Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Növényi joghurt készítése házilag, fermentáló, illetve joghurtkészítő gép nélkül fórum

Növényi joghurt készítése házilag, fermentáló, illetve joghurtkészítő gép nélkül (beszélgetős fórum)


13. Ursula33 (válaszként erre: 12. - Amaunet)
2019. márc. 19. 09:35
Nem hát. Ezt nem is mondtam. De nem áztatják ezeket a magokat, hanem préselik.
12. Amaunet (válaszként erre: 11. - Ursula33)
2019. márc. 19. 00:45
De ugye abban nincs vita, hogy a kókusz, a mandula és a dió nem emlős állatok?:D
11. Ursula33 (válaszként erre: 10. - Amaunet)
2019. márc. 18. 23:53
A kókusztej éppen nem így készül. Ahogy a mandula és a dió tej sem. Ez utóbbi kettőt préselik, ha jól emlékszem és nem áztatják. (Nem a felhígított bolti vacakra gondolok.)
10. Amaunet (válaszként erre: 9. - Banános Zselé)
2019. márc. 18. 10:37

Ne találjál már ki dolgokat!

A gyümölcsös tej és a banános tej is egy ízesített tej.

A tej pedig csak emlősöktől származhat. Nekik vannak emlőik, tejmirigyeik, stb.

Amit itt növényi tejként emlegetnek, az egy lé, amiben a növény ázott. Semmi köze a tejhez.

9. Banános Zselé (válaszként erre: 5. - Bözsi néni)
2019. márc. 18. 10:17
ez így nem igaz vannak növényi tejek, van gyümölcsös tej is, pl banános tej
2019. márc. 17. 22:04

Gondolom megéri, mert egy alpro "szójajoghurt" közel 4-500 forint. (ÉS nagyon finiii)

Sajnálom amúgy, hogy nem sikerült a legjobbra. Hátha a youtube-link hasznos lesz.

2019. márc. 16. 16:24
Nem ismerem ezeket a hozzávalókat, de átlagos konyhai tapasztalataim azt mondják, ha valami lisztet folyadékban melegen tartok, az élesztős lesz.
2019. márc. 16. 12:50
5. Bözsi néni (válaszként erre: 1. - Health79)
2019. márc. 16. 11:51
A tej, az tej. A mogyoróból készített ital meg mogyoró ital, nem tej.
2019. márc. 16. 07:50
Nem eri meg a sok macerat.
2019. márc. 16. 06:45
Atya világ,ennyi macera? Miért?
2. health79 (válaszként erre: 1. - Health79)
2019. márc. 16. 04:40
Bocsánat!45-50 fokra..
2019. márc. 16. 04:39

Ti hogyan készítitek?

Nekem tegnap lett kész az első próbálkozásom.Az illata kissé élesztős,házi mogyorótejből készült,némi ördögnyelv liszttel,Enterol kapszulával..A tejeen forraltam egyet,visszahűtöttem- fokra.Hozzáadtam az ördögnyelvet+probiotikumot ,dunsztoltam,majd közel 30 órát pihent a radiátoron..

Normális az,hogy élesztős illata lett?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook