Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kolbászhússal töltött kifli recept

Kolbászhússal töltött kifli recept

A Kolbászhússal töltött kifli hozzávalói:
40 dkg sütnivaló kolbász (vagy házilag készített kolbászhús)
15 dkg liszt
10 dkg túró
10 dkg vaj/margarin
1 nagy burgonya hámozva,puhára főzve
1 tojás
só,köménymag


A Kolbászhússal töltött kifli elkészítési módja:
A lisztből,az áttört túróból,áttört burgonyából,vajból/margarinból,tojásból közepesen kemény tésztát gyúrunk. Fél óráig pihentetjük,majd 3 mm vastag tésztát nyújtunk belőle. Először 12 cm széles csíkokra,majd ezeket egyenlő oldalú háromszögekre vágjuk. A kolbászhéjból kinyomjuk a tölteléket,(vagy a saját készítésűből) a háromszögek közepébe 1-1 teáskanálnyit teszünk. A tésztát felgöngyölítjük (a csücske legyen kívül) és kifliket formázunk belőle. Vajjal/margarinnal vékonyan kikent tepsibe tesszük,megkenjük tojással,és megszórjuk köménymaggal. Előmelegített sütőben közepesnél kicsit magasabb hőfokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Hidegen tálaljuk,nagyon finom vendégváró


Kategória: Tésztafélék receptjei


A kolbászhússal töltött kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook