Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Marcipánmassza recept

Marcipánmassza recept

Elkészítési idő 10 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória sok
Zsírtartalom nem sok
Szénhidráttartalom sok

A Marcipánmassza hozzávalói:
50 dkg fehérre tisztított mandula
50 dkg cukor
4-5 tojásfehérje


A Marcipánmassza elkészítési módja:
Biztosan van robotgéped vagy nagyobbfajta aprítód. Beleteszed a tartályba a hozzávalókat, így egyszerre. Beindítod a gépet, először zörög, mert töri a mandulát, aztán összeáll gombóccá. Amikor látod, hogy kész, kiveszed, részekre bontod és visszateszed a kisebb részeket és teszel hozzá kakaót vagy ételfestéket vagy bármit, ami szinezi. (Ha szinezni akarod, ha nem, maradhat natur színű is.) És ismét megkevered őket, de most már egyenként a gombócokat. Ez kevesebb ideig tart, mint ahogy leírtam és nagyon finom. Ebből a mennyiségből kb 1 kg lesz. Ugyanezt, ugyanígy meg lehet csinálni dióból is, az a dió/mar/cipán. (Diócipán.)

Ez tortabevonáshoz is megfelelő, és desszertnek is. Akkor a közepébe nyomsz egy szem meggyet, golyóvá formázod, majd keserű kakaóporba meghempergeted. Utána minyon vagy muffin papírban kínálod.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A marcipánmassza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook