Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ropogós csülök zöldségbőségben kínálva recept

Ropogós csülök zöldségbőségben kínálva recept

A Ropogós csülök zöldségbőségben kínálva hozzávalói:
2 kg csülök,
1 evőkanál só,
1 kiskanál feketebors,
1 fej vöröshagyma,
2 db babérlevél,
4 gerezd fokhagyma,
2 fej lilahagyma,
2 db sárgarépa,
1 db zellerszár,
1 mokkáskanál őrölt bors,
ízlés szerint pirospaprika,
1 evőkanál majoránna,
1 csokor petrezselyem zöld,
4 evőkanál étolaj.

Köret:
30 dkg brokkoli,
30 dkg karfiol,
25 dkg gomba,
15 dkg gyöngyhagyma,
1 evőkanál étolaj,
1 csapott evőkanál só.


A Ropogós csülök zöldségbőségben kínálva elkészítési módja:
A csülköt jól megmosom, ha maradt rajta néhány szőrszál, azokat gázlánggal leperzselem, s lekaparom. Megfelelő nagyságú fazékba teszem, és annyi vizet öntök rá, amennyi bőven ellepi. Megsózom, az egész borsot, a meghámozott, egészben hagyott hagymát, a babérlevelet és a fokhagymát melléteszem. Nagy lángon fölforralom, és kis lángon 1,5-2 óra alatt szinte teljesen puhára főzöm. Ezután a csülköt a levéből kiveszem, és egy nagy tepsibe fektetem. A zeller szárát, a lilahagymákat és egy-két kisebb sárgarépát felkarikázva szépen elrendezek körülötte, majd az egészet megszórom a pirospaprikával, a majoránnával, sóval, borssal és a fölaprított petrezselyemmel. Az olajat ráöntöm, és a sütőben közepes lángon kb. 1 órán keresztül sütöm, míg a csülök bőre ropogósra sül. Többször megforgatom közben, nehogy megégjen. Akkor jó, ha a hús megpirult, és a zöldségek szétfőttek. Ezután a húst kiveszem, a zöldségeket pürévé töröm, és kevés pecsenyelével összekeverem. Köret A hús sütése alatt a körethez a brokkolit, karfiolt, gombát megtisztítom, darabolom - karikákra, illetve cikkekre vágom –, a gyöngyhagymát viszont egészben hagyom, és serpenyőben kevés olajon puhára párolom a zöldségeket; ez legfeljebb negyedóra. A köretet tálaláskor a csülök mellé teszem, a maradék pecsenyelével meglocsolom, és petrezselyemmel vagy friss fűszernövénnyel díszítem.


Kategória: Húsételek receptjei


A ropogós csülök zöldségbőségben kínálva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook