Kisbabám nem tud kakilni (beszélgetés)
Tessék kipróbálni a babamasszázst! Pocifájásra tutira hatásos,mellette érzelmileg is összefűz. :-)
Van sok vidi a youtubén
Mi is aggódtunk nagyon amikor már eltelt 8-10 nap.
De mivel 2 orvos szerint sem baj, így sem gyógyszerrel, sem más eszközzel nem nyúltunk bele ebbe.
Off:Szintén nem itattam pluszba, 5 és fél hónaposan kapott már hozzátáplálást, de akkor már igényelte.
Sőt, az egész pelenkás idő alatt egy doboz sudokrémet használtunk el, mert arra sem volt szükség.
Jézusom! 17 napig nem kakilt a gyerek?
És az orvos nem aggódott?
Az én gyerekem is amíg anyatejes volt, nagyon nehezen kakilt, volt, hogy 4 nap után kénytelen voltam beöntést adni neki (védőnői javaslatra).
Nálunk is addig tartott ez az időszak, amíg nem kezdtük el a hozzátáplálást.
Nos, nálunk pont ez történt, amit leírtál, hogy nagyon jól hasznosította a kisfiam az anyatejet.
a hozzátáplálást 6 hónapos korában kezdtem, akárcsak a másik kettőnél. Addig se enni, se inni nem kaptak mást.
Évente 1-2 alkalommal betegek csak.
Az én nagyobbik fiam, aki januárban lesz 4 éves, 6 hetes korától 6 hónapos koráig, amíg csak anyatejet kapott, nagyon ritkán kakilt. a csúcs 17 nap volt! Eleinte én is aggódtam, de a gyerekorvosunk megnyugtatott, hogy ha nem fáj a hasa, nem sírós és jól érzi magát, akkor nincsen semmi probléma. Azt mondta, hogy annyira jól hasznosítja az anyatejet, hogy emiatt kakil ritkán, mert nem nagyon van salakanyag.
A kisfiamm makk egészséges, meg szerencsére a másik két gyerkőc is, és nem volt hasfájós vagy nyűgös baba, úgyhogy egyáltalán nem viselte meg, hogy szinte alig kakilt hónapokon keresztül.
Ne aggódj szerintem!
3 hónapos anyatejes babának semmi szüksége hozzátáplálásra, egyél te olyat ami téged is meghajt, az valószínű a babát is fogja. Nekem pl a joghurt segített, neki akkor volt naponta kaki.
szélcsőt csak ritkán használtam inkább a glicerin kúpot de azt is csak már a 4. napon addig vártam, Az enyém anyatejes és tápis is volt egy kicsit, majd tápis és csak 5 hónaposan kezdtem hozzátáplálni.
hagyni kell, hogy egy kicsit erőlködjön a baba, mert meg kell tanulnia
Ha csak anyatejes én biztosan nem adnék neki gyógyszert és nem táplálnám hozzá, de ez ugye én vagyok.
Mennyi idő közönként kakil?
Azt is írják, hogy az anyatejes babák közül van aki teljesen felhasználja a tejcsit és ezért ritkábban kakil, mint mondjuk egy tápszeres baba, de azt nem tudom, hogy ez 3 hónaposan mennyire helytálló.
lll.hu-n megkérdezhetnéd.
Egyet értek zebracsikóval! Mivel anyatejes, így a te táplálkozásod befolyásolja az övét is. Ott kellene szerintem elsősorban keresgélni. Nem eszel-e olyat nap, mint nap, ami így megfogja a hasát.
Én próbálkoznék néhány korty vízzel is. Forralt vagy babavíz...akármelyik. Hátha kicsit az is lazítana a székletén.
Első kézből Anyám kérdezném,Barátnőt, védőnőt, gyermekorvost.
Elnézést!
Gyermekorvos nem látta még?
Védőnő nincs a környéken?
sziasztok
van egy 3 hónapos babám aki 3 hete csak szélcsővel tud kakilni a szelek mennek tőle rendesen, próbáltuk a sabsimplex esspumisan cseppeket, gyümölcslevet, sütőtököt nem jött be. Most bia gaia cseppeket javasolt az orvos. A baba anyatejes tápszert nem kap. látszik szegényen az erőlködés é megkönnyebbülés a kaki után. köszi előre is a segítséget :)
További ajánlott fórumok:
- 2012 tavaszán születik meg a kisbabám!!!
- Szülés közben meghalt a kisbabám...
- Nem hízik rendesen a kisbabám! Átlagban 120-140 ml eszik egy kajáláskor! Most 3 hónapos, és 3 hetes. Mit csináljak?
- 2 hetes a kisbabám, és nem vagyok vele tisztában, hogy mik azok a dolgok amik ingyenesen megilletnek minket? Például tápszer jár ingyen?
- Elvesztettem a kisbabámat!
- Hogyan szoktathatnám be néhány hetes kisbabámat a kiságyba, ha már most elkapattuk?