Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zabkorpa galuska húslevesbe recept

Zabkorpa galuska húslevesbe recept

Elkészítési idő 5 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 170 kcal
Zsírtartalom 2,5
Szénhidráttartalom 20 gramm

A Zabkorpa galuska húslevesbe hozzávalói:
50 g zabkorpa
1 db tojás
5 csepp olaj
só, bors (ízlés szerint)


A Zabkorpa galuska húslevesbe elkészítési módja:
Gyakorlatilag pont úgy készül, mint a grízgaluska. A tojást elkeverem a sóval, borssal, olajjal és a zabkorpával. Hagyom állni kb. 30-40 percet, aztán beszaggatom a levesbe kiskanállal. Egy öt percet adok neki, hadd forrdogáljon. Ez a mennyiség egy fazék húslevesnek elegendő. És finom. Ha készen van, nem lehet megkülönböztetni a gríztől!

A zabkorpa sokkal egészségesebb, mint a búzadara, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Nem emeli meg hirtelen a vércukor szintet és nem hízlal. Magas a rosttartalma, 100 g-ban 26 g van.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zabkorpa galuska húslevesbe elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook