Kutyakaja készítés házilag, ötletek (beszélgetős fórum)
Csirke farhát,csirkeláb, pulykafarhát,disznó tüdő, disznó gége, tésztafélék, megfőzni egykis só vöröshagyma,
Valamikor nem voltak kész állat eledelek.
Az ötletek sorát elindítom egy
Májas-rizzsel
1 kg piacon vett olcsó máj (pl. borjú máj széle, vagy marha máj)
1 kg rizs
3-4 ek olaj
só
A rizst a szokásos módon elkészítem. A májat felaprítom 1-2 cm-es darabokra, az olajban lesütöm. Addig sütöm, míg alaposan átsül, majd utána megsózom. Eztán kevés víz hozzáadásával átturmixolom. Nem kell teljesen pépesre turmixolni, csak úgy nagyjából.
Az elkészített rizsből mindig 1 adagra valót kiszedek, 1 nagy merőkanál májat rá, összekeverem, és kész. Jópár napra elegendő étel, és nagyon szeretik.
Bizonyára Ti sem szeretitek csak táppal, meg konzerves kajákkal etetni kedvenceiteket, mert azokban elenyésző mennyiségben van hús, hanem annál több különféle „töltő” anyag. Itt most eltekintek attól, hogy leírjam, mi mindent raknak bele…
Mostanában már a csontos dolgokat is kerülöm, nem csinálok csirke far-hátból, nyakból, mellcsontból sem kaját kutyáimnak, állítólag ezek sem túl jók, mert elakadhatnak a csontok a beleikben.
Jó lenne összegyűjteni pár jó ötletet, ki mit talált ki házilagos kutyakajának, amit szeretnek is, viszonylag olcsó, és könnyen elkészíthető. Akár több napra előre is, hogy ne kelljen minden nap ezzel foglalkozni.