Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Alföldi hússalátával töltött paradicsom recept

Alföldi hússalátával töltött paradicsom recept

Elkészítési idő 80 perc

Kalória 450 kcal

Az Alföldi hússalátával töltött paradicsom hozzávalói:
8 paradicsom,
1 fejes saláta,
40 dkg alföldi hússaláta,
5 dkg gluténmentes majonéz,
1 evőkanál gluténmentes mustár,
fél pohár gluténmentes tejföl,
só,
cukor,
őrölt bors,
fél evőkanálnyi citromlé,
25 dkg szójamentes párizsi (gluténmentes),
1 főtt burgonya,
1 alma,
5 dkg csemegeuborka.

A díszítéshez: főtt zöldségek,
sárgarépa,
kukorica,
főtt bab,
zöldborsó.


Az Alföldi hússalátával töltött paradicsom elkészítési módja:
A paradicsomokat megmossuk, a szárral ellentétes részén egy vékony szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kikaparjuk. Sózzuk és őrölt borssal megszórjuk. Tálalásig félretesszük.

Ezután elkészítjük az alföldi hússalátát. A felvágottat, a főtt burgonyát, az almát, a csemegeuborkát metéltre vágjuk. A majonézt tejföllel és a mustárral simára keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. Hozzákeverjük a metéltre vágott nyersanyagokat, és lazán összekeverjük. Az így elkészült alföldi hússalátánkat kávéskanállal a paradicsomokba töltjük. A kalapjukat a tetejükre helyezzük. Zöldsalátával, vajjal, töltött olajbogyóval díszítjük. Jól behűtve tálaljuk. Főtt zöldségekkel díszítjük.



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. nov. 23. 14:52
Az alföldi hússalátával töltött paradicsom elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook