Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kobász, szalonna, hagyma és burgonya egytál recept

Kobász, szalonna, hagyma és burgonya egytál recept

A Kobász, szalonna, hagyma és burgonya egytál hozzávalói:
1 kg burgonya
2 nagyobb vöröshagyma
30 dkg (lecsó)kolbász
25 dkg húsos szalonna
3-4 dl húsleves alaplé
1 paradicsom
1 csokor friss petrezselyem
só, bors


A Kobász, szalonna, hagyma és burgonya egytál elkészítési módja:
Hámozzuk meg a burgonyát, és karikázzuk fel. Grillezzük elő a kolbászt, amíg egy kis színt kap. Egy jénai tálba rétegezzük a burgonyaszeleteket, fektessük rá a kolbászt, a szalonnát, a felkarikázott hagymaszeleteket, tegyük hozzá a paradicsomot is feldarabolva. (Gazdagíthatjuk krinolinnal is, ezt érdemes ujjnyi vastagságban bevagdosni és hagymaszeleteket beletűzdelni.) Fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Öntsünk alá 3 deci húslét. Fedjük be alufóliával, és süssük 60-70 percig, míg a burgonya megpuhul.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kobász, szalonna, hagyma és burgonya egytál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook