Lélekrák (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lélekrák (Gondolatok)
6. Banyaci (válaszként erre: 5. - Libikóka)
ma 15:59
Sajnos az. Mert ez is halálos lehet. Ezért is fontos beszélni róla.
5. libikóka (válaszként erre: 1. - Banyaci)
ma 15:08
Az írás jó,,, az elnevezés szörnyű
4. alinka01
ma 13:55
Sosem voltam depressziós, de volt olyan lelki problémám, amellyel pszichológushoz fordultam (magánban), és segített kikeveredni a nehéz helyzetből. Nehezen tudom elépzelni, hogy állami ellátásban ilyen figyelmet kapna az ember, amikor még nem pszichiátria eset.
3. Banyaci (válaszként erre: 2. - Sirga)
ma 13:50
Igen sajnos ismerem a magyar egészségügyet. Háziorvos. Vagy érti vagy nem. Pszichiátriára nem mindenhol érdemes menni. Esetleg magánban. Azt meg nem mindenki engedheti meg magának. Maradnak enyhébb eseteknél a recept nélküli gyógynövényes készítmények.
2. Sirga (válaszként erre: 1. - Banyaci)
ma 13:34
Lélekrák - sosem hallottam még ezt a kifejezést, de rendkívül találó.
A leírás is tűpontos: a környezet legfeljebb rosszkedvnek, lustaságnak, motivációhiánynak titulálja, és legtöbbször sem megérteni, sem tiszteletben tartani nem próbálja.
Segítségkérés. Na, igen. Ha lenne, ahova érdemben fordulhat az ember. :(
Mindenesetre az írásod tetszik. :)
1. Banyaci
ma 09:35
A lélekrák (depresszió) sajnos sokszor halálos betegség. Mivel nem jár kifejezett szervi elváltozással, gyakran csak gyengeségnek, hisztinek kezeli a környezet. Érdemes odafigyelni a tünetekre. S ha valaki csendesebbé, komorabbá esetleg morcosabbá válik, főleg ok nélkül, nem szabad magára hagyni. Gyakran a depressziós passzivitást lustaságnak bélyegzik. Pedig ez is lehet egy tünet. Figyeljünk egymásra!
Ugrás a teljes írásra: Lélekrák
Ugrás a teljes írásra: Lélekrák