: 18. - Manópofi)
2011. jún. 10. 08:20

:o)

Tetszett, köszi! :o)

24. eb2a9af90b (válaszként erre: 1. - Kukla)
2011. jún. 10. 08:20
Igen ,attól függetlenül ,hogy valaki viccet csinál belőle:)
23. N-Dree
2011. jún. 10. 08:17

igenis létezik a nagy ő, és nem is messze... nézzetek szét 1kicsit! "shift+ő" és ott is a "Ő"... :D

na de viccet félre... mindenkié megvan v.hol... de olyan piszok huncut, h. minél jobban keresed, annál jobban elbújik... :) viszont a keresésnek van 1jó "mellékhatása" amíg nem találod, egész jól el lehet lenni az esélyesekkel... :D

és ha már meguntad a keresgélést, feltéve ha tanultál, formálódtál minden egyes hatásból/-ra, és magad vagy... egyedül... akkor fog rád köszönni... munkahelyen, utcán, bárhol... ma már akár otthon is (de jó is a net :D )...

de hogy legyen lehetőséged felismerni, bizony h. először magadat kell megismerni elég alaposan... mert ha nem tudod h. ki vagy, nem is tudod h. Ő, v. csak ő kell melléd... ha kész vagy, belebotlasz, és minden tuti... ha nem, akkor hasra is eshetsz benne, akkor sem fog feltűnni... :)

22. genia
2011. jún. 10. 08:10
Letezik!! 20eve elek vele!!
2011. jún. 10. 08:09
Létezik! Már három éve vagyunk együtt boldogságban, SZERELEMBEN, házasságot tervezzük :)
20. 859d58d4d8 (válaszként erre: 1. - Kukla)
2011. jún. 10. 08:02
Szia! Nagy "Ő" nem létezik!
19. bcd3c288ee (válaszként erre: 1. - Kukla)
2011. jún. 10. 05:44
Létezik! Egyből tudtam, amikor megláttam.
2011. jún. 10. 02:38
Popper sok okosat mondott, de ,, szűrővel" kell olvasni. Hiszem, hogy igenis létezik a NAGY Ő, az az ember, akit az Isten személyesen Neked rendelt! Ne légy elkeseredve, ne légy türelmetlen, mert akkor vezeti el az Úr hozzád, amikor már fel vagytok készülve ,,egymásra". A nagy Ő-t nem a rózsaszín, romantikus ködben kell keresni, mert ha ott keresed, akkor tényleg két-három emberrel is találkozhatsz, aki tényleg Ő-nek tűnik, de nem az. A Nagy Ő a hétköznapokban , 10-20 év után is az marad a boldogságodban, szomorúságodban, örömödben és szenvedéseidben egyaránt. Igazi társ Ő, akiért szó nélkül meghalnál, odadnál érte mindent, aki nélkül életed nem egész... LÉTEZIK! Nem kell keresni, mert a JóIsten odállítja eléd az alkalmas időben... Az ember hajlamos túl kényszeredetten keresni, s így sokszor csak ál-nagy Ő-ket talál, akikből van száz meg ezer... Létezik, igenis létezik, minden New-ages és egyéb hitelveket való pszihológiai vagy filozófiai irányzat elmélete ellenére is. Mert: ,, Azután mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat"... ,,és lesznek ketten egy testté!"Én már megtaláltam Őt, aki a világ legboldogabb feleségévé tesz...Adjon neked az Úr nagyon sok boldogságot és sírig tartó társat, szerelmet!
17. kukla (válaszként erre: 15. - 36a26f5226)
2011. jún. 10. 01:30
Köszönöm, majd olvasok tőlük!:)
16. 4970cb02c7 (válaszként erre: 15. - 36a26f5226)
2011. jún. 10. 01:20
Vagy Müller Péteré, ha egy kis misztikára, könnyedségre, lágyságra vágysz, nem a nagy ö-re.. :)
15. 36a26f5226 (válaszként erre: 12. - Kukla)
2011. jún. 10. 01:11

Az ország két legismertebb pszichológusa volt: Popper Péter, ő tavaly halt meg, és a másik: Dr.Ranschburg Jenő, ő most halt meg 1-2 hónapja...

Ők sokat tettek le az asztalra...

Akkor olvasd el az írásait...

Úgy is megtalálod, nagyon, nagyon tanulságos, hogy Popper Péter írásai...

2011. jún. 10. 01:07
Nekem a férjem a nagy Ő. 13 éves házasok vagyunk, de 19 éve ismerjük és szeretjük egymást. Hisszük, hogy az Isten egymásnak teremtett bennünket - és nem véletlenül találkoztunk. (Amúgy sincsenek véletlenek...)
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook