Kivel illik tölteni a húsvéti ebédet? (beszélgetés)
Nem, nem ismerem, hanem nekem is ilyen volt az első anyósom. A második egy tünemény volt. Két éve, karácsony előtt halt meg. Nagyon hiányzik, olyanok voltunk,mint a barátnők. Tudom fura. :)
na errű beszétem én is:))) nem érdemes ezen bosszankodni, nem ő tehet erről az erős kötödésről, ráadásul ha hisztizünk emiatt pont azt igazoljuk neki amit az anyja mond rólunk:))))
Te ismered ezt a familiát? Mitha csak róluk írtad volna. Az anyja a világ legönzőbb embere. Minden mondata így keződik: Nekem....
Igaz, Anyuka nagyon el tudja cseszni az imádott kisfia egész életét azzal, ha nem engedi el maga mellől. A neveléshez tartozik, hogy ha felnő a gyerekem (bármennyire is a szívemhez nőtt, mert talán az egyetlen magzatom), akkor is tudni kell egy anyának félreállni, és átengedni őt a CSALÁD-jának, akit a fia választott. Nem lehet lelki terrorral és mindenféle aljas indokokkal magam mellett tartanom. Amikor felnőtt és megnősült, onnantól a feleségre bízom a fiam. Én csak szemlélő lehetek, és örülök, ha EGYÜTT eljönnek a FIAM ÉS CSALÁDJA. De főleg ünnep alkalmával nem kívánnám soha, hogy a fiam egyedül jöjjön ebédre! Ez nagyfokú önzőségre, tudatlanságra vall - szerintem.
nemisaz átlag normál pasikkal van ilyen gond szerintem, hanem a nagyon erősen anyucihoz kötödökkel, amiről általában nem a pasi tehet hanem az anyuka....
sziasztok! az én kedves párom a karácsonyt töltötte egy általa "kedves ismerősnek" titulált családnál. természetesen kiderült azóta, hogy ott a KEDVES szón volt a hangsúly, ugyanis a hölgy honlapján január végén az én kedves párom fényképe úgy jelent meg, mint "KEDVESEM". öt éve voltunk együtt. azóta ez a "kedves ismerős" is lapátra került általa.
Aki úgy érzi, hogy fontosabbak a rokonai, mint a családja, akkor menjen (és maradhat is!). Szerintem, de bocs, hogy ilyen kemény vagyok.
Szerintem az ünnepeken együtt kell lennie a családnak. Nálam a család: férj, feleség, gyerekek.
Mondjuk első évben mi is mentünk, minden ünnepen egyik családhoz, másikhoz... Utáltam. Azóta nálunk vannak az ünnepek. Persze ez főleg úgy oldható meg, hogy egyikőnknek sincs testvére, így nem olyan nagy a "pereputty".
Egyébként nem tartom sokra az olyan férjet, aki otthon hagyja a feleség a beteg gyerekkel. Nem tartom ugyan nagyra a húsvétot, de akkor is...
kökény, emlékszem rád:))) még szentestéről:)
először azt gondold át nagyon hogy tudnál e nélküle élni, légy öszinte magadhoz... ha nem akkor ilyeneken ne idegesitsd magad...tapasztalat hidd el én is mindig hisztiztem neki és elege lett belőle, nekem meg ebből, kerestem mást...aztán mégis csak ő hiányzott , neki meg én... most már ilyeneken nem vitázok...
Te tudod milyen problémák vannak ezen kívül. Az ember sosem tudja kivülállóként miket viselsz el. A vállás komoly dolog. De ha így boldogtalan vagy akkor lépned kell. Még az sem indok ha súlyos gondok vannak hogy van gyerek. Ha szeretitek egymást akkpr próbáljátok megbeszélni.
Elovastam az adatlapodat és a korábbi hozzászólásaidat. Tudod jó volna ha Te lettél volna az apósom....
jó lenne együtt mint régen de ma már lehetetlen a nagy gyerekek ugyan haza haza jönnek de nem tudom öket már jól összefogni nekem öt önnáló nagy lányom van már
Aranyos vagy, köszönöm, de én már annyiszor lenyugodtam a rokonlátogatások és azok mindenbe beleszólása miatt, hogy jó volna annyi ötezres. Miért nekem kell mindig tűrni, alkalmazkodni?
Én most kapcsolódtam be.Akkor nemcsak a húsvéti ebéd itt a probléma:(
Szia,
Ismerős a szituáció, bár nálunk a Szenteste volt a vita tárgya. Kivülállóként nehéz tanácsot adni.
Mérlegelj, és beszéld meg vele higgadtan. Ne duzzogj, ne csapkodj, ne sértődj, ültesd le...
KOMMUNIKÁCIÓ! Csodákra képes, tudom, basszus...meg kellett tanulnom.:)
Legyen mindannyiótoknak nagyon boldog az ünnepe!:)
3 éve, ebből 1,5 éve vagyunk házasok. Lehet, hogy kettő nem lesz belőle.
Probálj lenyugodni...tom hogy nehéz:)))
Hazaért, közölte, hogy Helló, és leült PS2-ni...ELVÁLOK!!!!!!!!!!
Hagyd rá, ne idegesitsd magad ezen, a pasik hülyék:)) tisztelet a kivételnek... Probálj meg magaddal meg a gyerköccel foglalkozni. az én párom se fogja fel hogy szenteste, húsvét nem csak az anyukájáékkal tölthető, kétszer idegeskedtem ezen most már ugy szervezem hogy ünnep előtt közvetlenül velem legyen igy ünnepkor nem hiányzik annyira. pl. most is ez van...
Tudták, hogy nem megyünk, szóltam már hét elején. A családja nem sietteti haza???????????? Na azokról külön fórumot lehetne indítani....
Azért siethetne haza , főleg hogy beteg a kislány , ráadásul keveset van otthon veletek.
Esetleg a családja nem mondja neki hogy : siess haza mert vár a családod, vagy lehet hogy megsértődtek hogy te nem mentél és ezért marasztalják.
Szerintem a beteg gyerekkel én sem mentem volna el az biztos
Továbbírom a sztorit: A férjecském fél 12-kor húzott el, ugye ebédre ment illő délre odaérni. Most hívtam fel, du. 4-kor, megkérdeztem nem akarna esetleg hazafelé jönni, mire a válasz minek siessek? Végülis a família és a többi bárgyú rokon sokkal fontosabb, mint a családja...Fontolgatom, hogy nyugodtan hazaköltözhet az anyucijához....
A férjem elment a nagyszüleihez--ahol összegyűlik az egész familia az ő részéről--húsvéi ebédelni. Én itthon maradtam a 10 és fél hónapos lányunkkal, mert hét eleje óta beteg, középfül gyulladása volt, és még mosrt sincs teljesen jól. Az apja egész héten dolgozik, nem sokat van velünk. Kértem, hogy ne menjen el, mert ilyenkor itthon lenne a helye, ezen jól összevesztünk, és elhúzott. Hozzáteszem, neki a familijája szent és sérthetetlen. Szerintetek kinek volt igaza?
További ajánlott fórumok: