Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Központi felvételi! Rémálom.... fórum

Központi felvételi! Rémálom.... (beszélgetős fórum)


2011. jan. 23. 07:51
A lányom is pénteken írta, szerinte a matek nem volt annyira nehéz, csak az idő volt kevés rá. A magyar meg kimondottan könnyű volt szerinte. Ő is kitűnő tanuló, neki a matek megy "nehezebben". Ezeket a feladatokat úgy állítják össze, hogy lehessen közöttük szelektálni. Ha mindenki jól írja meg, és jó a bizonyítványa, akkor mi szerint tudják eldönteni, hogy kit vegyenek fel oda, ahova többszörös a túljelentkezés. Szerintem olyan gyerek még nem volt a központi felvételik történetében, hogy mind a két tárgyból a maximális pontot érte volna el. Az idén szerintem a 8. osztályos matek nagyon könnyű volt. A lányom a legtöbb feladatot meg tudta volna csinálni. A tavalyi matek viszont borzasztóan nehéz volt.
5. tücsimücsi (válaszként erre: 4. - Lekvárosbukta)
2011. jan. 21. 13:32

Ne is mondd!!! A lányom detto ugyanez!!!

Matekból ötös, de nem azért mert zseni hanem mert rengeteget gyakorolunk.

Bár mostanában a szöveges feladatokban is egyre jobb.


A fiam aki csak 5 éves, annyira jól látja az összefüggéseket neki nagyon jó a logikája...jobb mint a lányomnak. Már most iskola-előkészítős feladatokat old meg (matek).


Egyébként ha kitűnő a fiad, akkor biztos bejut. Gondolj arra, lehet sokaknak nem sikerül a matek. Lehet az idén megint kicsesztek a jónéppel..

4. Lekvárosbukta (válaszként erre: 2. - Tücsimücsi)
2011. jan. 21. 12:22
Igyekszem.:( Szegény gyereket halálra kínoztam a feladatlapokkal, és nem biztos hogy eredményesen, mert nincsenek sablonfeladatok, mindegyik különböző és abszolút logikai feladatok. Azon belül is nehezek. A fiam kitűnő tanuló, de nem olyan éles a logikája. Bármit megtanul 5-ösre, de ha egyedül kell gondolkodni, az nem megy könnyen. ( mint általában a férfiaknak):)
3. tücsimücsi (válaszként erre: 2. - Tücsimücsi)
2011. jan. 21. 12:22
még annyit hogy gimibe felvételizett, olaszos.
2. tücsimücsi (válaszként erre: 1. - Lekvárosbukta)
2011. jan. 21. 12:18

Szia!


Egy ismerősöm fia tavaly felvételizett, azzal a különbséggel, hogy nem 6 osztályosba, hanem 2 tannyelvűbe. A matek tavaly is borzasztóan nehéz volt, nem egy fiatal sírva jött ki a teremből.

Kitűnők nem tudták megoldani, és egységesen rossz lett a legtöbb tanulóknak, mégis sokan bekerültek ahova akartak.

Fel a fejjel!!

2011. jan. 21. 09:43

Fiam ma írja a központi felvételit 6 osztályos gimnáziumba. Letöltöttük az összes eddigi felvételi lapot az OM honlapjáról. Magyar: szó-szó, azt még megírja. De a matek!!!!A kitűnő tanuló fiam nem tudta kb. a feladatlapok 80%-át megírni. Hozzáteszem, számomra is nagyon nehéz volt, bár soha nem voltam jó matekos és kb. 16 éve nem is matekoztam. A húgom viszont egy matekzseni( szó szerint), és még Ő is nehézségekbe ütközött. Amelyik feladatra a 12 éves gyereknek kb. 4.5 perce van, az a közgazdasági főiskolán matekból kitűnőre vizsgázott húgomnak 20 percre volt szüksége.

Kiváncsi lennék a Ti tapasztalataitokra is.


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook