Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Paprikás krumpli Gergely módra recept

Paprikás krumpli Gergely módra recept

Elkészítési idő 60 perc

A Paprikás krumpli Gergely módra hozzávalói:
20 dkg húsos füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
kb. 1,5 kg burgonya
15 dkg füstölt kolbász (lecsókolbász is jó)
1 nagyobb paradicsom
1 zöldpaprika
3 pár virsli


A Paprikás krumpli Gergely módra elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágom és abban a lábasban, amiben amúgy is elkészíteném az ételt, a zsírjára pirítom. Közben a hagymákat megtisztítom, és gyorsan aprítóval csaknem pépesre vágom. A szalonnakockákat kiemelem a lábasból, a hagymát rádobom a zsírjára és megfonnyasztom. Hozzáadom a meghámozott , hosszában gerezdekre vágott burgonyát, meghintem pirospaprikával. Sózom, alaposan összekeverem , egy hajszálnyit megkapatom. Belekeverem a 2-3 cm vastagra szeletelt füstölt kolbászt. Megadom a zamatát a a leforázott , héja nélküli paradicsommal és a félbevágott paprikával. Gyorsan felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedem és puhára főzöm. Félidőben, egészbe hagyva, a tetejére rakom a virslit. 5-6 perc forrás után , amikor már a virsli is megfőtt, tálalom.

Ezt a receptet egy éve tanultam a Príma Konyha magazinból.
Ezt a magazint mindenkinek csak ajánlani tudom! Két éve költöztem el otthonról és vettem fel a házi asszony szerepet. A főzésben a Príma Konyhához fordulok segítségért.


Kategória: Egytálételek receptjei


A paprikás krumpli gergely módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook