Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nem kell érte fizetnünk, DSD nyelvvizsgát csinálhatnak (már aki hajlandó volt erre külön készülni). Szóval a nemzetiségi oktatáson felül (ami 8 éven keresztül heti 6 óra volt), még külön készülnek a DSD-re is. Ezt - ha jól tudom - a német nemzetiségi önkormányzat finanszírozza a gyerekeknek.
Fizetős B1-re biztos nem mennénk mi sem, hiszen a végső cél C1-C2, de ezt a lehetőséget nem szerettük volna kihagyni, főként a többlet felkészülés miatt:-)
A helyzetekben várnék.
Tapasztalatból tudom, hogy van eset, amikor kár rohanni a nyelvvizsgákkal. (Lányomnak a 9.-ben tett (nem elévülős) nyelvvizsgáját 12-ben meg kell ismételnie, mert a megcélzott egyetem csak 2 évnél nem régebbit kér és vesz figyelembe.) Dupla szívás. Pedig csak hamar túl akart lenni rajta.
Sziasztok!
Lehet, hogy én vagyok az ügyetlen, de képtelen vagyok megtalálni a Városmajori matek tagozatának óraszámait évfolyamokra lebontva. Az iskolák a pedagógiai programban szokták közölni vagy esetleg külön dokumentumban, de náluk sehol nem találom. Aki esetleg megtalálta, vagy oda jár a gyereke, el tudná küldeni akár privátban? Elsősorban a matematika heti óraszámai érdekelnek, és az, hogy a többi tárgy (pl. fizika, nyelvek) óraszámai mennyire térnek el az alaptantervétől. Az utolsó két évben lehet fölvenni plusz fakultációt, vagy az már nem fér bele?
Köszi előre is!
Nézd meg az üzeneteit között
:-)
Szia LeviA !
Érdekelne :VMG VPG EJG AJG
Kedves Levia,
Engem 8osztályos szóbeli érdekelne, különös tekintettel Radnótira és Balassira.
Nagyon köszönöm!
Ági
Van ilyen tanulmány!
"A FELVÉTELI EREDMÉNYEK ÉS A KÉSŐBBI ISKOLAI TELJESÍTMÉNYMUTATÓK ÖSSZEFÜGGÉSE
A felvételi eredményeket összevetettük a későbbi mérések eredményeivel, valamint a 12. évfolyamos félévi tanulmányi eredményekkel. A matematika-felvételi eredményei, a 8. és 10. évfolyamos kompetenciamérések és a matematikatesztek eredményei közötti korrelációkat a 4. táblázat adja meg. Az írásbeli és szóbeli felvételi pontszámai között szignifikáns pozitív korreláció van, de a két változó közötti kapcsolat nem túl szoros (r=0,30). A matematika-felvételi eredménye – egy kivétellel – pozitív szignifikáns korrelációban áll a későbbi matematikai teljesítménnyel....
Az anyanyelv-felvételi eredményeit szintén összevetettük a szövegértési kompetenciamérések és a matematikai tudásszintmérő teszt eredményeivel. A felvételi ezen részének eredményei és a későbbi mérési eredmények közötti korrelációkat az 5. táblázat tartalmazza. A matematikaeredményekhez képest itt már több a nem szignifikáns korreláció. "
forrás:
Sziasztok!
A fiam most felvételizők.Töri szakra szeretne menni.A Móriczot és a Petőfit (Budapest) szeretnénk megjelölni.
Tud valaki valamit erről a két gimiről?Esetleg,hogy van-e esélye,hogy 75 pontos írásbelivel behívják szóbelire?
Sziasztok!
Na, most kérek SOS segítséget! 6. osztályos felvételi....
Képzeljétek, hogy a matematika feladatsorban a 2. c) pontra tett észrevételemet, melynél 1/7 helyett 7-t irt a gyermek elfogadták!!!!! Kaptunk 1 pontot!!!!
Viszont a fogalmazásnál a többszörös összetett mondat (e miatt csak 7 mondat a fogalmazás nem pedig 8 mondat) miatti fellebbezésemet nem fogadták el. Az indokolás az, hogy egyértelműen fogalmaz a javítási útmutató. Szerintetek ezzel menjek tovább, vagy hagyjam a csudába? Minimum +2 pontot jelentene.....
Tapasztalatodat csak megerősíteni tudom: pillanatnyi állapot, gyerek habitusa, izgulásra való hajlama, sőt az előkészítők is jelentősen befolyásolják a felvételi eredményét. A felvételin elért pontszám és az osztályokba történő bekerülési sorrend nem azonos azzal, amit a gimnáziumban történő teljesítés alapján lehetne felállítani.
Egyszer régebben volt arról egy cikk (évekkel ezelőtt), ahol egy szakértő leírta (kutatás), hogy a TOP iskola alsó harmadában és egy nagyon erős iskola felső harmadában (felvételi alapján) elhelyezkedő gyerekek valós tudás szintje milyen, érdekes volt.
Plusz 1 pontért?! Azt elhiszem! :)
Nem ezen fog múlni!
Szia, minket nagyon érdekel, küldesz nekem is? Hogy csinálod, elküldesz egy anyagot egyben, vagy iskolaspecifikusan?
Előre is köszönöm!
Igazából nem lesz rá ideje, mivel januárban már mehet középfokra a tanára szerint, mert nagyon jól megy neki.
Addig ugyan vannak vizsgaidőpontok, de még csak hatodikos és év végén lesz majd 13. Vagyis, ha addig megcsinálja a B1-et, akkor azt sem ismerik el Magyarországon - mivel hiába akkreditált, csak akkor fogadják el, ha abban az évben teszi le az ember, amikor 14 vagy később. Úgyhogy nem biztos, hogy elvisszük B1-re "gyakorolni".
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?