Kis esküvő szervezés, gyorsan, olcsón, Templomi szertartás pro és kontra.. (beszélgetés)
na, nálunk ebből akkora sértődés lenne....
Így sokan nem értik majd hogy-hogy nincs zenekar meg menyasszony tánc,stb.
Hát, azért mert nem volt betervezve az esküvő, és ha többet költenék rá, nem maradna egy vasunk sem....
És sajnos sajnálom rá eleve e pénzt, inkább elutaznám az árát:)))
mondjuk nálunk már volt száz verzió de valahogy nem halad a dolog :))))
Egyébként mi is ott tartottunk a minap, hogy egy szép hétköznap délelött összeadnak minket, hogy senki sem tudja akkor meg, (akkor a ruha mindegy :) ) és utána 1-2 hétre csinálunk egy 20 fős vacsit. Egy szép kosztüm, és ott bejelentjük hogy összeházasodunk.. :) :) :)
a meghívókat majd én megcsinálom, a kert-lakás díszitést is megoldaom: lufi, üvegmatricák...
De ez a ruha??? Még jó hogy baratnőmtől én megkapom az övét, és épp egy honapja vettem egy szép fehér cipőt....Nekem már csak szép új fehér melltartó kell, meg valami szép mintás fehér harisnya...
És aztán még jön a csokor is: fréziára gondoltam, nem tudom mennyi lenne..áh, még utana sem néztem semminek
nagyobb gond lesz párom ruhája. Igazabol nem gondoltuk hogy eskuvo lesz, de hát...szóval nem kéne neki most új öltöny több 10 000-ért..Viszont a használt ruhák, hát nem tudom.
Persze cipője sincs:) Jó mi? Olcsó esküvőt akartunk, lehet macinaciban megyunk:DDDD
igazán nincs mit. Én is épp ebben a cipőben járok. Vagiy most nézek körül. mit.. hol.. merre... ?)
no itt semmi ital nincs benne...
hát ugy latom akkor ez marad, mert ez itt van nagyon közel hozzánk.
Az italokat én szeretném megoldani, inkább elmennék b evásárolni,de még igy is olcsobban jonne ki, mintha az ottani árak alapján fogyasztunk. Leeht a végén még elájulnék:)
Köszi az infot.
Szerintem átlag ár. Én is bementem megkérdezni, egy étteremben ott 5000/fő, kész tálak + leves , desszert nincs benne, de üdítő az korlátlanul. Az alkoholt kell nekünk pluszba állni.
sziasztok. Gyorsan, tegnap előtt az esküvő mellett döntöttünk mi is. Persze kb 30-an leszunk, polgári szertartás, semmi menyeske mizéria. Csak egy vacsora utána.
Érdeklődnék, hogy szerintetek ez sok e a kajáért:
3500 Ft/fő: leves, második, saláta, de kimérva, nem te szedsz magadnak
4000 Ft/fő : készre rakott tálakből lehet válogatni mindenfélét,
Nincs benne semmi ital, alkohol, a sütit is meg a tortát is mi vinnénk.
Szerintetek ez az átlagár egy étteremben?
Én anyósról véleményem a legelején elmondtam............. :)
Sógorok-sógórnök, egyikkel sem jövök ki valami jól. Viszont a sógornőim férjeivel annál inkább kijövök. Mindíg megbeszéljük milyen családba keveredtünk. Testvérek, féltestvérek, mostohatestvére. Sokan vannak, senki sem szeret senkit, mindenki köpköd mindenkire. érdekes család. Mint az enyém. Apósom alkoholista volt, meghallt, nem ismertem. viszont anyósom mostani élettársa nagyon jófej öregúr. (70 éves)
A férjem tesói nagyon klassz banda... :) Van egy nővére meg 2 bátyja és 2 öccse. Nekik vannak gyerekeik is. Akikkel gyakrabban találkozunk, jófejek, akikkel ritkábban, azok olyan semmilyenek. De a tesóival mindig találkozunk és most azt is tervezzük, hogy oda fogunk költözni, ahol ők laknak, szóval már várom...
A sógornőm is kedves és aranyos, amikor találkozunk. De ez meg annyira ritka, hogy néha gyanús... Mondjuk, nagyon nem laknak közel, de akkor is...
a gyári após kicsit furi, ö még Romániában van, van egy lánya meg egy román felesége, kicsit rossz a férjemen látni, hogy megígéri minden alkalommal, hogy beszélnek skype-on vagy telefonon, és soha nincs fenn, de nem is hívja...az itteni jófej nagyon, olyan, mint Tudor törpe...kicsi, pocakos, kerek szemüveggel...de nagyon jószándékú, meg sokat segít! kissógor (férjem testvére) 19 éves...egy elkényesztetett kis taknyos, viszont, ha a bátyja helyreteszi, egy ideig még köszönni is szokott...de a föztömet szereti :-) a tesóm férje meg...apámmal egyidös, nem tudok még mindig családtagként tekinteni rá, pedig mostmár aztán nagyon az...tesóm férje, férjem nagybátyja...de valahogy idegen...meg fenn van az orra...falusi gyerekorvos...
Naés a sógorok, sógornők? Ez jellemző, hogy a saját tesód párját nehezebben fogadod el, mint a férjed tesóit?
Naés az após?
Én nem is ismertem az apósomat... Akkor halt meg, mikor megismerkedtünk...
Az én apám meg 3 éve. Úgy sajnálom, hogy a gyerekeim már nem fognak rá emlékezni... :( Anyura se... Pedig ő tovább volt velük és nagyon sokszor, de apu nem is ismeri Kornit... Apósom meg ugye, még engem se.
na ja, ez így igaz...meg hát más ház, más szokás...épp elég nehéz összecsiszolni minket a férjemmel a két szöges ellentétes neveltetés miatt...
mindenkiben van valami hiba...
az enyém az esküvőnkön, épp, amikor a virágátadás volt (adtunk nekik virágot), a pofámba vágta, hogy "nagyon szeretlek" - hát nem bőgtem eléggé enélkül is...????
de amúgy jólelkü ö, csak nem hajlandó észrevenni, ha igazságtalan...viszont ezt leszámítva szeretem, mert tök jó fej!
nekem csak az az egyetlen bajom vele, hogy át bír jönni papucsban :-) szóval túl közel lakunk egymáshoz (a felettünk lévö szinten), és néha kicsit sok...föleg, mikor elöadja, hogy nem tudom, mi az, hogy munka, mert ebben a házban csak ö dolgozik, és én honnan is tudhatnám...(valóban, nekem sosem volt 8 órás munkahelyem...az elsö 7 és fél órás volt, a második meg 13 órás->naponta!) és egy patikában szaladgálni fel-alá, pikk-pakk összedobni kenöcsöt, de közben szolgálj ki, mert áll a sor, bizonyára nem olyan megterhelö, mint az irodába ülni, és bérszámfejteni...nem tudom, mindenkinek nehéz a munkája, de szerintem azért még nem kellene a másikat "fikázni"...
Én nagyon bírom... Pedig rendesen kinyitja ja száját, ha problémája van... de inkább ez, minthogy a hátam mögött mondja, nem? én sokszor még igaza is van. (természetesen gyerek ügyben - pl. ne legyek velük türelmetlen... oké, azt hogy kell?).
de alapvetően nagyon szeretjük egymást... :)
ki hogy jön ki anyóspajtással?
Á, nem voltál az! :) Nincs probléma köztünk (erre mondom, hogy sunyiban), csak ilyen "rejtett" dolgok... Ami meg "nincs", az ugye nincs...
hmmm... mindenhol vannak sajnos ilyenek...
sajnálom az apukád! a nagymamáddal kapcsolatban meg...na igen, megértelek...az én öreganyám apámat csak akkor nézi valamibe, ha a kisebbik fia már az összes nyugdíját elitta, és nincs mit enniük...különben nem igazán van képben...a násznép kicsit hülyén is nézett, hogy a férjemnek ott, a lagzin mutatkozott be...
nem akartam tolakodó lenni bocsánat. De azért remélem megoldódik minden. Nálunk meg elég hosszú történet. Nem is mennék bele, a lényeg az hogy Apámnak van négy testvére, a legkissebb lány. Apámékat kitagatták mert nem lánynak születettek. A húga persze támogatta a dolgot hogy mindent ő kapjon. Apám meghalt fiatalon. és itt kezdődtek a gondok. Mert addig jártunk hozzájuk, Mert apám azt mondta, csak a szülei és a húga.... a többi 10 év storya...
ez nagyon igaz mondás. Meg az is hogy a rokonainkat nem válogathatjuk meg :) (sajnos) ez igaz...
Igen, de nem igazán publikus. A lényeg, hogy nem morgás miatt, csak mert így kényelmesebb volt... vagy egyszerűen csak megfeledkeztek rólunk... ilyesmi... nem volt rá okuk, rosszul is esett, de nem "direkt" csinálták, azért, mert nem szeretnek, csak... úgy...
banyek, akkor nem is nekem van a legnemnormálisabb testvérem? Pedig én azt hittem...van egy mondás, szerintem nagyon igaz: A barátainkkal kér Isten bocsánatot a rokonainkért!
hát igen. Egyik sem kellemes helyzet. És azt rudod miért nem hívtak meg? Mert én legalább tudom miért nem beszélünk velük...
Nálunk sunyiban történnek a dolgok... Nem rég véletlenül megtudtam, hogy az egész család elment együtt vacsorázni valakinek a szülinapján, de minket nem hívtak... de úgy beszélgetnek, mintha nem tudnánk róla... szivacs... most akkor melyik a jobb? :(
További ajánlott fórumok: