Köszvény (beszélgetés)
Szia!
Nagyon örülök, a jó értékednek:))
Azért a húst ne feledd purinmentesíteni!
Köszönöm szépen, Boldog, békés karácsonyt kívánok Én is!:)
Szia Lolita!
Voltam a reumán az orvosomnál. Azt mondta, hogy csirkét és halat egyek, mert jó a húgysav érték. Most megpróbálok egy kicsit sűrűbben enni egy kevés húst. Január végén lesz egy vérképellenőrzés.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok neked és a családodnak!
Szia Lolita!
Köszönöm a válaszod!
Szia Éva!
A tésztás dolgokkal (süti)is csak csínján bánj.A kakaót, csokit,csak keveset lehet enni.
A tiltott dolgokból is lehet enni, de csak módjával:)
Szia Lolita!
A szaloncukort a csoki miatt nem lehet enni sokat? Mondjuk én édesszájú vagyok, de cukorból nem tudok 1-2 szemnél többet enni. Viszont a beigliből és a zserbóból remélem ehetek kedvemre. D vitamint naponta 2 cseppet szedek és még polyvitaplex B vitaminból is 1 szemet egy nap. Én a Neuroptim B komplexet már évek óta szedtem és ez tartalmazott 50 mg-ot a B vitaminokból. Az idegeim miatt kellett. Most már nem szedhetem, mert a vasam is megnöveli. Kálciumot és magnéziumot is szedek napi szinten. Ezért remélem nem fog valami durva hiányállapot fellépni.
Persze az orvosok a húst hibáztatják,pedig a szervezetnek szüksége van rá!
Csak elfelejtik mondani, amit lehet azt purinmentesíteni kell!!
Nem csak a hús a hibás, sok más étel is tartalmaz purint,a gyümölcsökre is oda kell figyelni.
Szaloncukrot sem szabad, esetleg módjával.
A hús nélküli étrend gyermekkorban lassíthatja a növekedést, vérszegénységhez, idősebb korban pedig csontritkuláshoz vezethet.
B- és D vitamin és egyes nyomelemek, főleg kalcium hiánya is felléphet.
Szia Lolita!
Hallottam a fodrászomnál, hogy valakinek magas volt a húgysava és orvos ajánlotta ne egyen egyáltalán húst. Beteg lett, mert valamit csak a húsból tudunk hasznosítani és újból javasolták neki a hús evését. Sajnos nem első kézből van az infó, így nem tudom mi az ami hiánya okozta a betegségét.
Szia Éva!
Jól kézben tartod a dolgokat, ügyesen csinálod:)
Ne mondj le róla, ha szereted heti 2-3 banánt egyél meg nyugodtam:)
Szia Lolita!
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Elég sok banánt ettem napi szinten 1-2 szemet, hogy az a csoda, hogy mégis jó lett a purinszintem.
szia!
Közepes, nem alacsony, nem magas,keveset egyél belőle ha megkívánod.
Szia Lolita!
Nem tudod véletlenül, hogy a banánnak mennyi a purintartalma? Ma voltam ortopéd orvosnál és ő mondta, hogy a banánt nem lehet enni?
Szia Lolita!
Köszönöm a válaszodat.
Szia Lolita!
Szerinted hetente hány alkalommal egyek egy egészen kis szelet purinmentesített csirkemellet? /kb 5 dkg-ra gondolok/
Zsurlófű tea biztosan csodákat fog tenni, próbáld meg:)
Örömmel olvasom, hogy szépen javult az értéked:)
Nyugodtan egyél húst, de purinmentesítsd, szüksége van a szervezetednek rá.
Szia Lolita!
A Zsurlófű teát én is megpróbálom inni a vízhajtás és az allergia miatt. Eddig nem próbáltam, de mostanában sok allergiás tünetem volt. Köhécseltem valamitől, de nem megfázástól. Egyszerűen nem tudtam megállapítani, hogy mitől fulladok be. Elkészült a leletem és lement a húgysav értékem 318-ra 1 hónap alatt 444-ről. Sokat diétáztam. Csak heti kétszer ettem kb 3-4 dkg húst. A vasam is javult, mert elhagytam a vitaminjaimat. A tigliceridem viszont jól felment 2.44-re. Azt olvastam, ha ez az érték magas, akkor nem jó a bevitt fehérje és szénhidrát aránya. Vagyis több fehérje kellene. A koleszterinem most 6,7-re ment le 7-ről ez is javult kicsit. A véleményedre lennék kíváncsi! Egyek egy kicsivel több húst?
A bodza virágából készült tea vértisztításra, vizelethajtásra alkalmas.
Bojtorján tea vizelethajtó és vértisztító hatású.
A legjobb vízhajtó növény a petrezselyem:)
Még ezek közül is válogathatsz, remélem tudtam segíteni:)
A gyógynövények drogok! Egy egy hónap után tartsunk szünetet vagy váltsunk másik teára. A Csipkebogyó teája semleges, azt folyamatosan fogyasztható.
Ha kúra szerűen kell alkalmazod, 4 héten kerseztül kell inni napi 3 csészével. Ha megelőzésre használod, akkor akár 1 éven keresztül is fogyasztható, de akkor csak napi 1 csészével szabad inni!
Kúraszerűen jótékony tud lenni, de ha mértéktelenül fogyasztják sajnos kárt tud tenni a szervezetben.