Kórházban töltött napjaink (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kórházban töltött napjaink
Nem mondok véleményt, mert itt is, ott is van igazság, de ha jól emlékszem az elején azt olvastam, a cikkben említett baba szopott.Akkor viszont szoptatás közben kellett, lehetett volna megszúrni, Angliában tapasztaltam, hogy szoptatás közben szúrják a babákat meg, mert az anyatej /érdekes volt számomra is/ fájdalmat is csillapít, nem beszélva arról, hogy a vénák sem esnek össze a folyadék hiánytól. Aki nem hiszi járjon utána :)
Kisgyermekként sokat voltam orvosnál, kórházban. Tényleg kudarcként értem meg, hogy miért nem segít édesanyám, miért hagyja, hogy szurkáljanak, operáljanak.
"Így csak a gyerkőc ránk haragszik, a szülőre nem, hisz azt érezheti"Te itt voltál velem, mégis megszúrtak és nem segítettél" "
Szted ezt érzi egy gyerek.Akkor nincs is értelme hogy bemenjenek az anyukák a vérvételre?
tudom nem nagyon ide vág a téma, de ilyenkor mindig meggyőzödök arról, hogy nagyon jó helyen vagyok külföldön és nincs értelme haza mennünk. persze itt is vannak "horror" történetek. elkeserítőnek tartom....egyrészről védeném az egészségügyet mert a személyzet nem tehet a pénztelenségről viszont megkönnyíthetné a betegek helyzetét és itt akár szülőkről akár egyéb "betegekről" van szó.
szerencsésnek mondhatom magam: nekünk még nem volt kórházi látogatásunk (16 hónapos a kis Pockom) de a szülésem filmbe illő vagy inkább nagykönyvbe, első osztály ha mondhatok ilyet. sajnos a magyar egészségügy olyan meszze van a jótól mint Makó Jeruzsálemtől. és ezt csak nehezíti a helyzet, hogy sok orvos is kivándorol....
a cikk írójának sok egészséget és kórház látogatás mentes jövőt kívánok!! :-)))
Teljesen egyetértek.
Olyan az egészségügy, amilyen. Olyanok a protokollok, amilyenek. Mindennel együtt lehet élni, ha tájékoztatnak, esetenként az okokról is, hogy könnyebben elfogadjuk, megértsük, mit miért tesznek.
Sajnos kevés az ember, ezért nehéz dolga lehet az egészségügyiseknek, hogy minderre időt szakítsanak. PEdig szerintem ez is elsődleges lenne, mindenkinek joga van a vele vagy a gyerekével kapcsolatos információkhoz .
Szabad. Ízlelgesd csak, mert az látszik, hogy nem tudod mit jelent... ;)
Nem kell simogatni, lehet azt is mondani, hogy "egy anya instabil idegállapotba kerülhet, amikor a gyeremeke kórházban van, te is biztosan ideges, kialvatlan, túlságosan is aggódó voltál, ezért nem láttad tisztán, hogy sokan a kórházi személyzetből segíteni próbálnak a gyerekeden, annak ellenére, hogy ez kényelmetlenséggel, fájdalommal, sírással jár. Ne támadd az egészségügyet, mert arra hivatott, hogy meggyógyítsa a gyereked, etc, etc."
Remélem ez is tanulságos volt neked és legközelebb meggondolod a fogalmazásmódod az interperszonális intelligencia jegyében.
Tudod vannak érdekes dolgok az egészségügyben.
A saját példámat nem kívánom senkinek,de mikor tudod,hogy meg fog halni az újszülött gyereked és nem tehetsz érte úgymond semmit,akkor átértékeled a dolgokat.Nálunk nagyon szemetek voltak az orvosok és gyerek ITO-s orvosokról beszélünk.Úgy néztek rám mint egy gyilkosra,és úgy is viselkedtek.Pont azok az emberek akik nagyon is tudták,hogy egy hatalmas döntés előtt álltunk a férjemmel és egyik döntést sem mondhatod jó döntésnek.Mikor aláírtuk a papírt,hogy nem újra élesztendő a gyerekünk.Nem kívánom senkinek.
Akinek nem esett volna le, arra probaltam a ravilagitani, hogy tapasztalat szerint az anyukak sok esetben hatraltatjak az orvosokat.
akkor sem allok be az egeszsegugyet szidok soraba.
Persze, mennyire igazad van:) a hoxa kozossegeben csak vallat/fejet lehet simogatni.....ha nem ertek egyet azzal amit irnak inkabb uljek csondben csak mert nem allok be a sorba?
Roppant intelligensnek es muveltnek tunsz ezzel a csodas kifejezessel....interperszonalis intelligencia:) mostantol minden mondatomba beillesztem mert nem tudom mit jelent:)
Szabad? :))))
Tényleg két oldala van a dolognak és mindkettőt meg lehet érteni.
A kórházi dolgozókat sok minden köti és befolyásolja, amiről a betegek nem tudnak.
Ha gyerekről van szó, az anyák nem úgy viselkednek, mint ha maguk lennének betegek. Ez is érthető. A gyerekéért mindenki mindent megtenne, hogy jól legyen, hogy ne fájjon neki, hogy semmi kényelmetlenség ne érje. A józan észen felül is. Ez nem kétséges.
Baszki...
Lehet, hogy te idegileg stabil vagy, de interperszonális intelligenciában jócskán alulmúlod itt a többséget.
Megnéznélek mennyire lennél idegileg stabil, ha valami történne a gyerekeddel és kórházban kötnétek ki!
Hát neked komoly baj van a fejeddel az tuti!
Az ilyen megjegyzéseket inkább tartanád meg magadnak!!!!!
Sziasztok. :)
3 kisgyermekem van, vagyis a lány jan.elején lesz 7 éves, nagyfiam 4.5 éves, kicsi fiam a 15. hónapot tölti most éjjel...:)
Lánykával 4x voltunk anno kórházban, először 15 hósan, szerencsénkre a semmelweisben...a gyekben már idegsokkot kaptam volna tutira.:S Nem vagyok egy finnyás anyuka, sőt, mindent meg is szoktam tenni, hogy a személyzettel és a segítőkkel jó viszonyban legyek, és a gyermekemet is el tudjam látni 100%-osan, de bizony én is tudom, hogy azon a helyen milyenek a viszonyok.:( És sajnos elhiszem a cikkíró történetét és a többiekét is. :( Mi krupp illetve rota vírus miatt kerültünk be, amikor muszáj volt, de többnyire a kazincbarcikai kórházban feküdtünk, odavalósiak vagyunk. Sokan szidják azt a kórházat, viszont a gyek elbújhat mellette simán.
Aztán a 3. kicsinkkel jártunk úgy, hogy vért kellett venni tőle 3 hósan, mert a dokink nem hitte, hogy baja lenne, pedig akkor már két hete állandóan taknyos volt, nagyon köhögött, és végül felvittük a gyerekosztályra. Alaposan kivizsgálták, először a kézfejéből, majd a karjából, majd a combijából próbáltak vért venni, sikertelenül, mert olyan kis elesett volt már, hogy szopizni is alig akart, végül közölték, hogy a kis buksiját szúrják, menjek ki. Mondtam, inkább tartanám és segítenék, okézták, a karjaimban volt, símogathattam, nyugtathatgattam közben. :( Küldték rögtön röntgenre is, szerencsénkre akkor még tiszta volt(egyébként tüdőgyulladása lett rá egy hétre, mert a doki beoltotta ilyen állapotában a 3 hós oltással, pedig ellenkeztem vele). Lemérték mennyit eszik, akkor pont evett szépen, mondták, hogy elengednek, de csak azért, mert a kórház alatt lakunk, és nagyon gyakran próbáljam etetni....
A tüdőgyuszit a saját gyerekorvos nem vette észre, végül asztmás lett, az a mai napig is, Miskolcra kell járnunk 3 havonta a gyekbe - hát, mit ne mondjak, borzasztó állapotok uralkodnak a járóbeteg-ellátásban is. Szó szerint az egész le van pukkanva, az ember azon tanakodik, hogy festést pl. hány évtizede látott az épület?? :( Pisilni akartuk elvinni a lánykát tavaly - az ortopédiára vártuk a sorunkat -, de az infópltos halkan azt mondta, ne is keressünk wc-t, inkább vigyük ki egy fa tövébe pisilni...:S
Mi szerencsére sokszor kifogtuk eddig a normálisabb fajtába tartozó dokikat és ápolókat, de nagyon sajnálom azokat, akik rosszabbul járnak! :(
Cikkíró, remélem a kisbabócád azóta újra vihánckodik és minden rendben veletek! :)
Nem arrol irtam velemenyt hogy leesett a gyerek az agyrol. Nem az a lenyeg miert kapott a gyerek agyrazkodast....a lenyeg az, hogy valoszinunek tartom, hogy az orvosok es a noverek a cikkiro gyereket lattak eloszor eletukben. Nem veletlen, hogy nem mehet be a tigris anyuka a vizsgalatra-vizitre. Meg a vegen felkepelne az orvost miert okozott az o edes draga egyetlen tunderke gyermekenek fajdalmat...szandekosan!
:)
Ugyan annak a kórháznak a "vendégszeretetét" élveztem én is 3 napig a 3 hónapos kisfiammal... Haza akartam menni előbb saját felelősségre, de annyira riogattak mindennel, hogy nem mertem. Lassan egy éve történt de még most is könnybe lábad a szemem, ha rá gondolok.
Teljesen megértem a cikkírót, majdnem mindent átéltünk mi is. A vérvételnél nekem is kikapták a kezemből a kisfiam, az orrom előtt bevágták az ajtót, de mikor hallottam, hogy ordít, nem érdekelt semmi, azonnal berontottam. A kedves nővérnek még neki állt feljebb, hogy mégis mit gondolok, hogy talán majd én meg tudom nyugtatni? Csoda, de nálam azonnal megnyugodott :) érdekes, nem?
Egy 3x3m-es "cellába" helyeztek el még 2 másik babával és anyukával együtt. Kaptam egy széket az kiságy mellé, hogy ott "aludhatok"... de inkább nem is folytatom...
Felháborító az eset!!!Miskolci megyeiben a Nőgyógyászat,szülészet se különb...
agis-tudod te mit állítasz???????Látszik,hogy nincs gyereked..Nekünk is leesett már az ágyról-hálistennek nem lett semmi baja,de minden szülővel megesik,hogy leesik a gyereke valahonnan
További ajánlott fórumok:
- Esetünk a rota vírussal, napjaink a László kórházban
- Kit tudja, hogy a kórházban eltöltött bizonyos idő után miért kell fizetni és mennyit?
- Akit műtöttek már epével, hány éjjelt töltött a kórházban?
- Zolika baba - Anyának kicsi Kincse - Kórházban töltött napok
- Mandulaműtét után kórházban töltött idő?
- Kórházban töltött napjaim