Köszvény (beszélgetés)
A rántott szelet az egyedüli amit nem lehet purinmentesíteni:(
A csirkét azt megfőztem sós vízben aztán paníroztam.
A húsokat nem sokáig főzöm,mikor felfő,attól számítva kb 10-15 perc és leszűröm,átmosom.
Aztán sütöttem,vagy pörköltnek vagy levesnek készítettem fel.
Nem titok:)
Az elején mikor kiderült akkor a zsiradékot megvontam csaknem teljesen.Sört sem ivott egy ideig,ma már megissza,mivel tünetmentes 2 éve.
Megtanultam a rántást a zsemlemorzsát szárazon megpirítani,és Én is ugyan azt ettem.A húst purinmentesítettem,mai napig így csinálom.
Sok folyadék,csalánteával méregtelenítettük a szervezetet.
Mai napig száműztük a csípős dolgokat,mustárt,borsot.
Sok mindent tudnék írni mi az ártalmas.
Volt naplóm is,de töröltem,mert képeket is raktam fel a netről és nem jelöltem meg a forrást.
Ma már olajjal főzök,de minden sültet papirtörlőre lecsepegtetek.
Mindent eszik mértékkel:))
Szia!
A nettel ugyan ez a tapasztalatom.Hiteles forrást, vagy szakorvost nem találtam, csak akkor ha valami belgyógyászati problémát is okoz / pl. vese./
Most kisérletezgetek, nem sok eredménnyel, mert hiába a diéta /-közben már éhen halok :)-/ nem igazán javúl a lábam.
Ha bármi konrétat tudok jelentkezek.
Üdv.
Sziasztok!
A véremben magas a húgysavszint, ezért a házidokim diétát írt elő: ne egyek csokit, marhahúst, vadhúst, sóskát, spenótot, alkoholt, és 3 hónap múlva újra vérvétel, akkor eldönti, kell-e gyógyszert szednem. Szerinte halat és baromfit lehet enni, amúgy keressek rá a neten a köszvényre, ott megtalálom, miket lehet enni és miket nem.
A neten mindenhol mást írnak, van, ahol pl. kávét, teát, csokit nem szabad, van, ahol azt írják, hiába magas ezeknek a purintartalma, nem szívódik fel, együk nyugodtan. Néhol a marhahúsnak kevesebb a purintartalma, mint egyes baromfinak, csirkemellnek. Láttam olyan táblázatot, ami szerint a bor és a sör purintartalma jelentéktelen, máshol azt írják, alkoholt tilos fogyasztani.
Szerencsére ez utóbbi nem érint, de így hogy lehet bármelyik forrásban megbízni? Tudtok hiteles forrást ajánlani? Ti miben/kiben bíztok az étrend összeállításával kapcsolatban?
Köszi alőre is a válaszokat!
100 g nyers, tisztított élelmiszer, élelmianyag purin-tartalma milligrammban
agyvelő
40
rizs
6
borjúmirigy
400
burgonya
6
lép
105
brokkoli
14
máj
95
cékla
5
tüdő
70
fejeskáposzta
14
galambhús
80
fejessaláta
15
tyúkhús
40
karfiol
10
csirkehús
40
karalábé
5
juhhús
46
kelbimbó
14
lóhús
80
kelkáposzta
10
libahús
33
padlizsán, patisszon
3
pulykahús
55
paradicsom
4
marhahús
40
paraj
23
borjúhús
48
petrezselyem
17
sertéshús
48
retek
5
fácánhús
35
sárgarépa
8
nyúlhús
38
spárga
14
őzhús
39
spárgatök
3
folyami hal
27
zöldbab
18
csuka
48
zöldborsó
80
ponty
54
cukkíni
3
szardínia
120
zöldpaprika
3
kaviár
40
vöröshagyma
1
szalámi
23
sárgaborsó
45
búzaliszt, dara
23
száraz bab
45
kenyér, péksütemény
8
lencse
70
gomba
5
dió
8
tej
1,4
gesztenye
16
tojás 1 db
0,8
mandula
9
alma, körte
1
mogyoró
10
citrom
1
kakaó
1000
málna
1
csokoládé
620
őszibarack
1
szója
35
szilva
10
Sziasztok! Én "új köszvényes" és teljesen tudatlan vagyok.Ha valaki segitene abban pl., hogy honnan szerezhetnék listát arról, hogy milyen élelmiszernek mennyi a purin tartalma ?, vagy egy diétás menüsort?! Azt sem tudom, hogy a betegségnek van-e kifejezetten szakrendelése? és az hol?........
Olvasgattam a tanácsaitokat, s jónak tartom ezt a beszélgetős oldalt.Csak a háziorvosnál jártam, s Ő 300mg.-os Miluritot írt fe, diétázzak....és ennyi.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segiteni, mindenkinek "fájdalommentes" hétvégét kívánok! Üdv: Vera
Szívesen:)
Gombát,halat ehetsz,de zsiradékot keveset használj!(zsírszegény margarin)
Borsot is mellőzd,az édességet is.(csoki,kakaó)
Kifelejtettem a húslevest, mellőzd mert nem szabad,de ha purin mentesíted akkor ehetetsz keveset:)
Próbálj diétázni,alkoholt megvonni és jobban leszel!
Köszönöm!
...és mi újság a gombával?
Nagyon jól gondolod,a sör bizony ront az állapotodon:(
A rizst eheted,a zsiradékot kerüld.
ha teheted húst nagyon keveset egyél,főleg most,hogy sántikálsz.
A purin a "gyilkos"a húsokban!
Sokat tehetsz,ha sós vízben kicsit előfőzöd a húst,a purin ezzel nagy mértékben távozik.
Ne egyél hurkát kolbászt,májat,belsőségeket,szalonnát!
A marhahús tartalmaz purinban a legkevesebbet.(Pulyka,disznó hús,óvakodj!)
Még nem hallottam róla,de meglepett a Feketebors-kivonat,mikor megláttam az összetevőjét.
Köszvényesnek olaj a tűzre:(
sziasztok!
Valaki már probálkozott az:UTI - Urinary tract cleaner capsules
UTI - Urinary tract cleaner capsules
A húgyúti tisztító gyógynövény összetevőinek köszönhetően szabályozza a vizelet savasságát, gátolja a baktériumok megtapadását a húgyúti szervekben, így csökkentve a fertőzésveszélyt.
A vese elsődleges feladata a vér megszűrése és a vizelet termelése. A fehérjelebontás során keletkezett mérgeket és egyéb salakanyagokat a vese a vizelettel kiüríti. A vizeletben és a húgyutakban szívesen telepednek meg gombák és baktériumok, lehetőséget adva ezzel a fertőzéseknek, hüvelyi gombás-, bakteriális folyásoknak.
Önállóan szedve: napi 3x2 kapszula
Összetevők: Áfonya, Keskenylevelű kasvirág gyökér, Orvosi medveszőlő, Mezei zsurló, Kurkuma gyökér készítmény, Feketebors-kivonat.
Sziasztok!
32 éves vagyok és már közel tíz éve szenvedek ebben a betegségben. Sajna' ez egy olyan betegség a tapasztalataim szerint, hogy soha nem fog a szervezetünkből eltűnni - kordában lehet tartani diétával - hiszen az első jóleső kajálásnál(legyen az akármilyen menü) már rögtön ki is alakul a roham, mely lehet enyhe és nagyon durva lefolyású. Nekem a leghosszabb rohamom 1-1,5 hétig tartott és szedhettem én bármilyen gyógyszert, ha nem csökkented a fehérjebevitelt és ezáltal a purinbevitelt akkor nem fog szűnni- és elmúlni soha. Előttem szólók:
Tottival és Ágival maximálisan egyet értek.
Troy a köszvényes rohamodat kiválthatja a magas fehérjetartalmú zöldégek bevitele is - ha már az emberben benne van a "dög", mert ugyanis a hajlam mindenkiben benne van csak nem mindenkinél alakul ki a roham, mondom ezt azért mert van olyan ismerősöm akinek nyugalmi állapotban bőven a 447 mmol értékhetár kétszerese is megvan a vérében mégsem kap rohamot.
Egyelőre ennyi, ha eszembe jut még valami itt leszek.
Csá, és kitartás mindenkinek!
Sziasztok!
Édesanyámnak egy kicsit magasabb csak a húgysavszintje (most pontos adattal nem szolgálhatok,mert nem együtt élünk), és az én drága húsevő anyám nagyon el van keseedve, mert azt mondta neki a házidoki, hogy élete végéig kell majd diétáznia.
Igaz ez, vagy csak túlzott, és ha visszaáll a szint, akkor ehet majd csínján azért húsokat is?
Kérlek adjatok tanácsot.
Köszönettel, momo.