Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Házi fagyi készítése (ötletek, receptek) fórum

Házi fagyi készítése (ötletek, receptek) (beszélgetős fórum)


1 2
ma 00:15
Brutál lett a kávés fagyim! Ha van géped, inkább azzal csináld!
ma 00:13

Krémesebbre úgy csinálhatod, hogy az elején a cukrot 1-2 tojással felvered.


Az édesekbe egy kis sót is rakhatsz, mert az jobban kihozza az ízeket.

29. *Zolcsika* (válaszként erre: 28. - Lávli*)
júl. 3. 00:10
Hát én is! 🍨🤭🍨
28. Lávli* (válaszként erre: 27. - *Zolcsika*)
júl. 3. 00:08
Bízom a legjobbakban! 😀
27. *Zolcsika* (válaszként erre: 26. - Lávli*)
júl. 3. 00:07

Na, tehát akkor ez egy alaprecept és szíved szerint kotyvasztod, aztán majd "kisül" (kifagy) belőle valami! :)


(Nem internetes!!!)

26. Lávli* (válaszként erre: 24. - *Zolcsika*)
júl. 2. 23:44

Én elég ügyes vagyok, de nem véletlen kérdeztem rá, hogy mennyire standard egy recept. :)

Ugyanis boldog boldogtalan feltesz mindent, kipróbálás nélkül, csak hogy elmondhassa, hogy receptje van az interneten 😀

Szóval kell némi fantázia és gyakorlatiasság is, hogy megtaláljam a jót:) tisztában vagyok vele:)

25. Lávli* (válaszként erre: 23. - *Zolcsika*)
júl. 2. 23:41
Megpróbálom, köszi!
24. *Zolcsika* (válaszként erre: 22. - Lávli*)
júl. 2. 23:40

A fagyigéphez 0,5 liter masszát javasolnak általában, akár akarod, akár nem!


Innentől kezdve, az internetes receptekből is kisilabizálhatod az arányokat!


(Ha elég ügyes vagy!:)

23. *Zolcsika* (válaszként erre: 22. - Lávli*)
júl. 2. 23:36

Csinálsz egy jó erős kávét, hogy kb. 2 deciben jöjjön ki!


(Erre a koffeinmentes a legjobb választás!)


[link]


Elkerülhetetlen, hogy víz legyen benne!


A többit tejjel (és tejszínnel) javítod 0,5 literig!

22. Lávli* (válaszként erre: 20. - *Zolcsika*)
júl. 2. 23:22

Nemrég vettem fagyigépet, az internet összes receptje fagyigép NÉLKÜLI 😀😀😀

Múltkor vizeset próbáltam, abban a pillanatban rádermedt a gép oldalára és a keverő lapát mozdulni se tudott.

Tejszín nem ízlik nekem, holnap próbálok valami tejest.

Kávésat hogyan?

21. *Zolcsika* (válaszként erre: 18. - Lávli*)
júl. 2. 23:20

Igen, ezek standard-ek, de látod, hogy az ízvilág (és ízlés) miatt lehet játszani vele!


Próbáld ki! Majd csak bejön valamelyik! :)

20. *Zolcsika* (válaszként erre: 18. - Lávli*)
júl. 2. 23:18

Fele cukorral (kevés), úgyhogy jó lesz a max. 15 dkg cukor!

És bár lehet, de ne nagyon vizezd!

Ha mélyhűtő, akkor 15-30 percenként kevergesd! (fagyigép kiváltva)

Én kávésat meg citromosat szoktam csinálni!

Bármilyen fedeles (vagy nem fedeles) műanyag edény megteszi!

júl. 2. 23:12

Összesítve, egyszerűsítve:


- kb. 0,5 l (5 dl) tej (akár tejszínnel)

- kb. 150 g (10 evőkanál) cukor

- ízesítés(ek)


- mazsola (mindegyikhez jó - elhagyható)

18. Lávli* (válaszként erre: 17. - *Zolcsika*)
júl. 2. 23:08

Kipróbáltad?

Mert én tuti biztos standard arányokat keresek!

júl. 2. 23:04

"Standard" arányok:


- cukor: 100 g / 125 g / 150 g (150 g = 10 evőkanál)


- tej: 200 g (2 dl) / 250 g (2,5 dl)


- tejszín: 150 g (1,5 dl) / 200 g (2 dl) (Tejjel kiváltható!)


- ízesítés


(Ez az arány 1,5 literes fagylaltgéphez van!)

16. *Zolcsika* (válaszként erre: 14. - *Zolcsika*)
júl. 2. 23:03

- tejszín: 150 g (1,5 dl) / 200 g (2 dl)


(Tejjel kiváltható!)

15. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - Zena01)
jún. 28. 23:16

Fagyigép nélkül: beteszed a masszát egy edénybe, mélyhűtő, és 15-30 percenként megkavarod!


Ha nem kavarod meg, akkor befagy mint a tó vize és "korcsolyázni" lehet rajta!

14. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - Zena01)
jún. 28. 23:13

"Standard" arányok:


- cukor: 100 g / 125 g / 150 g (150 g = 10 evőkanál)


- tej: 200 g (2 dl) / 250 g (2,5 dl)


- ízesítés


(Ez az arány 1,5 literes fagylaltgéphez van!)

13. tixtina (válaszként erre: 7. - Vaczila)
2011. máj. 25. 10:23
Magam is így készítek fagyit.
12. Kata75
2010. aug. 26. 20:22

Sziasztok!


Én is megcsináltam a Hoxa-féle eper fagyit, csak mézzel és ma is hasonlót készítettem:

- fagyasztott eper

- sovány túró

- kis tej

- méz

Isteni finom volt!:)

11. Hoxa (válaszként erre: 10. - 3f5c70e7b8)
2010. aug. 26. 20:03

Ne is mondd, totál rá lehet kattanni.

Most szemezek egy doboz mangó-málna egzotikus mirelit gyümölcskeverékkel... biztos irtó finom házi fagyi lenne belőle... :)))

10. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 9. - Zena01)
2010. aug. 26. 18:33
Én ezt a 8-as hsz-ben leírt, Hoxa-féle fagyit azóta megcsináltam áfonyából, mangóból, málnából és eperböl... Soha többet nem eszem fagyit fagyizóban! :) Ha a tej helyett tejszínt használsz, még jobb!
2010. aug. 26. 18:03
Sziasztok! Jöhetnek a további ötletek!
8. Hoxa
2010. aug. 15. 14:25
Mirelit epret szoktam beletenni az aprítógépbe, ráöntök egy kis tejet és édesítőt és jól összeaprítom. A világ legjobb eperfagyija lesz belőle. :)
2010. aug. 15. 11:56
Én gyümölcs fagyikat szoktam csinálni 1 perc alatt. Üres tejfölös poharakban szoktam lefagyasztani gyümölcsöt (málnát, ribizlit, meggyet, darabolt barackot,stb..) amikor megkívánom a fagyit, kiveszek egy pohár gyümölcsöt a fagyasztóból, beleöntöm a turmixgépbe, teszek hozzá egy pici cukrot vagy pár csepp folyékony édesítőt, kb 1, -1,5 dl tejet és összeturmixolom. Mivel a gyümölcs fagyasztott volt, már nem kell fagyasztani, azonnal fogyasztható a turmixolás után krémes állagú fagyi. (Van egy kép a naplómban 53-as bejegyzésnél.)
2010. aug. 15. 10:15
Köszi mindenkinek. Ha jó sok recept lesz válogatok. Ebben a melegben csak hideget kívánok!
2010. aug. 15. 10:03

Nekem ezek vannak, a csokisat és a citromosat ki is próbáltam. Én a fagyóból 10-15 percenként kivettem átkeverni villával.


Citromfagyi


1 pohár natúr joghurthoz 3 ek cukor, 1-2 nagy citrom leve és 1 citrom héja

Mindezt szépen összedolgoz, lefagyaszt



Eperfagyi


1 nagy doboz epres gyümölcsjoghurt, 2 dl habtejszín, ízlés szerint cukor, eper darabokban

Tejszínt felverni, a többi hozzávalóval összedolgozni, lefagyasztani


Csokifagyi


1 liter tejszín, kakaópor, cukor

A hozzávalókat összekeverni, felforralni, majd lehüteni.

Felverni kemény habbá, majd fagyasztani.



Runosdiós fagyi


Fél liter tejszín habbá verve, 1 tejszínes pudingpor a leírás szerint elkészítve és lehütve, 3-4 ek darált dió, rum, mazsola.

Összedolgoz, lefagyaszt.

4. Binky (válaszként erre: 3. - Binky)
2010. aug. 15. 10:01
nem ízzel, vízzel:)
2010. aug. 15. 10:01

szerintem 1) tejes/tejszínes alapú

2) vizes alapú(tulképpen fagyasztott gyümölcspüré ízzel, cukorral)

3) tojásfehérjés(felvert tojásfehéjre+gyümölcs+víz+cukor)


én eddig ilyen recepteket láttam

2. 204b456479 (válaszként erre: 1. - Zena01)
2010. aug. 15. 09:59
van a fagyipor, mikor kölyök voltam, olyat csinált anyukám, és nem votl rossz.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook