Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Korpás hagymás muffin recept

Korpás hagymás muffin recept

Elkészítési idő 13 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 75/db
Zsírtartalom 3/db
Szénhidráttartalom 15/db

A Korpás hagymás muffin hozzávalói:
3 db egész tojás
10 dkg sovány reszelt sajt
3 dl joghurt
2 fej hagyma apróra vágva és pici olajon pirítva
15 dkg Graham v. teljes kiőrlésű liszt
10 dkg zabkorpa
5 dkg zabpehely
1 cs. sütőpor
1 kk. búzasikér (ha van otthon)
1 kk. szódabikarbóna
só, bors ízlés szerint


A Korpás hagymás muffin elkészítési módja:
A tojást, a sajtot, a joghurtot és a hagymát jól összekeverem, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat. Jól kikeverem, kb. 1/2 órát pihenni hagyom. Utána belekanalazom a picit kiolajozott, teflonos muffinsütőbe. Kb. 10 percig sül előmelegített sütőben, egészen kis lángon. Közben meg lehet nézni, hogy mennyire sül, mert hamar készen van. 12 nagy db lesz belőle és nagyon finom. Rácson hagyom kihűlni, utána fémdobozba teszem. 3-4 napig elállna, ha nem ennénk meg rögtön. (De már kipróbáltam, hogy eláll és nem szárad meg.)

Én a kenyérsütőmmel végeztetem a műveletet "tésztakészítő" programon, ami 13 perc. Utána a gépben hagyom pihenni.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A korpás hagymás muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook