Lenmag tea készítése (beszélgetés)
Szóval van a lenmag tea, és a lenmag főzet.Ez utóbbiba kell ledarálni a lenmagot.
Te a teát jól készítetted el.
Lenmag főzet
Forraljunk fel 2-3 dl vizet, majd adjunk hozzá egy evőkanál porrá őrölt lenmagot. Kis lángon, körülbelül 5 percig főzzük, majd megvárjuk míg kicsit hűl. Ha ez megtörtént, igyuk meg lehetőleg egy hajtásra. Fogyasztása mindennap, reggeli előtt kicsivel ajánlott.
Lenmag tea
Helyezzünk két evőkanál lenmagot egy nagy fazékba, és forraljuk fel 1 liter vízzel. Adjunk hozzá 3 teáskanál cukrot, vagy egy kis édesítő szert, egy teáskanál citromlevet és egy kis édesgyökeret. Ezután 8 órát, vagy akár egy éjszakát pihenni hagyjuk. Akkor ismét tűzre rakjuk, és egy órán keresztül pároljuk. Miután megszűrtük, már fogyasztható is!
Most mondják, hogy maga a mag, és a szűrő nyálkás volt. Lehet, a lé kitisztult?
Aprítóban gondolod, jobb lenne?
Forró vizet öntöttem a lenmagra, és hagytam egy éjjel ázni.
De reggelre nem lett nyálkás,ahogy írták, hanem tiszta, áttetsző. Ebben mit tudtam elrontani?
További ajánlott fórumok:
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Kecskesajt készítése
- Házi fagyi készítése (ötletek, receptek)
- Rántás készítése indukciós főzőlapon
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Hogyan kezdjek hozzá egy kutyház készítéséhez?