Költözésnél milyen szempontokat vesztek figyelembe? Melyek a legélhetőbb városok? (beszélgetés)
Szerintem menj egy lakatlan szigetre, ott jó lesz a társaság.
Ha a régi ismerőseidet így nem bírod, szerinted az újakat nem fogod ugyanúgy megutálni? Olyan nincs hogy mindenki más a gáz. Ezzel a hozzáállással örök menekülés lenne az életed.
Tehát, én pesti vagyok, konkrétan észak pesti, így én ehhez a környékhez ragaszkodok, így én ez alapján döntök, ha költözök.
Nekem fontos, hogy ebben a néhány kerületben éljek, mivel itt vannak a rokonaim, barátaim és ismerőseim is.
Persze, nekem nincs bajom az ismerőseimmel, azaz nem zavar, ha összefutok velük bárhol, vagy beugranak hozzám, stb.
És képzeld el, hogy bár a bátyám és a családja, valamint a barátaim is kb. 10 perc séta távolságra laknak, nem szoktam velük csak úgy összefutni. Inkább az lep meg, ha még is megtörténik;)
És a munkahely van olyan kollégám, akivel 2 éve együtt dolgoztam már, mire először találkoztam vele;)
Te vidéki vagy ezek szerint, ugye?
Úgy beszélsz Pestről, mintha egy misztikus valami lenne, közben meg mindent is tudsz róla:DDD
Mitől lenne nagyobb esély arra, hogy összefuss ismerőssel? Azért, mert ide költözött? Tudod, mekkora Pest? Tudod, hányan élnek itt?
Ha ismersz 10 Pesten lakó embert, akkor annak a valószínűsége, hogy velük összefutsz, elég kicsi, hacsak nem közel laktok egymáshoz, vagy esetleg egy helyen dolgoztok.
Nagyváros vonzáskörzetében levő kisebb (nyugisabb) településre költöznék, ahol könnyű a bejárás munkahelyre, szórakozásra, stb, de mégis elég távol a nagyvárosi nyüzsgéstől.
Persze ha tudsz magadnak (családnak) kapcsolatok nélkül munkahelyet biztosítani. Mert a megélhetéshez munkahely kell.
Először próbálj meg munkahelyet biztosítani esetleg csak önmagadnak kapcsolatok nélkül.
Ha ez megvan, egy ideiglenes albit saját magadnak gyorsan találsz. Utána következhet, hogy a család hova költözik, a családtagok hol fognak dolgozni, suliba járni...
Menj határvárosba!!
Mèg a hallott nyelveket sem fogod ismerni, nemhogy az embereket...
Ha végül költözöl valahova és utána odaköltözik egy volt ismerősöd akkor inkább elköltözöl.
Egyébként a volt ismerős kifejezést sem értem, ha "volt" akkor végülis már nem ismerős, azaz ismeretlen.
Faluba semmiképp sem költöznèk.
Város,ha lehet kertvárosi rèszen.
Nekem ennyi elég is.
További ajánlott fórumok:
- Tudnátok segíteni abban, hogy a babakötvényt hol érdemes vezetni, milyen szempontokat vegyek figyelembe? Vagy hagyjam az Államkincstárnál?
- Milyen szempontokat kell figyelembe venni általános iskola választásnál?
- Milyen szempontokat vegyek figyelembe, ha csendre vágyom, de csak panel lakásra elég a pénzem?
- Milyen szempontokat vegyek figyelembe, ha laptopot szeretnék vásárolni?
- Egy abszolút kezdő milyen varrógépet vegyen magának? Milyen szempontokat vegyek figyelembe?
- Elektromos sütő vásárláskor milyen szempontokat kell figyelembe venni?