Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Krumpligánica recept

Krumpligánica recept

A Krumpligánica hozzávalói:
1 kg burgonya,
40 dkg liszt,
1 evőkanál só,
2 fej hagyma,
12 dkg zsír.


A Krumpligánica elkészítési módja:
Az apró kockákra vágott burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, összetörjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk. Robotgéppel simára keverjük, és melegen tartjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és a zsírban aranysárgára sütjük. Tűzálló tál aljára kevés hagymás zsírt teszünk, és a masszából zsírba mártott kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk. Hagymás zsírral meglocsoljuk, és sütőben átforrósítjuk. Tejföllel meglocsolva tálaljuk. Ehetjük köretként is, pl. szarvaspörkölt mellé. Jót tesz neki, ha meghintjük pirított füstölt szalonnakockákkal is.


Kategória: Köretek receptjei


A krumpligánica elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook