Lakáshitel felvételekor mennyik a költségek? (tudásbázis)
annyira durva ez az egész, hogy néha beletörődöm abba hogy sosem lesz saját házunk! :(((
Az tök jó hogyha fel tudom venni esetlegesen a ház árának a 75 %-át de könyörgöm akkor miből rendezem be azt a hülye lakást?????
Még ha tudom is törleszteni a részleteket, de akkor aludjak a 4 fal közt a földön mert annyi hitelt nem tudok felvenni hogy be is rendezzem??!!!
Na erre tud valaki valami jót???
Úgy tudom, 8M-ig 2%, felette 4%. És sávosan számolják.
ezt be kell csengetni, ha lakáshoz jutsz, vagyis ingatlant szerzel! nem elég a lakshitel na meg a törlsztő! mi 18 ezret fizettünk évig havonta.
Ha lakást veszel,illetéket kell fizetned,ami elég durva összeg lehet(lakás árától függ)...
Én csak azt tartom no fair-nek,h.hangoztatják,h.ezt elengedik,meg azt,csak nálunk vedd fel,közben ugyanúgy kifizettetik veled!
A hitelfolyósítási díj ennél jóval több, másfél % körül. Ez egy 15 milliós lakásnál például 200e körül van. (Most sok bank elengedi.)
Ingatlanszerzési illeték is nagyon magas, ha első (használt) lakás: több százezer forint.
Ha a bank nem vállal be semmit akciósan, akkor a következők, kb. árakkal
ügyvéd,/1,5-2%/ közjegyző,/30-70ezer/ értékbecslő/30ezer/, hitelfolyósítási díj,/35ezer/ + a Földhivatalban a papírok kikérése./20ezer/.
Tehát minimum 115ezer+az ügyvéd díja, ami alakás árától függ. De a közjegyzői díj sokat dobhat rajta sajna...
További ajánlott fórumok:
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Eurós vagy Forint alapú lakáshitel?
- Válás, lakáshitel gond, tudnál segíteni?
- Születéstől - 3 éves korig. Milyen költségekkel jár egy gyermek felnevelése?
- Autót szeretnék venni, de ez lenne az első.Milyen költségekkel jár egy kocsi?!
- Szalagavató költségek