Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Házi fagyi készítése (ötletek, receptek) fórum

Házi fagyi készítése (ötletek, receptek) (beszélgetős fórum)


1 2
2022. aug. 10. 00:12

"Nagyon sok fagylalt alapja a sodómártás, ami nem más, mint egy tejből, cukorból, és tojássárgából főzött krémalap. A kihűtött sodóba tesszük később a további ízesítőket, mint például a csokoládé, karamell, gyümölcsök, fűszerek. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, csak a fantáziánk szabja meg, milyen ízű végeredményt kanalazunk a fagyis poharainkból."


Sodó:


- 10 dkg cukor (minimum)

- 1-2 egész tojás (vagy sárgája)

- 5 dl tej

- 2 evőkanál liszt (elhagyható)


A hozzávalókat hidegen összekeverjük, tűzre tesszük, majd állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.


(Sok verzió van, ez a házi fagylalthoz elég standard.)

58. 0c4eeadbce (válaszként erre: 57. - D7ba7bf7ff)
2020. aug. 21. 02:44
Köszi 🍨🍧🍦
57. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 55. - 0c4eeadbce)
2020. aug. 21. 01:34

Bármit elkészíthetsz a lentebb írt arányokkal.


Fél liter masszánál, 125 g (8 evőkanál) cukor fölé ne nagyon menj!


2 dl tej + 1,5/2 dl tejszín + sűrítmény!


(1,5 literes fagylaltgéphez, amiből maximum 0,8 kg fagylalt készül!)

56. Lávli* (válaszként erre: 55. - 0c4eeadbce)
2020. aug. 19. 07:00
O, az nagyon jó lenne! Meg lesz az. Én mostanában mákfagyik között böngészek, legyen gépben készíthető és nem tejszínes. Még nem találtam olyat.
55. 0c4eeadbce (válaszként erre: 53. - Lávli*)
2020. aug. 19. 05:26
Az almafagylalt receptjèt akartam leírni, csak eddig mèg nem találom a szakácskönyvet, amiben benne van.
2020. aug. 19. 01:00

Bármilyen gyümölcsöt leturmixolsz/botmixelsz és hozzáadod a hozzáadni valókat!


Ha csak tejszínnel csinálod, az képes úgy krémesre fagyni (fagyasztóban), mint a normál fagylalt. Viszont nem elég költséghatékony!

53. Lávli* (válaszként erre: 52. - 0c4eeadbce)
2020. aug. 14. 05:56
Én várom 🍨
2020. aug. 14. 05:43
Pont vettem jègkrèm formákat, várom a recepteket. Majd èn is írok egyet, ami jól bevált.
51. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 50. - Lávli*)
2020. aug. 14. 02:11

Beteszed 45 percre a fagyasztóba, utána kiveszed, megkevered, visszarakod...


1 óra...


Megint kiveszed, megkavarod, visszateszed...


1 óra...


...

50. Lávli* (válaszként erre: 49. - D7ba7bf7ff)
2020. aug. 7. 07:54
Azt hogy? 🙃
2020. aug. 7. 00:44
Az egyik cukrászmester azt mondta, hogyha nincs fagyigéped, 45 percre kell betenni a fagyasztóba, majd óránként átkeverni.
48. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 46. - Lávli*)
2020. aug. 7. 00:27

És ezt még megspékelem egy filmmel és kész is a "recept"!


[link]


(Gyönyörűen bemutatja!)

2020. aug. 7. 00:25
Ugyanaz a standard fagyi gépszi van neki, így ha jól játszik, akkor a klasszikus fél liter pont megvan belőle!
46. Lávli* (válaszként erre: 45. - D7ba7bf7ff)
2020. aug. 7. 00:24

Mindig több kell, mindig éhesebb, egyre többet hízik.


A hasnyálmirigy meg kipurcan.

45. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 41. - Lávli*)
2020. aug. 7. 00:22
Mert az egész világ erre a szemét cukorra meg pálmaolajra van berendezkedve! A bolygó is ezek miatt pusztul, meg mi is! Ráadásul egészségtelen! Egy idő után rezisztenssé válik az ember, ezért kell több (és több) belőle!
44. Lávli* (válaszként erre: 42. - D7ba7bf7ff)
2020. aug. 7. 00:21
Hát így jártak 🤣
43. Lávli* (válaszként erre: 40. - D7ba7bf7ff)
2020. aug. 7. 00:21
+szalmonella veszély
42. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 37. - Lávli*)
2020. aug. 7. 00:20
Nem! Másoknak! 😆
41. Lávli* (válaszként erre: 39. - D7ba7bf7ff)
2020. aug. 7. 00:20

Legtöbb recepthez 15 dkg van megadva, őrület.

Nagyon gejl íz és fölös szénhidrát.

Én a sütiknél is felezem a cukrot.

40. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 38. - Lávli*)
2020. aug. 7. 00:18

Ez attól függ, ki mire érzékeny, vagy mi van a hűtőben!


Helyes! 👍

39. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 34. - Lávli*)
2020. aug. 7. 00:16
Látod, ő is 10-12 dkg cukrot javasol!
38. Lávli* (válaszként erre: 36. - D7ba7bf7ff)
2020. aug. 7. 00:16

Nyers tojást semmiképpen, teljességgel kizárt.

32 fokban. (Meg egyébként sem)

A tejszínt meg a többi hozzávalót is nagyon hidegen kell használni.

És is profisodok ám! 😀

37. Lávli* (válaszként erre: 35. - D7ba7bf7ff)
2020. aug. 7. 00:14

Az kinek rossz hír?

Kishitű vagy? 😀

2020. aug. 7. 00:13
Tojást vagy tejszínt mindenképpen bolondítsatok hozzá, mert nem fog feljönni, össze fog esni!
35. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 34. - Lávli*)
2020. aug. 7. 00:11

Figyelj, ha már lazacot beleraknak, pont ez ne lenne jó? 🤣


Sajnos az a rossz hírem van, hogy ebben is egyre profibb leszek! 🤭


Azt a 10 kanál cukrot nagyon édesszájúaknak találták ki, akik a jövőben lőni akarják magukat inzulinnal! 😬

34. Lávli* (válaszként erre: 33. - D7ba7bf7ff)
2020. aug. 7. 00:01

Nekem elég lesz a 6 is.

Jó ez a narancsos ötlet. 🍨

2020. aug. 6. 23:56

CUKOR


125 g (8 evőkanál) lesz a megoldás!

150 g (10 evőkanál) nekem már nagyon édes!

2020. aug. 6. 23:53

Kicsit másképp csináltam, de nagyon finom lett! 👍


[link]

2020. júl. 6. 00:15
Brutál lett a kávés fagyim! Ha van géped, inkább azzal csináld!
2020. júl. 6. 00:13

Krémesebbre úgy csinálhatod, hogy az elején a cukrot 1-2 tojással felvered.


Az édesekbe egy kis sót is rakhatsz, mert az jobban kihozza az ízeket.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook