Kontaktlencse: Bioflex- Biofinity ugyanaz? (beszélgetés)
esetleg cilinderes szemre próbáld ki az Acuvue Oasyst,
ezek is tórikusak, és fél évre csak 16 000, nekem nagyon bejöttek, igaz, mi sokat kísérleteztünk az optikussal, mire rátaláltunk. :) én abszolút elégedett vagyok vele. (mindkét szemem cilinderes, de nem egyformán.)
nekem egy ismerösöm mondta h cisnaljam ezt, csak nekem nagyon maceras :)
de meg van a vegeredmeny:
Bal szem Biofinity görbület 8,6
jobb szem ugyanaz a marka csak tórik ott a görbület 8,7
akkor remelem ez igy jo lesz, mert 5ezret sporolok....
azt olvastam neten, h mind a kettőt a coopervision gyártja. és hogy mind a kettő lágy. a görbületet, cilindert, dioptriat atmerőőt, meg ugyis meg kell adni.
megkerdeztem egy szakértői oldalon, remélem hamar válaszolnak :)
azt olvastam még, hogy azt kell megnézni hogy azonos összetételu legyen és akkor lehet váltani.
nekem a negyed éves 15.000 ft lenne, amit nem tudnek kifizetni :( viszont bioflexen belul talaltam a basicet ami sokkal olcsobb (ez azonos marka)
az a Biofinityből meg egy profibbat de olcsobban.
Szerintetek teljesen mas gyartonál és nezelodhetek ha az összetetelt nezem? bar ha talalok ezen belul megfelelot nem fogok :))
Az apolofolyadekom bioflex, de ha elncset valtok ahhoz veszek folyadekot majd.
köszi a válaszolak :)
Sziasztok!
Bioflex kontaktlencsét kaptam az optikéban egy hónapra próbalencsének. Neten olvastam, hogy a két lencsét egy cég gyártja. Aki ilyet használ, meg tudná nekem esetleg mondani, hogy ha tudodm az adataimat akkor vehetek-e nyugodt szívvel a másikból? Mert ugy olcsobban jönnék ki.
köszi előre is
További ajánlott fórumok:
- Színes kontaktlencse
- Észrevétlenül eltűnhet egy kontaktlencse a szemből?
- Ha kontaktlencsém van festhetem a szemem?
- Mit kell tudni a szülés alatti kontaktlencse viselésről? Szabad vagy nem?
- Cylinderes kontaktlencsével a 2. próbanapon normális a homályos látás?
- A kontaktlencse használata okoz-e szemünkben károsodást?