Kutyakozmetikus tanfolyam (beszélgetés)
Vannak akik nem szertik a kutyusukat kozmiba vinni.Bár már létezik a mozgó kutyakozmetika is ami egy lakókocsi szerü komplett "szalon". Sok gazdinak az sem gond ha otthon a saját kádjában és pl. egy asztalon van nyírva a kutyu . Ilyenkor érdemes egy gumiszőnyeget teriteni az asztalra a csúszás megakadályozása végett. A kerti kutyuknál sokan sajnos:(egy évben 1x a nyári meleg miatt letolatják a szőrt a kutyukról.
A szalonhoz több pénz kell.A kád mérete miatt érdemes megtervezni ,hogy késöbb milyen fajta kutyukat válalunk el.Vannak szalonok akik csak a kisebb termetü kutyukra vannak berendezkedve.Ilyenkor érdemesebb egy magasabb kádat betetni ,hogy ne keljen sokat hajolgatni . a kádnál az sem utolsó szempont ,hogy ha nagy méretü PL.Bobtailt fürdetünk akkor célszerübb az alacsonyabb kádat használni mert egy vizes Bobtailt kiemelni ... hááát nem egy élmény :P Aztán a világitást is jól kell megszervezni mert ugye a vizes kutyu megrázza a bundáját és akkor úszik ég és főld :P
Az árakról annyit ,hogy egy nyírógép ami jó minőségü kb. 50-60.000 ft és + 5-8.000-ig a gépfejek db-ja. Vannak már száritógépek is amiket nagyon jól lehet használni de azok sem olcsók. kb.60-70.000 ft.Keresgélni is érdemes a neten mert mindig ki lehet fogni használt de jó felszerelést. A samponok is vannak nagyobb kiszerelésben és minden szőrtipushoz van megfelelő. Konkrét árakat nem tudok írni de tény ,hogy nem olcsó berendezni egy jól felszerelt szalont.
Ez engem is érdekelne,hogy kb mennyi az az induló pénz amit rá kell szánni?!
Mondjuk én mindenképpen szalonba gondolkozok,én nem szívesen mennék házhoz,meg akikkel eddig beszéltem,felvetődött,hogy házhoz menne a kozmetikus,de hogy?hol nyírja?hol fürdeti?stb...tiszta dzsuva lenne utána minden.:)Bár ez csak az én elgondolásom.Kertes házhoz ha megy az ember,az is max nyáron jómde télen?!:S
Szia!
Amíg csak házhoz jársz addig az alap felszerelének kell meglennie. Nyírógépből érdemes akkor is jó minőségüt venni mert az olcsóbb gépekkel ahogy én hallottam mindig csak a gond van . Az oszter tipusú gépek a leg jobbak ( szerintem ) én is azzal dolgoztam és dolgozom is a mai napig. Lehet ,hogy van már jobb is de nekem ez vált be. Cserélhető fém fejek vannak hozzá és egy kezdéshez 3-4 fejre lenne szükséged.Az ollók sem olcsók és több féle is van ( sima, hajlitott, ritkitó,és persze a karomvágó stb.) Régebben voltak a Nagy István ollók és azok aránylag jó árban voltak és főleg jó minőségben.Aztán kérdés ,hogy milyen tipusú kutyukat nyírnál? Néha nem árt ha van nálad filcbontó is. Samponból is van nagyon sok féle .Vannak condicionálók és persze a kefékből a bontó és a főnöző ami még fontos. Hajszárítóból olyan kell amin állítható a hőfok. Nagyjából ennyi jutott eszembe ,de lehet hogy valamit elfelejtettem .
Keress rá a googlban a kutyakozmetikai felszerelésekre és ott árakat is találni fogsz. Ahány hely annyi ár .
sziasztok! én most még itthon vagyok a kisgyerkőcömmel, és ez idő alatt gondoltam elvégezni valami tanfolyamot, és ez tetszik a legjobban, bár az "eredeti" szakmámhoz, munkahelyemhez semmi köze...
kb. mennyi anyagi ráfordítással jár beindítani egy ilyen vállalkozást? nem is vállalkozást, hanem hogy egyáltalán tudja csinálni valaki? valahol olvastam, hogy először házhoz járt a kutyakozmetikus, és én is valahogy így képzelem, ha egyáltalán lenne majd rá igény...
Bizony ilyesmit hallottam én is .Sajnos nem mindenki így gondolkozik :( Na de ez a topik nem erről szól . Nem akarom a témát megszakitani :)
Kutyakozmi jelöltek várom ám a kérdéseket ,vagy csak beszélgessünk :)
15 ember egyszerre az rengeteg, annyit nem tudnak normálisan tanítani.
És az is fura, hoyg suli hirdeti, inkább egy kutyakozmetikát keress ahol van oktatás és max 1-2 tanuló egyszerre, mert szerintem itt nem fogod megtanulni a szakmát. Nekem elméleti rész nem nagyon volt elötte közbe tanultam, de én az alaokat már tudtam és ismertem.
Sajnos valóban sok westit és spanit is nyiratnak , de én amikor még ezt csináltam akit lehetett lebeszéltem róla a kutyának jobb ha trimmelve van nem véletlenül lett ez kitalálva.
Nincs,de én már felhívtam a sulit,szóval ..:D:P
Öööö úgy van,hogy már 11 ember jelentkezet,és azt mondta a nőci,ha megvan a 15 fő,akkor elinditják.
Nem tudott időpontot mondani,de azt mondta h küldjem el a jelentkezési lapot,ami elméletileg az oldalon fent van,de gyakorlaitlag nincs,ezért ma ismét felhívtam és mondtam hogy küldje már el emailbe.Elküldi,én meg vissza küldöm ponstán és visszajeleznek h mi a szitu?!
Szerintem a tanfolyam árába benne van,szóval ha a gyakszi hely benne van,akkor gondolom az eszközöket is ott adják(?) nem tudom,csak gondolom.:D
Én mindenképpen jelentkezek....szerintem jó kis szakma.:)
köszi megnéztem! nincs konkrét időpont az indulásról, lehet, hogy létszámtól függően indítják? a másik két tanfolyam leírásánál eszközök is benne vannak a tanfolyam árban. de ennél nem írta gondolom akkor ezek még plusz költségek lesznek...
hát erősen foglalkoztat a dolog, de még nem tudom belevágjak-e
Szia!
Mindjárt bemásolom neked a linket.:)
Szegény :S
Bár sokan vannak akik allergiások a kuty+macska szőrre.
Én álmomban sem gondoltam ,hogy kutyaszőr allergiám lehet . Béby koromtól volt kutyánk .A nagyimnak 2 foxija volt és rájuk sem voltam allergiás. Igaz őket nem is fürdettem :P
Annak a lánynak sem mondták elsőre ,hogy ne legyen kozmetikus. Kutyaharapást szőrével szisztem szerint vártuk ,hogy hátha immunis lesz és a szervezete át áll . Ő sajnos eleinte csak tüsszögött de aztán be is fulladt . Ott lett vége a tanulmányainak :(
Én jobban örülnék ha csak a kuytákra terjedne ki a hatókörzetem.:)
A cicákat vhogy nem csipázom annyira.:o)
Bnőm mondta tegnap,hogy ő a görényét is hordta.:)Hááát neem toom....azt se tudom hol az eleje meg a hátulja.:DDD
Én pont itt hoxán olvastam,hogy egy leányzó kutyakozmetikus akart lenni,miközbe allergiás a kutyaszőrre.felvilágisították,hogy így ne is gondolkozzon rajta,mert esélye nincs.
Neked is szerencséd volt,remélem nálam nem áll fent ez a veszély.:)
Szerintem ez is iskolafüggő.Nálunk csak kutyusokról szólt a dolog , de hallottam már olyat ,hogy cicás -kutyás tanfolyam (elmélettel együtt)Én mondjuk allergiás vagyok a cica szőrére és így engem ez nem is érintett.
De mondok egy érdekességet ami a tanfolyamon derült ki nálam.egy snacit trimmeltünk ( teljes generált csináltunk nála) és észre vettem ,hogy az alkarom tele van kis piros pöttyökkel. Ott derült ki ,hogy a vizes drótszörre is allergiás vagyok .szerencsére csak nagyon enyhén és csak bőrpir jelentkezik ami fél óra alatt nyomtalan el is tünik. De volt akit eltanácsóltak mert elég komoly szőrallergiája lett bent a kozmetikában. Ez azért ritka szerencsére.
Egyre jobban tetszik a dolog.:)
Még azt az egyet szeretném,hogy mivel én kutyakozmetikusira jelentkeztem,az magába foglalja a cicákat..stb állatokat is vagy az külön van?:)
Igen nem mostanában végeztem el a tanfolyamot. Eleinte én is csak gazdi voltam :)Én Szűcs Marikánál végeztem és a III.-kerületben a Bell kutyakozmetikába jártunk gyakorlatra.Arra már nem is emlékszem ,hogy hány óra elmélet után kezdtünk a gyakorlatban.A tanfolyam része (persze ez is hely függő) a kiállítások látogatása is. Érdemes akkor is elmenni 1-1 kiállitásra ha ezt külön nem kérik . Bár a kutya felkészitésénél nem nagyon örülnek a " bámészkodóknak " de nem általánositanék és ha valaki segitőkész akkor ott is sok praktikus dolgot el lehet tanulni.Az Egri sulit nem ismerem ,de az alapokat 7 hónap alatt is el lehet sajátitani . Ahogy írtam a gyakorlatot hosszú évek alatt szerzi meg az ember. Az elmélet pedig amolyan magolós dolog.
Sok sikert neked és ha van még kérdés akkor tedd fel nyugodtan :)
Akkor te már régóta a szakmába vagy mondhatni.:)
Én Egerbe néztem ki egy tanfolyamot a Szent Lőrinc suli indítja. Amikor befejeztem a sulit(érettségit)oda akartam menni kozmetikusnak.De az élet nem úgy hozta.:)
Volt időm elgondolkodni,hogy mi is lenne jó igazán?!
Mivel van kutyám,és imádom őket,ezért tegnap ahogy nézegettem a sulit és hogy milyen tanfolyamok indulnak,rátaláltam a kutyakozmetikusira és éreztem,hogy !na! akkor ez az.:)
A tanfolyam az 7 hónap (kicsit keveslem is)
Heti 2 alkalom elmélet,utána ha lement az össz. elmélet akkor kezdődik a gyakorlat.
Most nézegettem a képeket és megláttam FRODÓT:))))
Örülök ,hogy egy lelkiismeretes tenyésztő is van köztünk !!
Szerintem kézügyesség kérdése ,hogy ki mennyire könnyen jön rá a fogásokra. A tanfolyamon az alapokat tanítják meg és késöbb lehet megszerezni a rutint. Olyan ez mint a fodrászat csak itt nem mondhatod a kutyunak ,hogy most emelje fel a fejét és ne most rázza meg magát :)))) Ahány kutyu annyi féle. 97-ben végeztem és akkor még mondhattam ,hogy télen nyáron jó szakmának számitott a kutyakozmetika. Ma ezt már így nem merném leírni. Télen kevesebb a vendég és nyáron is TISZTELET A KIVÉTELNEK hosszabb és elhanyagoltabb ,csomósabb szörrel érkeznek a vendégek. Pár év munka után ezt meg is érzi a csuklód a szőrbontásnál ! Vannak a nyírós és a trimmelős fajták . Ha csak nem kiállítási kutyuról beszélünk akkor inkább mindenki a nyírást szokta kérni pl : spánielnél ,west highland white terriernél és sok más egyébként trimmelős fajtánál.A suliban ezt nem igen tanitják. Annó a vizsgán is csak ollót lehett használi !! nyírógépet nem !
Ha van konkrét kérdésed szivesen írok :)
Kicsit fáradt vagyok és most nem jut eszembe semmi.
Te melyik sulit nézted ki magadnak ? Hogy jött az ötlet,hogy pont kutyakozmetika? Ha van kedved írj pár szót erről is .
Konkrétan még csak ma döntöttem a tanfolyam mellett,szóval még mélyebben csak most fogom magam beleásni.
Ezért is szeretnék róla mindent megtudni.:)
Hát azért álatlában elött jó ha az embrnek van kutyás tapasztalata és ismeri a stabdard fazonokat.
Így, hoyg kezdő vagy fél év a minimum szerintem.
Kutyát mindig viisznek kozmetikába.
Milyen fajtákba vagyok jártas?:) Attól függ milyen értelembe?!Hobby kutyás vagyok,van egy spánielem + felismerem a kutyák 90%-át.:D Szeretem őket,szeretem ha ápolt és szép egy kutyus.
Még csak most fogom kezdeni a tanfolyamot.
Minden érdekelne:)
Mennyire nehéz megtanulni a szakmát?
Te pl mennyi idő alatt végezted el a képzést?
Időszakos munka-e vagyis azért télen is visznek kutyákat nyíratni v inkább a nyár?
Ilyenek:)
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok a műkörmös tanfolyamról?
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- Pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam
- Társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó tanfolyam
- Legjobb kutyakozmetikus tanfolyam